Csinálnátok valamit egy ilyen "gonoszkodó" kislánnyal?
1. Szólnék a szülőknek (habár ez semmit nem fog érni, mert valszeg ez olyan elkényeztetett kislány, akinek eddig mindent megengedtek, csak a gázcsapot nem).
2. Ha a kislány megbántja a gyerekem, akkor én is megbántanám. (Azt mondtad, hogy csúnya? Hát tudd meg, te is csúnya vagy!)
3. Bizonyos esetekben követném őket, hogy hallótávolságon belül legyek.Ha beszól, visszaszólok, ha suttog valamit más fülébe, aki sírni kezd, hangosan megkérdezném, hogy mit szólt és ne merjen hazudni, mert akkor a gyerek nem sírna.
4. Ha a gyerekem/más gyerek elé furakodna és folyton kisajátítaná a játékot, rászólnék.
Nem kell szívbajt kapni, ha rá kell szólni.
Egyszer nagyon rászóltam egy 4-5 éves formára lányra, aki tolakodott a csúszdánál, és majdnem lelökte a két éves fiam a végéről. Odaért, és mondja, hogy csússzon már EZ, és kezdte tolni.
Na, akkor nagyon határozottan és fennhangon odaszóltam neki, hogy ne merje lelökni, ha meg nem tudja kivárni a sorát, akkor menjen máshova.
Nehogy már azt tanulja a fiam, hogy hogyan kell megalázkodva elsétálni, és azt se, hogy az anyja nem védi meg.
Én is bevédeném a gyerekem. Miért ülsz a padon és miért nem kísérgeted?
Most tanul szocializálódni, te meg nem segítesz neki.
Az én gyerekem lassan 3, csak rövid mondatokat tud mondani, de én ott vagyok vele játék közben. Nem feltétlen azért, hogy őt ne bántsák, hanem hogy ő se bánthasson mást. A többi kisgyerekes anyukától is ezt tapasztaltam, őszintén meglep, hogy valaki a padról figyeli a 2 évesét. Még a nagycsúszdát se használhatná felügyelet nélkül..
Szóval én mennék a gyerek után, a jelenlétem kizárja a nagyobb gyerekek gonoszkodásait és bevédi a kicsiket.
A kislánynak biztos nem mondanám, hogy csúnya, azért, mert nem tetszik neki a gyerekem szoknyája. Ha nem tetszik hát nem tetszik, gondolom nekem sem tetszene rajta minden. Megmondanám neki, hogy a kéretlen véleményt tartsa magában, senki nem kérdezte, mit gondol más ruhájáról, én sem mondom, hogy ízléstelen ez vagy ez a ruhadabrja.
Biztosan nem tűrném, hogyha csak én vagyok ott felnőtt, egyik gyerek szemétkedjen a másikkal. Szépen rászólnék, hogy nem szabad fellökni, ilyet nem szabad mondani, a következőnél szólok az anyukádnak.
Szerintem zavarja a lányt, hogy az anyja nem vele foglalkozik és próbál feltűnést kelteni, na meg így le is vezeti a frusztrációját. Egy négyéves sem gonosz.
Egyébként másfélévesen a gyerekem kedvenc szórakozása volt a vígasztalás. Odajött hozzánk és mondta, hogy "sírj", azért, hogy vígasztalhasson. Megsimogatta a fejünket, megölelt és adott puszit, mire befejeztük a műsírást. Aztán előről.
Én sem kísérgetem a játszón a 2 évesemet. A szüksége van rám odajon, illetve természetesen azt nézem mit csinál. Ha már nagyon sokan vagyunk akkor szoktam mellette lenni. Ő inkább ilyen mindenen elpityeredő típus.
A kislányra, nem mondom h gonosz, DE nem is épp...
Kicsit pszichopata jelleme van.Találkoztam már ilyen gyerekkel. Ő azt súgta a kicsik fülébe h " anyukád nem szeret/ anyukád megfog halni"
Nagyon ilyesztő volt az egész.....
Nem hiszem h eredménnyel jársz, de mindenképp említsd meg az anyjának.
Tudom h nehéz elkerülni az ilyen embereket, és lesznek is még ilyen kellemetlenségek, de én tuti valahogy megoldanám h a kislány ne tudja" bántani" az enyémet.
Sok sikert
Első vagyok, és nem tudom, hogy miért lettem 0-ra lepontozva, amikor nem voltam bántó, sőt csak elmondtam, hogy megvédtem a gyerekem egy direkt balesettől.
Ha valaki ezt lepontozza, akkor sajnálom a lelkivilágát és biztos olyan volt gyerekkorában, mint ez a pszichopata kislány.
Nem a te gyereked, ha zavar kerüld az érintkezést vele. Ha szólsz az anyjának, hogy a lánya suttog a többi gyereknek, majd gondolod, hogy igazat ad neked? Hát nem fog. Meg Egyébként is, ha szól is, szerinted ügyet fog ebből csinálni? Kb annyival elintézné, hogy "ne bántsd a kicsiket!"
Ne haragudj, de ha hozzám valaki ilyennel odajönne, én sem venném komolyan!
Utolso, az elso valaszolo nem csufolasbol mondana a gonosz kislanynak hanem azert hogy megtapasztalja a kislany hogy milyen rossz erzes ha ilyet mondanak neki! Mint amikor valaki gyereke csipked es az anyuka picit visszacsipi hogy megmutassa milyen rossz erzes es tobbet talan nem csinalja.
Sajnos vannak ilyen gonosz gyerekek. En kisfiut ismerek ilyet, oviban azt rajzolta a fiamnak ahogy engemes a ferjemet megolnek / bortonbe zarnak / felgyujtanak. A lanyokat meg gyomorba uti csak ugy, ha elmegy mellettuk. Persze csak a kisebbeket bantja. De az egy igazi kis genya tudja am hogy rossz, mert ha meglat minket fel es a szemembe sem nezni! Pedig meg egyszer sem szoltam ra, mindig az anyjanak szoltam ha gaz volt hogy nevelje mar meg a gyereket mert ha en teszem nem fog neki orulni.
Szoval szolj az anyukanak hogy hallgassa meg mit csinal a nagyobb gyereke! Ha nem megy, akkor oldd meg te, ha az snyja nem szol ra akkor tedd meg te!
Nálunk a jàtszón is volt hasonlo terrorizàlo gyerek, csak ő fizikailag volt ilyen. (Nem gondolom hogy gonoszságbol ilyenek, hanem csak az önérvényesites nem megy még nekik, hogy bekerülhessenek a közegbe.pl a gyerekeket nagyon sokszor csak a lapát/hinta stb erdekli,a másik gyerek nem, holott a másik meg figyelemhiányos, amit a szulotol nem kap meg de más gyereknel is hiàba keresi)
Szoval a bántalmazo ovis gyerekre én mérgesen rászoltam, amikor a gyermekem bántotta, es ugy megjegyezte, hogy másnap már nem is verekedett.
Nem mindig az anyának van tekintélye, hiszen egy anyátol kb már 100-szor hallották hogy ezt nem szabad azt nem szabad, a 101. nem bizti hogy hat már.
Ott anyuka is szépen (lágyhangon)nevelte a kicsit, de ugy erzem az én ràszolásom hatott is.(csak felébredt bennem az anyaoroszlán es határozottan/nagyon mérgesen mondtam, hogy nem szabad verekedni, vagy ne verekedjél, nem szabad,vagy ilyesmit)rendesen megszeppent.
Mennyi fura szulo van.......akik lepontozzak azokat akik tennenek / tettek valamit, meg a "homokba dugom a fejem es lxarom ha a gyerekem masokat bant".
Az ilyenekre mondjak: csinaltal volna inkabb gyerek helyett kisszeket!
De sebaj, neveljetek csak goreny kis pszichopatat, szeretni fogjak az oviban / suliban.....
Aki a 7-es valaszt ennyire lepontozta: normalis vagy? Agy a te gyereked is egy abnormalis neveletlen kis genyalada? Meg az elso valaszt lepontozokat sem ertem es utolso elottit lepontozokat sem.
Es nem a pontok hanem a mogottuk levo hozzaallas a baj. Kedves kerdezo, ez valaszt ad sokmindenre. Amig anyukak szerint nem kell raszolni a gonoszkodo gyerekre meg ez normalis hogy egy gyerek ilyen, addig lesznek is kis rohadek gyerekek. Gondolom a lepontozok gyereke is az es ezert tartja oket normalisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!