Mit csináltok mikor a nagy bántja a kicsit (egyik kicsi másik pici effektus)?
3 éves a nagy, 8 hónapos a kicsi. A nagy elég szeleburdi, nem rosszból, de folyton piszkálja a kicsit: túl közel megy hozzá, sikongat a füle mellett, húzza a kezét, lábát, megpróbálja átforgatni, ütögeti a fejét stb. A kicsi önmagában is nyűgös sírós baba, de emiatt egyszerűen nem lehet őket nem hogy egy légtérben hagyni, de még úgy sem férnek meg egymás mellett, ha ott ülök közöttük. Csak akkor ha az ölemben van a pici, ami nyilván nem jó, hogy egész nap ölben van, meg az sem hogy a nagy úgy érzi, egész nap a picit dajkálom...
sokszor rákiabálok a nagyra, mikor a picihez nyúl, tudom hogy nem kellene, sőt már az egész nap kiabálás, mert egyszerűen máshogy nem figyel rám..nem akarok a kezére csapni, de állandóan szekálja a kicsit, tényleg csak viccből, nem érzi hogy ez nem jó és az sem segít ha százszor mondom el. Ti hogy oldottátok ezt meg?
Azért mert én nem bántom a nagyobbat, még nekem is kis korkülönbségesek. 16 hónap van a két gyerek között, és a kicsi születésétől figyeltem arra, hogy heti két délután csak a nagyé legyen.
figyelj a nagyobbra is, ne adj alkalmat a nagyobbnak. Ne kiabálj rá, hanem csinálj büntetés-jutalmazás táblát, vele együtt. Beszéljétek meg, hogy miért jár jutalom és miért büntetés. Nálunk ilyen öntapadós kis matricák voltak, ha jól viselkedett, nap végén kapot egy ilyen matricát a táblára, ha nagyon szófogadó volt, akkor kettőt...és 8at kellett összegyűjtenie, akkor kérhetett valami kisebb dolgot (fagyizás, játszóház, kicsi játék stb).
Ám ha rosszat csinál, akkor azonnal odamenni a táblához és levenni annyi matricát, amennyire rossz volt.(ugyan annyit, amennyit akkor kap mikor nagyon jó, tehát a legnagyobb büntetés mértéke ne legyen nagyobb mint a legnagyobb jutalom) És ha elfogynak, akkor bizony kimarad arra az alkalomra a közös program.
Nálunk ez nagyon bevált 3 éves korától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!