Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létező dolog a dackorszak?

Létező dolog a dackorszak?

Figyelt kérdés

Az utcán fetrengős, kapálózós, ütős , rugdosós dolog belefér ebbe?

Van itt olyan akinek ezt csinálta vagy csinálja a gyermeke? Vmi praktika ami bevállik az ilyen esetekre?

2017. máj. 11. 17:10
 1/5 anonim ***** válasza:
64%

hajaj :) igen és igen :)

az enyém nem csinálja ezt, de unokahúgom csinálja. szerintem az elsődleges cél a megelőzés. azután pedig fenti helyzetben a "kiemelés"

olvasgass hisztikezelés témában. nagyon jó cikkek vannak fennt

2017. máj. 11. 18:38
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

De még mennyire. Én is azt tudom mondani h csírájában elfolytani.

Egy pár alkalom volt mikor üvöltött az ztcán, földhözvágta magát stb.

Nálunk a" 3-ig számolok" akkor megleopődik és elterelem a figyelmét jött be.

Nem jell ordítani, de érezze a hangodból hogy" nagy baj lesz ha nem" és végig nézz a szemébe irtó komoly tekintélyt parancsoló arckifejezéssel

2017. máj. 11. 19:00
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Sokan mondjak hogy igen de nalunk kimaradt es baratnoim gyerekeinel is (hetente tobbszor talalkozunk, 14 eves baratsagok szoval ismerem oket jol). Szoval vagy szerencsesek vagyunk vagy elejet lehet venni de nem mindenki teszi.
2017. máj. 11. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ez egy rossz kifejezés arra, amikor a gyerek kezd tudatára ébredni és harcolni kezd azért, amit szeretne, illetve nem tudja feldolgozni, hogy nem az van, amit szeretne. Nem őrülnek meg a gyerekek, egyszerűen csak lesz akaratuk és gondolataik. Szerintem vannak kitartóbb lázadók, érzékenylelkű mimózák és olyan gyerekek, akik igénylik a szűkre szabott szabályokat és behódolóbbak. Mint a felnőtteknél.

A szülő feladata kitalálni miért vergődik és üvölt a gyerek, és segítenie kell neki feldolgozni a helyzetet.

Nem feltétlen azért van hiszti, hogy megkapjon valamit, lehet azért is, mert fáj neki, hogy nem kaphatja meg. Remélem érzed a különbséget. Az utóbbi az érzékeny típus, az előbbi a stratéga. Egyiknek sem szabad engedni, de amíg az érzékenyt vígasztalni kell, a stratégánál kevesebb együttérzést kell tanusítani. Mindkettőnél beválik a figyelemelterelés, ha kiemeled a helyzetből.

Persze egy csomó más okból is üvölthet, akár a figyelmedért, akár kevesebb a türelme mert régen aludt, meg régen evett.

Pont úgy kell kisakkozni, mint babakorukban.

Olvass a témában.

2017. máj. 11. 19:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát elmesélem a mai történetemet. Az én kislányom extra, nagyon, nagyon hisztis. Mindent kipróbálzam. Ölelés, figyelem elterelés minden. Már majdnem megszoktam. Mindig volt a táskámba egy buborékfújó amivel megpróbáltam elterelni a figyelmét, vagy mostanság egy fújóka tele hideg vízzel amivel lespricceltem mikor mát semmi sem segített.( ezért szerintem lepontoznak) :) Aztán ma jött a felismerés hogy az én gyerekemnek tömeg iszonya van. Csakis kizárólag tömegbe csinálja, bevásárló központpkba, piacon. Ha csak a kisboltba megyünk vagy sétálgatunk soha nem jött még elő. Szóval szerintem érdemes néha okokat keresni.
2017. máj. 14. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!