Létező dolog a dackorszak?
Az utcán fetrengős, kapálózós, ütős , rugdosós dolog belefér ebbe?
Van itt olyan akinek ezt csinálta vagy csinálja a gyermeke? Vmi praktika ami bevállik az ilyen esetekre?
hajaj :) igen és igen :)
az enyém nem csinálja ezt, de unokahúgom csinálja. szerintem az elsődleges cél a megelőzés. azután pedig fenti helyzetben a "kiemelés"
olvasgass hisztikezelés témában. nagyon jó cikkek vannak fennt
De még mennyire. Én is azt tudom mondani h csírájában elfolytani.
Egy pár alkalom volt mikor üvöltött az ztcán, földhözvágta magát stb.
Nálunk a" 3-ig számolok" akkor megleopődik és elterelem a figyelmét jött be.
Nem jell ordítani, de érezze a hangodból hogy" nagy baj lesz ha nem" és végig nézz a szemébe irtó komoly tekintélyt parancsoló arckifejezéssel
Szerintem ez egy rossz kifejezés arra, amikor a gyerek kezd tudatára ébredni és harcolni kezd azért, amit szeretne, illetve nem tudja feldolgozni, hogy nem az van, amit szeretne. Nem őrülnek meg a gyerekek, egyszerűen csak lesz akaratuk és gondolataik. Szerintem vannak kitartóbb lázadók, érzékenylelkű mimózák és olyan gyerekek, akik igénylik a szűkre szabott szabályokat és behódolóbbak. Mint a felnőtteknél.
A szülő feladata kitalálni miért vergődik és üvölt a gyerek, és segítenie kell neki feldolgozni a helyzetet.
Nem feltétlen azért van hiszti, hogy megkapjon valamit, lehet azért is, mert fáj neki, hogy nem kaphatja meg. Remélem érzed a különbséget. Az utóbbi az érzékeny típus, az előbbi a stratéga. Egyiknek sem szabad engedni, de amíg az érzékenyt vígasztalni kell, a stratégánál kevesebb együttérzést kell tanusítani. Mindkettőnél beválik a figyelemelterelés, ha kiemeled a helyzetből.
Persze egy csomó más okból is üvölthet, akár a figyelmedért, akár kevesebb a türelme mert régen aludt, meg régen evett.
Pont úgy kell kisakkozni, mint babakorukban.
Olvass a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!