Nem tudom mit tegyek! Ez a dackorszak része?
Csak annyit tudsz tenni h mindig amikor elkezd csapkodni a kicsi akkor elkülöníted őket, meg persze megfogod a kezét és érthetően elmagyarázod neki h ezt nem szabad mert fáj a tesónak. Naponta tízszer is akár.
Illetve ami nagyon fontos h foglalkozz többet a kicsivel, külön is. Kapjanak külön-külön játékokat amivel játszhatnak h ne legyen veszekedés. A kicsi azért bántja a nagyot mert féltékeny és ezt így vezeti le, így akarja az akaratát érvényesíteni. A nagynak mond azt h ő is mondja a kicsinek h ne csapkodja és menjen el onnan.
3 éves a lányom. Próbálkozott, próbálkozik néha fizikai agresszióval. Ilyenkor lefogjuk a kezét vagy lábát, leguggolunk és elmondjuk, hogy butaság ilyet csinálni, csúnya dolog. (Fontos: nem ő buta, hanem a cselekvést kritizáljuk!)
Most már kezd beérni (nem számoltam, de szerintem 2-300 alkalommal szajkóztuk), már nem csinálja. Sőt, a múltkor az apja beszólt valamit, én viccesen tarkón legyintettem. egyből odajött a lányunk rendet tenni és letolt, hogy "ez butaság volt, ne csinálj ilyen csúnya dolgot!". A külső intelmek ennyi idősen kezdenek belső fékké alakulni. Ezt mutatja az is, hogy ő maga figyelmeztet másokat, ha megszegnek egy szabályt.
Olvas el a Mérei-Binét szerzőpáros GYermeklélektan könyvét, olvasmányos és segít megérteni, hogy adott életkorban mit miért csinálnak a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!