Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 9 éves gyereknek telefon?

9 éves gyereknek telefon?

Figyelt kérdés

Keresztlányom és szülei kijelentették, hogy a gyereknek telefon KELL születésnapjára, minimum 20 ezer forintot adjak bele. Kérdeztem, hogy miért kell ennyi, mondták, hogy okostelefont néztek ki neki, 50ezer ft-ba kerül.

Vitába szálltam velük, hogy szerintem ez teljesen felesleges. Most be vannak sértődve, hogy sajnálom a saját keresztlányomtól a pénzt. Nem erről van szó, hanem, hogy felesleges pénzkidobás.

Mi a véleményetek erről?

2017. máj. 10. 12:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Egy ekkora gyereknek kell telefon, ha egyedül jár-kel iskolába és haza. De nem drága és nem okostelefon. Felajánlanék egy összeget, ami szerintem megfelelő erre a célra, nem többet.
2017. máj. 10. 12:46
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

9 évesemnek is van de az amit a nagy tesótól örökölt, kettő tokkal együtt. Szokta használni ha kirándulni megyünk fotózgat, meg sokszor otthon is. Kutyákról sorozatok vannak :)

De amit tőled kértek kicsit sok ráadásul ennyi pénzért.. ha nem akarsz ne adj bele pénzt. Sok egy kisgyereknek 50 ezres telefon

2017. máj. 10. 12:47
 3/13 A kérdező kommentje:
Reggel viszik, este hozzák. Apuka munkahelye közvetlen az iskola mellett van, munkaideje is azonos a napközivel. Ha egyedül menne még meg is érteném, de akkor sem az okostelefon verziót.
2017. máj. 10. 12:47
 4/13 anonim válasza:
59%

Okostelefont ne, mert függő lesz (ez 100%)

Sima gombosat, hogy tudjon telefonálni, meg esetleg zenéthalgatni.

2017. máj. 10. 12:48
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Ma már ez természetes. Pár éve még én is úgy gondoltam, hogy korai, de lássuk be, a világ előrehaladt.:-) Unokahúgom is ezt kért, volt tökéletesen működő, de már felesleges készülékünk, azt kapta meg egy feltöltős SIM-kártyával. Szerintem kezdetnek tökéletesen megteszi, abban egyetértek, hogy 50 ezres telefon túlzás, ekkora gyerek még nem fog annyira vigyázni rá.
2017. máj. 10. 12:54
 6/13 anonim ***** válasza:
62%

szerintem is túlzás..! de amin mégjobban kiakadtam,hogy meg is szabták hogy adj bele 20.000..! ez pofátlanság szerintem!

az enyém is 9 éves,és persze ö is nyaggat a telefonért.de még nem kap,ha mégis akkor sem okostelefont

2017. máj. 10. 12:54
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Azért nem kicsit pofátlanok, hogy ezt így előadják, hogy te adj bele 20 ezret, és ha nem, akkor smucig vagy. Ezért a hozzáállásért én egy kanyit nem adnék, és vennék a kislánynak, amit gondolok. Véleményem szerint a szülők dolga megvenni a gyereknek, amire (szerintük) szüksége van, és nem más rokoné. Ha a rokonok felajánlják, hogy adnak bele, az rendben van, de ezt követelni nagyon gáz.

Egyébként egyetértek az előttem szólókkal, oké, legyen telefonja, de teljesen fölösleges okosteló 50 ezerért. Ha az okoshoz ragaszkodnak is, vegyenek tizenpárezerért valami alap készüléket és kész (bár én személy szerint mobilnetet akkor se fizetnék rá).

2017. máj. 10. 12:58
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

Itt nem az a gond, hogy okostelefont vesznek a 9 évesnek.

Hanem az, hogy közlik, adj bele 20ezret.

Milyen alkalom lesz, hogy ilyen sokat kellene költeni rá?

2017. máj. 10. 13:03
 9/13 anonim ***** válasza:
35%
9 évesen már alap dolog az okos telefon. Ha anyagilag kb ennyit szántatok rá teljesen rendben van.
2017. máj. 10. 15:12
 10/13 anonim ***** válasza:
ha hozák viszik szülök a gyereket akkor telefon tejesen felesleges . 50ezer ft telefon amugy is felesleges egy 9 évesnek .15 évesemnek 23000ft okostelefonja van.
2017. máj. 10. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!