Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig tart az egyszavas korszak?

Meddig tart az egyszavas korszak?

Figyelt kérdés
21 hónapos kisfiam már rengeteg szót használ, nem számoltam, de úgy 100-150 között biztosan van. Mostanában elég sokat fejlődött ezen a téren. Mennyi idő kell, hogy rövid mondatokban beszéljen?
2010. máj. 15. 21:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyereke válogatja. Van aki hamar beszél majd, de van aki csak sokára. A fiam két éves koráig csak nemet meg adjált mondott. Amikor elkezdett beszélni rendesen,akkor viszont nagyon hamar mondott mondatokat is.
2010. máj. 15. 21:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
16 hónapos és már van hogy összeköt két szót.Mama gyere,apa gyere,kérsz iszi,menni pá.de tényleg babája gyereke válogatja.a mienk most kis papagáj lett,amit mondunk utánozza,szépen kimondja őket,de alapjába handzsázik ha folyamosan akar beszélni.a védőnő szerint közel 2 éves kor az amikor már kezdenek összefűzni szavakat.úgy hogy nem vagytok el késve.
2010. máj. 16. 07:15
 3/8 anonim ***** válasza:
A lányom 23 hónapos volt mikor kimondta az első mondatát: papa deje légyszi! Most 2 hónapja múlt el 2 éves, amit ki tud mondani szavakat, azokat mondatokba fűzi, de ragozni nem igazán tud.
2010. máj. 16. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Lányommal már 18 hósan el lehetett beszéletni, csak mondatokat használt már akkor is.

Ez tök változó, babája válogatja.

A szomszéd kisfiú és kislány már 28 hós, és még mindig csak szó szerint pár szót beszélnek...

2010. máj. 16. 15:03
 5/8 A kérdező kommentje:
tudom, hogy változó, én pl. 10 hónaposan kezdtem beszélni, 12 hónaposan már rövid mondókákat mondtam (ma nyelvtanár vagyok egyébként, de persze lehet, hogy nincs összefüggés). Szerintem lemaradva abszolút nincs a fiam, tudom, hogy ők a lányokhoz képest általában később kezdik. Két szót már néha ő is összefűz, csak az érdekelne, hogy ebből 2-3 hónap múlva lehet-e már komolyabb beszéd, vagy sokkal több idő kell-e hozzá.
2010. máj. 17. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Lányom van és nagyon gyorsan váltott mondatokra. Barátnőm kisfia vele egyidős (21 hó) fejlett, okos kisfiú, de alig pár szót beszél, míg a lányom mostanra énekel és mondókázik. Szerintem nincs recept. Mindenkinél más. Viszont elképzelhető - de ez csak az én feltételezésem - hogy az ingergazdagabb környezet segít. Színpadi ember vagyok, a lányom mindig ott van velem próbákon, előadásokon, bizony igyekszik utánozni. :)
2010. máj. 17. 18:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, ebben igazad lehet. Szerencsés a kislányod, hogy ilyen környezetben mozoghat:)!
2010. máj. 17. 20:49
 8/8 anonim ***** válasza:
56%

szerintem nincs összefüggés a környezet és a beszéd megindulásának időpontja között. én ugyan nem vagyok színpadon, csak itthon, de úgy érzem, mintha folyton monológokat mondanék... :DD

folyamatosan beszélek a kislnyomhoz, mert kikényszeríti, de azon kívül, hogy a láb és a cumi (mi alakban) szavakt használja, és ragozza is, (lába, lábam, mim, mija, mit) meg mondjuk a labba mint labda meg baba, bábá (pápá) meg apa és bu (busz) ezeken kívül semmit nem mond. de mindent megért szinte, amit mondok neki, sok viszonyszót is, alatt, rá, satöbbi, de semmi jele az egyéb beszédnek. 17 hós lesz nemsoká.

2010. máj. 18. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!