Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért törődnek bele a szülők...

Miért törődnek bele a szülők abba ha a gyerek rosszul mond ki szavakat?

Figyelt kérdés
Amikor a gyerek beszélni tanul előfordul, hogy félrehallások miatt vagy mert nem tudja kiejteni, rosszul mondja ki az adott szót. Vannak szülők akik aranyosnak találják és ők is elkezdik az a szót úgy mondani mint ahogy a gyerek, helytelenül. Ebből kifolyólag a gyerek rosszul tanulja meg, és okáig helytelenül használja, rosszul ejti ki, mivel megkapta róla visszajelzést hogy az a szó úgy helyes. Miért teszik ezt az ilyen szülők? Miért nem gondolnak arra hogy ennek rossz hatásai lehetnek a gyerekre? Nektek mi a véleményetek erről?
2017. máj. 8. 08:56
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

A lányom megkésett beszédfejlődésű, az összes szakember óva intett attól, hogy javítgassam, amit mond.

Mindenki szerint a következő a helyes eljárás:

Kérsz kenyeret?

kéjek keret.

Tessék, adok neked kenyeret.

Meg kell érteni, amit szeretne, majd nem kioktatva elismételni helyesen az adott szót.

Jó, hogy nem oktatják ki az anyukák a gyerekeket beszédnél, az átvett szavakból pedig nem lesz gond később, csak figyelni kell, mit veszünk át. Mondjuk én sosem mondtam a gyereknek, hogy nézd, napot rajzolok. Mindig napocskát rajzoltam.

Ő is napocskát mondd, de figyel, ha mondjuk rászólok, hogy ne nézzen a napba.

Én egyszer iskolában kellemetlen helyzetbe kerültem, mert a nagypapám műlábát mindenki virgácsnak hívta nálunk(ami amúgy nagyon ötletes), én pedig azt hittem minden művégtagot virgácsnak hívnak, mert sosem kerültem olyan helyzetbe, ahol műlábról beszéltek. A gyerekek szókincsében általános dolgok vannak nagyrészt, amik máshol is előfordulnak, így szerintem nem okoz gondot, tudják, hogy otthon a copf csurka, máshol pedig copfot kér.

2017. máj. 8. 12:21
 22/22 anonim ***** válasza:
Nyolcas vagyok, a repülőkről jutott eszembe, a nagy jepejőnek hívta. 😂Ez mondjuk nem maradt meg a családi szlengben.
2017. máj. 9. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!