Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha szakszolgálatos véleménnyel...

Ha szakszolgálatos véleménnyel nem értek egyet és azt bíróságra küldik, milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés

Vizsgálat alatt egyéb specifikus pszichés zavarokat irtak a papírra, azt helyben aláírattatták velem

(Lassu beszédfejlődes miatt voltunk)

Postán kaptam az indoklást, személyes beszélgetésre nem hívtak be és aláhúztam, hogy nem értek vele egyet, leadtam, mire közlik, küldik tovább a bíróságra..

2017. máj. 5. 07:01
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Köszönök minden segítséget

Közben bementem a szakszolgálathoz, mondták, hogy hétfőn várnak és meg tudunk mindent beszélni

Mert ugye engem szorit a határidő.

Mivel beíratásnál maga az igazgato sem látja hogy a pszichés zavar csak logopédiát jelent, tartok a kódtól.

Mert ha a gyerekkel azt éreztetik, hogy szegény elesett, segítségre szoruló, vagy ellenkezőleg, hogy a hibáit fogják keresni, egyik sem lenne jo hatással a személyiségfejlődésére és a gyerekeknek tul jo az antennájuk a kimondatlan szavakat jobban értik..

2017. máj. 5. 18:29
 22/23 anonim ***** válasza:
Ezt az SNI dolgot milyen vizsgálati módszerrel állapították meg? Léteznek kifejezetten bizonyos problémákra fókuszáló tesztek, ahol különböző feladatot adnak a gyereknek és azt pontozzák, stb.
2017. máj. 5. 18:38
 23/23 anonim ***** válasza:

Elég zavaros, amit leírtál, mert a Szakszolgálat az lehet a Szakértői Bizottság neve és a Nevelési Tanácsadóé is.

Első körben a Nevelési Tanácsadó vizsgálja a gyereket, és ha gyanúsnak találja, tovább küldheti a Szakértői Bizottsághoz. Abból baja nem lesz, több szem többet lát. Általában nagyon rendesek, nekem le akarták írni, hogy autista a gyerekem, de nem engedtem, így maradtunk a beszédfogyatéknál. Általában nagyon együttműködőek, fura, hogy a szülő tájékoztatása nélkül leírtak olyat, amivel nem értesz egyet.

SNI kód kell a gyereknek, ha el van maradva a beszédben, mert csak azzal kaphat egyéni fejlesztést, utazó gyógypedagógust, én 2 évig küzdöttem érte, én inkább örülnék a helyedben. A Bizottságnál meg mondd meg, hogy te nem akarsz ilyen kódot, ha bélyegnek ítéled meg, általában megértőek.

2017. máj. 7. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!