Milyen következményei lehetnek, ha egy tejallergiás gyermekkel nem tartatják be a diétát?
A bőrtüneteket sem szabad félvállról venni, mert nagyon könnyen kialakulhat súlyosabb betegség is belőle.
Egyrészt valóban az a veszélye, hogy nem növi ki a gyerek, másrészt, mint írtam a bőrtünetekhez egyéb betegségek is társulhatnak. Pl. asztma, vírusos szemölcsök, herpesz, a repedezett bőr miatt könnyebben kialakulnak fertőzések, amelyek egy gyenge immunrendszerű gyerekre nagyon súlyos következménnyel járhatnak.
Nem próbálták az emelt családihoz beadni a papírokat?
Az én szomszédasszonyomnak is tejallergiás a lánya, egyedül nevel két gyereket úgy, hogy a fizetésének közel fele a lakástörlesztésre megy, mégis betartják a diétát. Ő otthon süti, amit lehet, vízzel készít mindent, amibe tej kellene, felvágottból a kisebb boltokban (ahol van ARO-s termék)vásárol.
Az én fiam is tej- és tojásallergiás, de mi nem élünk annyira nehéz körülmények között, azért én meg tudom venni a rizstejszínt és kókuszsűrítményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!