Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy apuka egy tabletet...

Ha egy apuka egy tabletet vesz a fiának a negyedik születésnapjára, annak mik a következményei? Jó döntés-e?

Figyelt kérdés

2017. máj. 3. 20:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%
És mit csinál a 4 éves gyerek egy tablettel? Szétveri a játékkalapáccsal?
2017. máj. 3. 23:54
 12/24 anonim ***** válasza:
29%
Ha nem egész nap azon lóg nagyon jó döntés. Remek fejlesztő játékok vannak rajta, tud zenét hallgatni vagy mesét nézni. Ez ma már alap dolog.
2017. máj. 4. 01:00
 13/24 anonim ***** válasza:
10%
Miért pont "apuka" veszi a gyereknek? Ez fontos a kérdés szempontjából?
2017. máj. 4. 10:22
 14/24 anonim ***** válasza:
61%

Én nem tartom annak, de ennek semmi köze a tablet árához.

Nekem nem szimpatikus hogy a mostani kicsiknek már szinte nincs rendes gyerekkoruk mert pár évesen is konzumidiótát csinál belőle sok szülő. Persze mesét nézhet ilyesmiről, de arra ott a szülő gépe, minek egy ilyen kicsinek külön?

Én láttam már okos telefonért/tabletért örjöngő kb. oviskorú gyereket....Mire jó ez?

2017. máj. 4. 13:28
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

Elképesztő jó fejlesztő játékok vannak tabra.

Kár tiltani, ez a 21. század, de a kinti játék rovására nem mehet! Nálunk a játszótér, a bicaj, a kerti játék az első! Este szabad picit tabletezni (max 30 perc), de szigorúan csak fejlesztő játékot (montessorikat szoktunk neki letölteni).

2017. máj. 4. 13:55
 16/24 anonim válasza:
Szerintem nincs értelme ekkora gyereknek tabletet venni. Persze lehet helyesen hasznalni meg minden, de ha egy kicsit is tobbet engedsz maris hisztizni fog meg tobb jatekert. A fontos kerdes, amit el kell dontenetek, hogy be tudjatok-e majd tartatni az idokorlatot, vagy engedni fogtok a gyerek hisztijenek?
2017. máj. 7. 08:00
 17/24 Nemes Zoltán ***** válasza:

Hát ha vett hozzá kalapácsot is amivel szét tudja verni akkor talán:)

Amúgy viccet félre téve szerintem kicsi hozzá.

De baja nem lesz tőle ezt szögezzük le:)

2017. máj. 7. 18:57
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rossz döntés annak ellenére, hogy haladni kell a korral.

Az embernek megvan a fejlődési sajátosságai, és nem árt, ha az ajándékok ezeket a készségfejlődést segítik elő.

Ha egy négyéves gyerek tabletet kap, és mellé egy DE CSAK AKKOR... és több a tiltás, mint az engedés, akkor ez gyakorlatilag olyan, hogy adtál is meg nem is, és nagyon sok feszültség alakul ki a szülő-gyerek kapcsolatban.

Egy négyéves gyereknek meg kell tanulni a szociális beilleszkedést ami tablettel nem lehetséges.

Meg kell tanulni a szabályok fontosságát, amire a tablet szintén nem optimális.

Kreativitást kell fejleszteni, erre szintén nem jó a tablet.

Nem mellesleg az óvodában is konfliktus lehet, hiszen sokan irigyelnék, és nem biztos, hogy ezt jól tudná kezelni.

Szerintem ebben a korban a megfelelelő játék a társasjáték, ez összehozza a közösséget, és megtanít a szabályok betartására. Vagy valamilyen kreatív játék a gyerek személyiségétől és tehetségétől függően.

Nem mondom azt, hogy kész életveszély, ha egy négyéves gyerek kezébe tablet vagy számítógép kerül, de ehhez egyáltalán nem kell egy saját, hanem jó a szülőé is (akár egy olyan, amit ő már kinőtt), és így már nem probléma, hogy csak akkor kapja meg, amikor a szülő tényleg jónak látja, és a felügyelet is megoldható, ha kell. Na meg egy négyéves a mindennapos használat közepette könnyen eltörheti véletlenül, és akkor szintén kellemetlen élmény lesz. Továbbá az igényei egyre nőnek, és valóban irreálisak lesznek. Fontos, hogy az ember megtanuljon vágyakozni, türelmesnek lenni.

Nekem az a meglátásom, hogy ha ilyen nagy értékű ajándékokkal akarják elhalmozni a gyereket, akkor az adományozónak súlyos problémái vannak. A szeretetet, törődést nem lehet, nagy értékű ajándékkal kiváltani, és ez valamilyen saját komplexus zavaros elfedése.

2017. máj. 7. 23:14
 19/24 anonim ***** válasza:
67%
4 évesnek nem vennék, nem is vettem! Nem azért, mert telik rá vagy nem! Összetöri vagy csak elejti? Balesetveszélyes! Ja és kb. semmi értelme! Mit nem tanul meg a tablettel, amit ebben a korban kéne: Ceruzát fogni, cipőt kötni, színezni, mondókákat, kockából építeni, legózni, késsel-villával enni és még sorolhatnám! Ja és az előttem szólónak: Igen vehetsz a gyereknek 10 tab-ot, mert megteheted! De ez nem pénz kérdése! Az ember hülye szokása, hogy inkáb magán spórol, nem a gyeteken! De a tab-on nézett mese a közelébe se ér annak, amit én olvasok neki este és elmondom, ha így nézed (mármint csak az számít mennyibe került) egy jó minőségű, fejlesztő játék, ami neki való többe kerül, mint egy tab. Ajánlom a Fisher-t! Drága örülhetsz, de legalább a gyereknek is jó!
2017. máj. 8. 01:03
 20/24 anonim válasza:

Szerintem egyáltalán nem jó döntés.

Nem lesz így gyerekkora, ha egész nap a tabletet fogja bújni. Nem szerez élményeket, nem szerez tapasztalatokat stb. Ráadásul még a szeme, idő elött romolhat is. Neki nagyobb élmény az, ha fogócskázhat az apjával, mesét olvas az anyjával. Hidd el, egy gyerek számára sokkal nagyobb élmények ezek, mint a tablet. Vegyél inkább legot, építőkockát, kisautókat vagy akár egy biciklit.

2017. máj. 8. 07:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!