"Fényevő" gyerek. Meddig tart ez a korszak?
3 éves, az utóbbi néhány hétben minimális mennyiséget eszik. Szíve szerint csokin élne, de leszavaztuk. A "gyerek étel mellett még nem halt éhen" elv alapján rendszeresen kínáljuk normális étellel, de jó esetben egy-két falatot eszik.
Alma és sajt, ami még megy, de kezd egyoldalúan táplálkozni.
Gyerekorvosnak jeleztem. Megnézte, mondta, hogy teljesen egészséges és amíg nincs súlyvesztés, ne aggódjunk. Ha lesz, azt észre fogjuk venni. Mozgatjuk is sokat, de ez sem segít.
Bölcsődében kicsit jobban eszik, de ott is jelezték, hogy visszaesett az étvágya. Nem csinálunk hűhót az étkezésből, ha a kínálásra nemet mond, elpakolunk.
Belül azért idegesít a dolog, mert tényleg normál alkatú, viszont félek, hogy fontos tápanyagokhoz nem jut hozzá.
Meddig tart ez a dacból, vagy fene tudja mi miatti nem evés?
Nem térítettem, hanem a bizonyos másik válaszoló térítgetett, aki a húsevést reklámozta. Én meg elmondtam, mi a meglátásom.
Egyébként mivel te vagy a szülője, úgy rontod el húsevéssel a gyermeked, ahogy szeretnéd, jogod van hozzá.
Bár én a helyedben olvasnék a jelekből, hogy mit tesz egy gyermek.
A kérdésedre válaszoltam, elmondtam meddig tart ez a korszak: addig, amíg józanul hagyod, addig szerencsésen folytatja. Tudja, mire van szüksége, kivéve, amikor már rászoktatják a természetellenesre, pl a húsevésre.
Nem tigrisek vagyunk, akik csak húst bírnak emészteni.
Az a milliárdnyi indiai szerinted hülyeségből vegi, évezredek óta?
Nyilván elgondolkodtató, hogy milliárnyi ember vegi, további milliárdok meg nem.
Ergo kétesélyes a kérdés, ha csak ezt nézzük, már akkor is két esélyes.
Én meg közel 20 év gyakorlatából tudom, hogy ha sok-sok más szempontot is megnézünk, és a gyakorlatban hosszan teszteljük a dolgot, akkor a vegiség az egészséges (és nem mellékesen az erkölcsös is),
nem a húsevés.
Számos család van, ahol a gyerek soha nem kapott vágóhídi étket, mégis kicsattanak az egészségtől a gyerekeik, tizenévesen is.
A személyes családi ismerőseimen túl a neten is találsz vegi gyermekekről blogokat, édesanyjuk vezeti a blogot.
Ez nem azt jelenti, hogy mindegyik szülő ragaszkodik ehhez, de annyiból elgondolkodhatnál, hogy ha iskolás koráig is vegi egy gyerek, és tök egészséges, akkor valami csak van ebben...
(De sok szülő ismerősöm gyerek már tini korú, és a gyerek is ragaszkodik a vegiséghez.)
Sokkal jobb az immunrendszer, vegiként. Pedig a vegik is élnek környezetszennyezésben, és a többi ártalomban, mint mindenki. A vegi is beteg emiatt olykor, de átlagban jóval ritkább az akut betegsége a vegiknek.
Egész gyerekkoromban húsevő voltam, viszont közel 20 éve vagyok felnőtt. Van összehasonlítási alapom ennyiből is, a kétfajta étkezési módról.
Jó volna nem a húsipari prorpagandának, meg az akadémikus orvosok térítésének hinnél, hanem végre ÖNÁLLÓAN gondolkodnál, térítgetés helyett.
Ha több fajta életmódon gondolkodik az ember, esélyesebben rátalál a helyesre. Ott a gyereked, mutatja az utat neked, de te össze se hasonlítod objektíven a két fajta étkezést, hanem társadalmi nyomásnak engedsz pusztán...
!
Magyar olimpikonok között is számos vegetáriánus van. Na vajon ők egészségtelenek??
Gondolkozz már, légyszíves. Ahelyett, hogy húspropagandát folytatsz, naivan, az orvosok nyomására.
A sok orvos meg van vezetve a egyetemeken, javarészben.
Tudnék erről mesélni, miért agymosottak az iskolák... De téged úgy se érdekel, csak mész a többi birka után, ezek szerint.
Kissé fárasztó, hogy önigazolásból tesznek fel egyesek kérdéseket.
Az ember válaszol rá, de ha nem azt a választ kapják ezek az önigazolásért kérdést kiíró emberek, akkor a kérdező szerint a válaszoló máris "térítgető, ostoba, meg hülyeséget mond, meg zaklató". Jó vicc...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!