Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet egy 3 éves nagymozg...

Hogy lehet egy 3 éves nagymozgásban elmaradva? Szakszolgalatos vélemény

Figyelt kérdés

Megkésett beszédfejlődéssel voltunk vizsgálaton.

A jellemzése kb két oldalas szöveg, a nagyja arrol szol, hogy értelmes, figyelme lekötheto, mindenre reagál, szemkontaktust felvesz, megtart, 180 fokban elforditott formákat is kirak, önalloan lepcsozik, egy labon koranak megfelelően egyensulyoz etc etc

Ami negativ ugye, aktiv szokincs 2;5 nek felel meg, a gyerek kora 2;11 .

Koncentracios ideje az ido fuggvenyeben egyre csökken (szerintük hamar fárad, szerintem meg sok feladat volt egyszerre rázuditva, de nem is ezen akadtam fenn, hanem, hogy a nagymozgásban szerintük lassabban fejlodik.

Nos. A gyerek szinte hamarabb ill időben kuszott, mászott, járt stb, tud bukfencezni, megtámasztva fejen allni, bordasfalra/rol kez-láb egybehangolt mozgatásával fel le mászni, labdát celba dobni, elkapni, rugni, ket labon ugrálni forogva is, gimnasztikai labdán egyensulyoz, kitámaszt, stb, voltakepp szinte csak uszni nem tud...

Mégis micsodát jelenthet az akkor hogy nagymozgásban el van maradva?

Most várják, hogy egyetértek e a véleményezéssel, vagy fellebbezek.mert csak egyetértés esetén lép hatályba.

Sni kodot kap ha jol vettem ki.

2017. ápr. 27. 18:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

9, te aztan annyira lehetsz szakember mint Mickey Mouse.....uramisten, eu-s vagy, es LATATLANBAN azt tanacsolnad egy anyukanak hogy ne higgyen a vizsgalati eredmenynek barmit is hall mert biznisz? Es ha tenyleg baj van de a te okos tanacsodat komolyan veve leszarja (mar elnezest) es ezzel art a gyerekenek?

Ezert ilyeb a magyar egeszsegugy. Az ilyen kontarok miatt, konkretan veszelyezteti az egeszseget. Ember, azt se tudod mi a valos szitu, nem lattad a gyereket, de kozlod, hogy anyuka hagyja a francba az egeszet.......eletben ne talalkozzak ilyen feluletes eu-ssel. Az ilyet jelentenem fel ha nem anonim forum lenne.

2017. ápr. 28. 06:01
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Tsmt-re én is hordtam, a beszéd miatt, nála sem használ. Viszont azota mond szavakat, mióta a bölcsiben egy takaríto játszott vele "beszélgetőst" és valamiért elkezdte őt visszaismételni, pedig semmi különöset nem csinált.

A finommotorikában sem látok semmit..rajzol, fest eszközt helyesen tart, de ujjal is, olloval vág, habár levest nem tud önálloan, csak szinte cseppek maradnak a kanalon.

Biciklit ő is elhuzza, de eddig hátranézésnél tűnt fel, szemébe vizet ő sem szereti. Köszi a tippeket.

Engem nem hívtak be személyes beszélgetésre, várják, hogy aláírva visszaküldjem a levelet, hogy egyetértek.

Igaz más sem stimmel. Pl szociabilitása szerintük 27 hónak felel meg, a gondozók szerint meg ebben pont hogy kiemelkedő a gyerek, szerintük egy évvel megelőzi a korát, olyanokat vesz észre, ill reagál le, amit a bölcsisek nem tudnak. De az ellenkezőjét a szakszolgálat abbol szűrte le, hogy nem kér enni. Pedig mondtam hogy olyan elő sem fordul, hogy kérnie kéne..reggel kap reggelit, tudja, hogy ha plhétvégén játszorol megyünk haza, hogyebéd-alvás jön..mindig kommentalom amugy is neki mi lesz.pl holnapbölcsi, vagy holnap jön mama, stb. Habár azt elfelejtettem mondani, ha pl tudja hogy kindertojás várja vacsi után, akkor mutat a polcra és mondja, hogy csoki csoki..

Szerintem felhivom őket.

Igazábol nehéz volt kétfelé figyelnem.mert egyikük a gyerekkel foglalkozott, ott is motiválnom kellett pl egy lábon állást a vizsgálonak nem csinálta, de ha én álltam egy lábon, rögtön utánzott, közben a másikuknak kellett átgondoltabban válaszolnom a kérdéseire. Pl mit csinál a gyerek ha teljesen önálloan játszik, hirtelen eszembe se jutott, mire nagynehezen kinyögtem olyan érdekes szoval hogy vizezni szeret(mosogat a fürdőcsapban, teát öntöget, flakonbol spricceli a vizet, uszik a ház, ha nem figyelek oda)

Ugy érzem mintha ebből az egy alkalombol nem jol ismerték volna meg.

Amugy az meg érdekes hogy egyik oldalon azt irják 9-10 kockábol epit tornyot (amit lattam is) másik oldalon pedig az áll, 5-6 kockábol kepes tornyot épiteni.

Kicsit tartok az sni kodrol mert itt azt olvastam, hogy nehéz ezt "levetetni" a gyerekről iskolába menet...

Most nézem, szerintük nem is a nagymozgás fejlesztendő, hanem a szociolabilitás és beszéd

2017. ápr. 28. 08:49
 13/16 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak is el van maradva a nagymozgása. Nálunk, de a leírásod alapján lehet nálatok is, talán arról lehet szó, hogy ugyan megcsinálja amit kell és te ezt látod, de bizonytlanabban, mint a többi esetleg, ezt viszont inkább szakember veszi észre. A mozgás összrerendezettségét is nézik, ezt úgy látni jól, hogy mikor fut mennyire "esik szét" a mozgása. Nyugi, behozza a lemaradást és még az sni sem biztos hogy lesz, az én fiam nem kapott ilyet.
2017. ápr. 28. 11:17
 14/16 anonim ***** válasza:
Bocs, de mit jelent, hogy nem szereti a vizet a szemébe? Ez mire mutat gyanút? Van egyáltalán olyan gyerek, aki nem kezdi el törölgetni a szemét, ha belemegy a víz?
2017. ápr. 28. 13:22
 15/16 anonim ***** válasza:

10. vagyok. Igen van olyan gyerek,akit nem zavar,ha vizes lesz a szeme. Nagy fiam járt úszni és imád búvárkodni a vízben. Kis fiam ezzel szemben, ha strandoltunk nem lehetett vizes a szeme. 2-3 évesen sírt fürdéskor,amikor lemostam az arcát. Most megmosom és rögtön meg kell törölni. Szólt,hogy jövőre szeretne úszni járni a csoportjával. Mondom vizes lesz a szemed.Ő:Majd nem teszi bele a vízbe.Én: Nem így működik. Ő: Majd veszünk úszószemüveget.

Kedves kérdező csak hogy neked is válaszoljak megint. A szocializálódásával kapcsolatban. Másik fiam más problémával. Nem akarlak megijeszteni,mert nálatok ki tudja mi lehet. Fiam mindent ért,okos.Nehezen tudja kifejezni magát.Nehéz a mondat alkotása. 3 évesen alig beszélt.Minden apróságot észrevesz ,jó a megfigyelőképessége és a memóriája. Sajnos a beilleszkedésével problémák vannak. Nehezebben tudja magát elfogadtatni.

Egy javaslatom lenne. Ha bármi kételyed van a diagnózissal kapcsolatban jelentkezz be a Vadaskertbe,vagy a Bethesda kórházba,ahol pontosan meg tudják mondani,hogy mi lehet a probléma.

2017. ápr. 28. 14:28
 16/16 anonim ***** válasza:

11-es, csak nem a bérkommentelők táborát erősíted? Elég szomorú volna.

Képzeld, szakmaellenes dolog indokolatlanul vizsgálatra vinni a gyereket, mert onnan egyenes út az alaptalan diagnózis, pénzeske.

A kérdező írt már annyit ehhez a kérdéshez, hogy óvatosságra intem. Nem lebeszélem, de erősen óvatosságra intem az alapján, amiket leírt.

Magyarán esélyesen jobban jár a kedves kérdező, ha békén hagyja a gyermekét, fejlődni - az eg.ügynek nevezett betegségiparhoz való cipelés és túlaggódás helyett.

Az indokolatlan fejlesztések hosszú távon neurotizálják a gyereket, és ráadásul sokszor tartós fejlődés nem áll be.

2017. ápr. 28. 18:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!