Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg mindig a szülő felelős...

Tényleg mindig a szülő felelőssége a gyerek, akkor is, ha más mindig bajt csinál?

Figyelt kérdés

Egyik gyakori rokonunk mindig hagyja magát hogy leuralja a 3 éves sincs gyerekünk, ami miatt mindig nekem kell lejönni rosszul a saját gyerekem előtt!! Mindig a rendszabályozot kell játszanom igy. Lassan ugy erzem a rokon leállithatná magát hogy a szerencsetlen mártirt játsza igy ma tanitásképp (ráadásul sérelmezi hogy nem vigyázhat a gyerekre)hagytam hogy egye meg amit főzött.

Pl ugye alap, hogy nem engedünk ki kisgyereket egyedül a lépcsőházba lófrálni..

Hát a gyerek ezzel a rokonnal a bejárati ajtoban sertepertélt, migcsak kiszaladt a gyerek mint akit puskábol lőttek ki. A drága rokon neki áll nyavikolni hogy nem bir a gyerekkel, es ahelyett hogy rohantam volna a gyerek akarata ellenére behozni es en lenni megint a minden jatekot elronto szülő, szépen közöltem hogy ő engedte ki, ha a gyerekbek baja esik, az ő felelőssége (tudom nem,direkt tuloztam)es hozza vissza ő, hamár hagyta kiszökni.

Igazábol betelt a pohár azzal, mivel ő semmire nem tanitja a gyereket (nem szol rá, ha a gyerek a labdával püföli, stb)es ő maga provokálja ki ezzel a gyerekből a kisördögöt, hogy az Ő hibája miatt en nem fogok azert se rászolni már a gyerekemre es házisárkányt játszani.

Erdekes, engem nem püföl a labdával, nagyon szépen, rendben lehet vele játszani, ügyes okos, a rokon mellett meg átmegy tornádoba, MERT a rokon a magatartásával ezt váltja ki.

Vélemény?

2017. ápr. 22. 16:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
6%

Te gyereked,te akartad,te szulted meg,es a te felelosseged,neked kell nevelni,fegyelmezni. Nem hagyod a kedves rokonra,kit erdekel ha megsertodik,gondolom nem laktok egyutt,ha meg igen,az nagy gaz,en biztos nem szulnek oda,ahol mas emberekkel,(legyenek azok akar rokonok,akar sajat csaladom)is egyutt kell elni. Csak a parom,es en meg a gyerek ennyi.

Nekem mind a ket kuzinomnak van ket-ketgyerekuk,sose vigyaztam rajuk,meg meg sem latogatom oket,nem az en dolgom. Raadasul en nem is MO-n elek,tehat epp ezert sem,de ugy alapjaratbol sem. Max ketszer jottek hozzam ok latogatoba,de en akkorsem szoltam a gyerekeikre,mert nem erdekelt,nem az en dolgom.

2017. ápr. 22. 22:26
 12/14 anonim ***** válasza:
45%

11-es, látszik te nem voltál még ilyen helyzetben. Gondolom nem láttál még nagymamát és nagypapát díszpárnát taposni, miközben azt skandálják röhögve "ezt nem szabad, ezt nem szabad". Dzerintem nagyon debil, mert a gyerek tőlük csak ilyen viselkedést lát.

És amikor a nagyi k*rv* anyázni tanítja? Elmondja neki 4-5×. Melyiknek a szájára csapjak rá? A gyereket más hülyesége miatt nem büntetem. Inkább kerüljük őket, ha lehet.

Főleg úgy, hogy azt híresztelik mindenkinek, mennyire szófogadatlan a lányunk. Hát nekik nem fogad szót.

Az a vicc az egészben, hogy egyébként "civilben" normális embereknek tünnek.

2017. ápr. 22. 22:59
 13/14 jafnrétti ***** válasza:
72%

Szerintem jól tetted. Nem értem az ilyen nagyszülőt, aki mindent ráhagy a gyerekre, aztán meg sápítozik.

Igen, a nevelés nem az ő dolga, de akkor meg ne cibálja ki a gyereket a szülő látóteréből. Bár szerintem elvárható lenne egy nagyszülőtől is, hogy tudja mérlegelni, hogy mit nem szabad, és ezeket ő se engedje meg, vagy legalább is ne teremtsen szándékosan ilyen helyzetet.

Némelyik nagyi sajnos képtelen elfogadni, hogy nem ő van a középpontban, mert azok az idők már elmúltak, már nem ő a szülő.

2017. ápr. 23. 11:59
 14/14 anonim ***** válasza:
40%

az én anyósom is ilyen.

Amikor észrevettem magamon ugyanezt, mint te is, hogy őmiatta veszekszek a gyerekkel, akkor elgondolkoztam, hogy na, ezt így többet nem...

Anyósommal nem tudom megbeszélni, mert hát ő a legjobbat akarja a gyereknek...

Most már igyekszem nem beleszólni, nem akarok igazságosztó lenni köztük.

Sajnos, amit mond, azt pedig el kell engedned a füled mellett, hogy szerinte neveletlen a gyerek.

2017. ápr. 25. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!