3,5-4 év közötti gyermekednek milyen feladatai vannak, mit csinál meg rendszeresen önállóan?
Ilyesmikre gondolok, hogy öltözik-e egyedül, ha igen, mely ruhadarabokat képes felvenni, felhúzza-e magától a cipőjét, elteszi-e a ruháját a szennyestartóba, az edényeket evés után a mosogatóba, stb?
Fontos, hogy kimondottan erre a korra vagyok kíváncsi és rendszeresen általuk végzett cselekvésekre. Nemet is írjatok. Köszönöm, ha válaszoltok.
Feloltozott egyedul mindharom.
Elpakoltam utanuk. 2 lany. 1 fiu.
Mar nagyok.
Ez teljesen független a gyerek nemétől, az otthoni feladatok mindenkire egyformán vonatkoznak.
A játékokat egészen kicsi koruktól együtt pakoljuk össze, azaz a nagy kosarakba beledobáljuk a nap végén, így ez természetes számukra, s 4-5 évesen már maguktól csinálják.
A szennyes ruhát mindig a szennyesledobóba dobjuk, ugyanígy.
Segítenek leszedni az asztalt, és ami nem szúró vagy éles eszköz, szépen bepakolják a mosogatógépbe.
Maguk után rendet raknak, 4 éves kortól virágot locsolnak felszólításra, öltözködés is kb ettől a kortól megy egyedül. De természetesen mindenben segítünk.
A mosógépbe együtt pakolunk be, a főzésnél is segédkeznek nekem vagy az apjuknak. Piacra együtt járunk, ők választják ki a szép zöldséget vagy hogy milyen gyümölcsöt vegyünk.
Ellenőrzik, hogy van-e a kutyának és a macskáknak innivalójuk.
Körülbelül ennyi, de ezekre tudatosan vannak trenírozva pici koruktól, mert a családban mindannyian házimunkát kell végezzünk, mert egy csapat vagyunk, s senki nem cselédje senkinek, a felnőttek pedig dolgoznak mindketten.
3, 5, 7 évesek.
Nemrég lett 5 éves a csajszi, de 3,5 - 4 évesen is tudta ezeket :
- mindent felvett egyedül, ami nem gombos, de 5 évesen már ez is megy
- ha koszos a ruhája, akkor bedobja a szennyesbe, ha nem, akkor leteszi székre és nem szanaszét dobáltja
- elpakolja, amivel már nem játszik
- takarításnál segít törülgetni, seperni
- mosásnál segít bedobalni a ruhákat a mosógépbe
- a konyhában is segít : pl. panírozás, gombóc gyúrás, figura szaggatás sütinek
- evés után nem hagyja ott a tányért, mint eb a ... szerencsére képes bedobni a mosogatóba az evőeszközt, tányért a mosogatóba, a kaja maradékot pedig a kukába
Szerintem egyik sem olyan dolog, hogy egy ilyen korú gyereknél csoda számba menjen.
4.
Szerintem sem olyan nagy dolog, de a fiam szerint igen.Első gyerek. Próbálom belőni, h mi volna a mérték, mert az oviban is azt monják, h ő a csoport picikéje, így hát tetőtől talpig öltöztetik-vetkőztetik. Szerintem meg mindenkit megvett kilóra. Ezért a kérdés :-)
Maximum a nadrágját húzza fel, esetleg a zoknit, cipőt nem, deréktól felfele semmit. saput húz önállóan. Eljátssza a hattyú halálát, ha arra kérem, hogy kakiláshoz húzza le a nadrágját és az alsóját! Most lett elegem, azt próbálom belőni, h mennyit követeljek meg tőle.
Köszönöm, ha írtok még.
Nadrágot, cipőt, rövid ujjú pólót le-,felvesz. Pulcsit, hosszú ujjút, kabátot csak nyavajogva vesz le.
Együtt szoktunk összepakolni.
A ruhákat szín szerint szennyesbe válogatja. Egyedül ezt csinálja szívesen.
2 hónap múlva 4 éves fiú. (Egyke, ha számít)
Akinek egyedül pakolja el a mosatlant, ott mosogatógép van? Mert ezt nem is kérem tőle. Nekünk csak mosogató van. Én rosszúl lennék, ha a porcelán/üveg poharakat/tányérokat egymásra ejtené a mosogatóba.
Köszönöm, sokat segítettetek. Mindenkinek ment a zöld kéz
Vmelyik válaszoló: az egykeseg az én esetemben olyan értelemben számít, h ÉN gyakran érzem magam bizonytalannak, h adott életkorban mit várhatók el egy gyerektől és ez kihat rá is. Ha mar végigmentem volna ezen az úton egy tesoval, biztos stabilabb ismeretanyaggal rendelkeznek. gyakran azon kapom magam, h ovatossagbol inkább "alalovok". A nemet meg azért kertem, mert kiváncsi voltam rá, h igazolódik-e a tétel, mi szerint a fiúk eleve "lustabbak" 😀
Az exemnek 4 eves lesz a fia a nyaron.
Na, o egy borzaszto elkenyeztetett oirascsecsemo.
Konkretan SEMMIT nem csinal.
Nem tudja le- fel venni a cipot, semmi ruhat, fesulkodni, orrotfujni sem.
Esetleg kezet mos egyedul.
Nem pakol el semmit maga utan, soha nem lattam semmit , hogy a szemetbe rak.
De ertheto, a szulei a s***eben vannak allandoan.
" kersz ajandekot, kisfiam ? "
1honap mulva lesz 4eves. Lany.
Ezek kozul mindent kepes egyedul megcsinalni.
Oviban önálló, mindent szepen teljesiti. Itthon lusta. Nyustolni kell ezekert., de megcsinalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!