Betömetnétek a 4 éves gyerek fogát?
Figyelt kérdés
A lányom 4 éves, rendszeresen mossuk a fogát, de az édesapámtól örökölte a rossz fogakat 8úgy néz ki), mert lyukadnak ki neki!mikor észrevettem rögtön elvittem, betömte neki a doki, kb 2 perc alatt, mert icipici lyuk volt a 2 hátsó fogán!Aztán 1 hónap múlva kiesett a tömése, de nem tudom vigyem e vissza, mert érzéstelenítő nélkül, minden nélkül tömi a doktornő!Nem akarom kitenni egy ilyennek, hiszen egy felnőttnek is trauma egy fogorvosi ellátás, nem hogy egy 4 évesnek!2010. máj. 14. 10:32
1/8 anonim válasza:
Mindenképpen kezeltetném a fogát, hiszen csak a gyereknek ártok vele, ha nem kezelik. Ha nem vagy megelégedve a dokival, vidd másikhoz, de ne hagyd így, mert ha így marad, nagyon gyorsan megtanulhatja a kicsi, hogy mennyire is tud fájni a fog! Arról nem is beszélve, hogy rengeteg betegségnek lehet alapja a rossz fogból kiinduló fertőzés! Szóval inkább csináltassátok meg, és ne állj úgy hozzá, hogy trauma, nem kell annak lennie, de ha így állsz hozzá, a gyerek rettegni fog. Keress akkor olyan gyerekfogorvost, akinek fontos, hogy a kicsik ne féljenek, szánjátok rá az időt, és nem lesz trauma.
2/8 anonim válasza:
Szerintem be kell tömni. Nekem is tömték anno az oviban. Azt mondták azért fontos, mert az alatta növő fog is rosszul nőhet.
3/8 anonim válasza:
Betometnem neki. Amugy a fogtomes nem fajdalmas dolog, foleg ha pici rajta a lyuk.
4/8 anonim válasza:
Szia!
Igen be kell tömetni a lyukat, mert csak nagyobb lessz késöbb és, akár gyökérkezelésre is sor kerűlhet!
Ha, ennyire romlékonyak a baba fogai, kellene szednie Zimafluort és Tovita csonterősítő port, hogy a zománc erősödjön! Én mind kettőt adom a babámnak 11 hós kora óta csak megelőzés szempontjából, és a nagy fiamnak is olyanok a fogai, mint a beton! Nála anno, ugyan ezeket használtam!
Ajánlom Neked is a használatukat 2 éves korig!
5/8 anonim válasza:
Bocsi, nem 2 éves kort, akartam írni, hanem 10-12!
6/8 anonim válasza:
Tömesd be neki. Nem baj, hogy nem kap érzéstelenítőt, mert ha fájna neki, úgyis kapna. De ezt a dokinő is tudja, nem kínozza a gyereket meg felnőttet sem.
7/8 A kérdező kommentje:
Keresünk egy gyerekfogorvost, és betömetjük! A port amit az egyik válaszoló írt, biztosan kipróbáljuk!Köszi szépen!!
2010. máj. 14. 17:51
8/8 anonim válasza:
Igen vidd el, mert ez hatással lehet a maradandó fogakra is. Az biztos, hogy én egy másik fogorvoshoz vinném. Keress egy jó fogorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!