Miért ilyen a kislányom a felnőttekkel?
Figyelt kérdés
6 éves kislányom nem szereti a felnőtteket szerintem. Rengeteg kis barátja van de az óvónők nem érdeklik, valahogy mintha tudomást se venne róluk. Ő nem az az óvónénihez bújós típus. BArátainak a szüleivel se tud mit kezdeni, alig szól hozzájuk, ha mondjuk náluk vagyunk és kérni akar inni akkor is tőlem kér, nem a barátnő anyukájától. Ha kap valamit, nem köszöni meg pedig mindig szólok érte és tőlünk csak a jó példát látja. Szerintem nem félénk. De ha az is, miért csak a felnőttekkel csinálja? Olyan felnőttekről beszélek akiket akár heti többször látunk és évek óta ismerünk. A lányom barátnője ha nálunk van, rengeteget beszél hozzám, kér hogy rajzoljak nekik stb. Egyszerűen nem értem ezt a viselkedést...Van valakinek hasonló gyereke??2017. ápr. 18. 12:46
1/7 anonim válasza:
En ilyen voltam. Kicsit tartottam a felnottektol, mert mindenhol azt tanitottak (otthon, oviban), hogy tisztelettudo legyek a felnotekkel, es ez azt az erzest keltette bennem, hogy ok jobbak nalam, nem mertem szolni hozzajuk, mert nem tudtam, hogy amit mondok az jo lesz-e, vagy nem eleg illedelmes stb. Azt soha nem mondtak szinte, hogy a gyerekekkel hogy kell beszelni, mindig csak a felnottekkel. Pl "ne beszelj igy egy felnottel" vagy "ilyet ne kerdezz egy felnottol" es hasonlok. De kinottem szerencsere, 12-13 eves koromra ez teljesen elmult.
2/7 anonim válasza:
Kisfiam ovijaban (6.5 eves most) sok ilyen gyerek van. Van olyan kis baratja aki nekunk sosem koszon...ha beszelek hozza kedvesen, csak bamul ram majd tovabbmegy. Furcsa, de van ilyen, nem egyformak a gyerekek.
3/7 anonim válasza:
Ugyan a lanyom nem ilyen, de en nagyon hasonlo voltam gyerekkent. SZerintem siman csak ilyen tipus. En sem tudtam mit kezdeni a felnottekkel, nem volt mondanivalom nekik. A gyerekekkel semmi problemam nem volt nekem sem. Vannak olyan gyerekek akik kifejezetten szeretik a felnott tarsasagot is,es allandoan csacsognak veluk barmirol. Nem kell, hogy mindenki olyan legyen. Szerintem ez valamilyen szinten szegyenlosseg is a lanyodnal. Ki fogja noni idovel, en is kinottem :)
4/7 anonim válasza:
Én is ilyen gyerek voltam. Csak a szüleimmel és nagyszüleimmel voltam nyitott, a többi felnőttől tartottam. Szerettem ha én nyithatok valaki felé, és általában mindig jöttek oda barátkozni, meg mindenfélét kérdezgettek, és ezt nem szerettem, megijedtem tőle. Aztán kinőttem, szerintem ne aggódj emiatt, vannak ilyen gyerekek.
5/7 anonim válasza:
A kerdes mar csak az, hogy miert kellett az osszes valaszt lepontozni...?
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én senkiét nem pontoztam le, meglepődtem hogy miért pontozta le valaki a válaszokat, hisz mindenki kábé ugyanazt írta normális hangnemben.
Egyébként én is ilyesmi voltam gyerekként mint a lányom,de nem tudom hogy nálam miért lehetett ez...A lányomat soha nem úgy neveltük, hogy a felnőtteket piedesztálra állítottuk, hogy őket így meg úgy tisztelni kell stb. Tehát emiatt nem gondolom, hogy lehetnek gátlásai.
2017. ápr. 18. 23:40
7/7 anonim válasza:
A kisgyerek a szülei, főleg anyukája tudatalattijának tartalmát rendszeresen tükrözi, ösztönösen (főleg 10 éves korig, és így a tünet hajlamokat is átveszi). A felnőtt tudatalattijának java részét a saját kisgyerekkori beidegződései teszik ki, de kamaszkori , és felnőtt kori traumái is, és egyebek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!