2,5 éves kislányom nem eszik semmit! Valaki hasonló helyzetben?
Nagyon bánt hogy nem tudok változtatni!
Soha nem volt jó evő de a kis adagját mindíg megette.Tápszeres baba volt. 5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni ami szépen ment.Főztem is és bébiételt is kapott.igaz a darabos ételekkel óvatos voltam mert féltem hogy megfullad. Aztán amikor a hátsó fogai jöttek és beteg is volt át fordult és szinte semmit nem eszik!
Reggel és este 3-3 deci tejitalt iszik napközben joghur,kifli,pogácsa,sajt,keksz. Ennyi!
12,5kg nem fogy, nagyon aktív jó kedvű okos kislány.
Szerintetek?
Magyarán eszik, csak nem azt és annyit, amennyit te szeretnél.
A súlya mutatná, ha tényleg baj lenne és nem csak te állítanád.
Ha nem akar nem kell erőltetni az evést!
Kínáld meg mindennel amit főzöl de ha nem kéri adj neki olyat amit szeret.
Minden nap kínálom reggelivel,gyümölccsel és persze ebéddel(leves,második)de meg sem kóstolja még azt sem amit eddig megevett. Azt mondja mindenre hogy büdös.😞
A tejital lehet hogy sok de hetek óta csak abból jut vitaminokhoz és szerintem csak az táplálja! Inkább az idegesít hogy undorodik mindentől!
Beszéltem a háziorvosunkkal és gyerekorvossal is és azt tanácsolták hogy várjuk még mert ugye semmi nem utal arra hogy gond lenne. Csak olyan rossz mert olyan jó evő a tesója és mi is és ő meg mindent elutasít!
de húst pl nem eszik? meg zöldséget egyáltalán?? próbáld ki hogy nem adsz neki reggel csak 2 dl tejet és nem kaphat nasit míg nem üres a tányérja a reggelivel..
a lányom sem egy jó evő, általában reggelit nem is eszik, hanem kéri a nasiját 10 körül, és utána az ebédet is csak piszkálja. meg ő is olyan hogy amit egy nap megevett arra rá sem néz. Na én mondtam neki reggel hogy most addig nicns nasi, amíg a tányérod nem "mosolyog" = nem fogyott el róla a reggeli..egy darabig puffogott hisztizett, sőt nem is evett semmit az nap délelőtt, viszont jól ebédelt, és azóta ezt alkalmazom, most sokkal kevesebb nasit eszik és sokkal több főtt ételt. ha nem adsz neki pogácsát kiflit stb lehet hogy hisztis lesz egy fél napig de hidd el utána megeszi amit elé raksz. hiszen mi felnőttek is így működünk..ha igazán éhesek vagyunk az is jól tud esni, ami tele hassal nem.
Igen 6-os az én felelőségem és nagyon odafigyelek arra hogy mit eszünk csak tudod amikor a 2-3 napig kitartok és csak vízen van egész nap akkor már kínomba adok neki ilyen vackokat! Ez egy ördögi kör.
Gondoljátok ha napokig kibírnám hogy ne adjak neki ilyen dolgokat akkor elkezdene enni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!