Már két éves a fiam, és nem tetszik a neve, sosem tetszett igazán, a férjem akarta ezt. Nem késő még elkezdeni a második nevén szólítani?
A gyerek tudja mindkét nevét? Mert ha csak az Andrást tudja akkor azért elég fura lehet neki ha most eljezded más néven szólítani.
Férjeddel beszéltezek már erről?
Megszoknam.
Tudod, tobb ismerosom is van, aki nem a nevemen szolit. Vagy annak kulonbozo becezesen. Mellesleg nem vagyok ket eves.
En eddig sem a neven szolitottam, hanem beceneven, irtam is fentebb.
Kulsoseg.
Ismerosom 35 evesen ugy dontott, mar nem tetszik a jegygyuruje, csinaltatott egy masikat....a ferje azt hordja amit az eskuvon az ismerosom az ujjara huzott, a feleseg meg a csillivilli kives ujat ami kicsit sem hasonlit a ferj karikajara....sosem ertettem az effele kulsosegeket.
A gyereked neve ket eve hozza tartozik, igy hivja mindenki, de te most csettintesre mashogy hivod majd mert neked nem tetszik mar. Ertem hogy a 2. neve de akkoris....
Fiamnak is ket neve van, eleg idiotasag lenne ket ev utan egyszer sak a masodikat hasznalnam.....elkepzelem ahogy meselsz anyudnak telefonon: "anya kepzeld, Levente tegnap kimondta hogy traktor!"
"Levente??"
"Jaj anyu hat az Andrisra gondolok!"
Es ezt eljatszhatod majd az osszes ismerosotokkel ;))))
Utolsó én is ezen gondolkoztam.
Eddig jártunk az Andriskával együtt a játszótérre meg a babaklubba, de ő már nem Andriska, hanem Levente.
És csak te fogod a másik nevén szólítani vagy mások is?
Lehet kuldeni kor sms-t vagy kiirhatod FB uzenore, ha nem akarsz kellemetlen hulye helyzetbe kerulni. "Kedves ismerosok, baratok, Andris mostantol Levente."
Fura lesz es tuti az ismerosok 90%-a megkerdezi miert? De vegul is a te gyereket, barhogy hivhatod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!