Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » "Anyaként már ne viselkedj...

"Anyaként már ne viselkedj így! " Mit jelent ez a mondat? Gyerekes lennék?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy mások, hogyan viszonyulnak ehhez, de én követek sztárok a közösségi oldalon. Nem azt mondom, hogy sokat és hogy állandóan, de azért szoktam nézni, egyet-egyet. Például egy-egy világsztár koncertjére elmenni, számomra ma is hihetetlen nagy élmény, persze a páromnak nem.

Egyik este megláttam, hogy az egyik, általam kedvelt színésznő felrakott egy rövid videót arról, ahogy edz. Megláttam rajta egy cipőt és azonnal megkerestem melyik modell (a márka ránézésre látszott). Alapvetően semmi szükségem nem volt cipőre, de annyira megtetszett, hogy eldöntöttem, hogy kell nekem.

A páromnak megmutattam, szóltam, hogy megrendelem. Erre teljesen kibukott, hogy egy cipőt megvenni csak mert valakinek ilyen van, mekkora hülyeség.

Szerintetek is így van? Ha egyszer nekem az tetszett, akkor miért ne? Nem mindegy, hogy miért az tetszik? Amúgy elképesztően gyönyörű, komolyan imádom. Az ára sem tetszett a páromnak, mivel kiszámítva a havi jövedelmünk 16-17 %-át tette ki (azért így írom, mert hiába mondok összeget, mindenkinek mást jelent mondjuk egy 1000Ft-os)

Van egy 2,5 éves lányom, és akkor mi van? Ne lehessen olyan cipőm, amit akarok? Vagy azért mert én most itthon vagyok és nem dolgozom jelenleg? Vagy mégis milyen jogon szól így le, mikor neki olyan hobbijai vannak, ami például csak egy hónapra kerül annyiba, mint a cipőm. Tudom, hogy van elég sportcipőm, de akkor sem értem.

Rosszul látom a dolgokat? Ja amúgy észre sem vettük anyagilag, vagyis máskor is elmegy ez az összeg, csak azt sem feltétlenül tudjuk mire.

2017. ápr. 15. 22:25
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Hát nem igazán értjük meg egymást, mivel szerintem attól, hogy a KÖZÖS gyerekünk nevelésével töltöm a napjaimat, nem vagyok kevésbé jogosult arra, hogy költsem és beosszam a pénzünket. Mert még megérteném, ha csak úgy ellennék itthon, nem csinálnék semmit, de én a gyerekünkkel vagyok itthon. Szóval azért szerintem nem igazán igazságos azt mondani, hogy neki minden joga van a pénzhez, ami összejön, nekem meg csak az, amit ő engedélyez és szívesen ad, mint valami alamizsnát. És ahogy említettem, neki olyan hobbijai vannak, ami szintén pénzigényes, de az nem gond, mivel ő dolgozik? Hát szerintem ez nem így megy!

Igazából azt vettem észre, hogy ő ugyanúgy szándékosan félreérti a dolgot és gyerekezik le, mint itt többen (arra hivatkozva, hogy csak azért kell mert annak az ismert nőnek is olyan van). Az baj, hogy mikor ennyire összeveszünk egy ilyen dolgon, nem éri el azt, hogy máshogyan lássam a dolgokat, mint ahogy én sem érem el, hogy ő máshogy lássa.

Ja és a gyerekkorom az az infó nem kifogás volt. Eszembe sincsen kifogásokat keresni, mivel nem magyarázkodom :)

2017. ápr. 16. 17:39
 32/32 anonim ***** válasza:
53%
19 válaszolonak én nem költök hülyeségekre még a saját pénzemböl sem.
2017. ápr. 17. 06:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!