Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Korai két és fél évesen...

Korai két és fél évesen elhagyni a déli alvást?

Figyelt kérdés
Este nyolckor bemegyünk a szobájába és fél tíz legtöbbször, mire elalszik. Kilencnél előbb nem is ásít. Reggel pedig hatkor kelünk (bölcsi). Már kétszer előfordt, hogy másfél órán át feküdt csendben a helyén (a déli alváskor) és nem aludt el. Na mondom akkor gyere ki. Nem volt semmi baja este nyolckor sem, nem volt hisztis, álmos, stb. Gondoltam akkor hagyjuk el az ebéd utáni alvást és akkor este hátha hamarabb elalszik, nem másfél óra az altatás. Kinek mennyi idős kortól nem alszik a gyereke ebéd után?
2010. máj. 13. 08:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a bölcsiben mindenképpen leteszik pihenni. Ha neki ennyi elég, akkor hétvégén se erőltesd, csak próbáld ugyanígy pihentetni. Na és vidd minél többet levegőre, futkozzon, "fárasztani" kell :-) Az én fiam is ilyen sosem fáradok el típus. Azzal a különbséggel, hogy még nincs két éves, de folyton pörög. Reggel fél 6-kor már felkel, bölcsis, tehát azért elfárad elvileg, ott alszik ebéd után 2 órát, és este 10 körül tudom letenni. Azóta kicsit jobb a helyzet, mióta minden délután kimegyünk a játszótérre, és két órát minimum ott vagyunk. szalad, pakol, rakodik, mászik mindenre. Ki kell fárasztani minél jobban:-)

Az alvást délben én azért is nem hagynám el, mert ez óvodában is "kötelező", ott is leteszik őket pihenni, így jobb, ha megszokja, hogy olyankor alvás, pihenés van.

2010. máj. 13. 22:43
 12/17 anonim ***** válasza:

Kb. iskolás korig alszanak délben.

Kevés ez az alvás, amit írsz!!!

Vagy aludjon délben, vagy feküdjön le sokkal korábban.

2010. máj. 14. 08:39
 13/17 anonim ***** válasza:
"Óvodáskorra a gyermek alvásigénye 12–13 órára csökken.."
2010. máj. 14. 08:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányaim még nagycsoportos korukban is aludtak, vagy legalábbis végig pihenték az alvás-időt. Számomra furcsa, hogy egy ilyen kicsi gyerek ne aludjon, hosszú távon nem lesz jó, pihennie akkor is kellene szerintem.
2010. máj. 14. 08:47
 15/17 anonim ***** válasza:
De hát basszus nem lehet ráerőltetni! Én sem aludtam egész óvodás koromban, mégsem lett semmi bajom..... Az anyuka látja a gyereken, hogy bírja-e. Nem mindenkinek ugyanakkora az alvásigénye. Ha nem nyűglődik, nem látszik rajta, hogy baromi fáradt, akkor szerintem csak higgassza le, hogy fizikailag pihenjen napközben. 2 éves kislány anyukája.
2010. máj. 14. 09:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, nyugi! :))))))))

Természetesen ha nem is alszik, pihennie nem árt. Írta is az anyuka, hogy másfél órát feküdt a kicsi. Az is jó.

2010. máj. 14. 09:17
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Én is ezt érzem, hogy kevés ez az alvás idő. Bölcsiben (és otthon is hétvégén eddig) délben elaszik, 3kor kel. Este fél nyolckor van fürdés, nyolckor ágyba és tegnap is tíz! óra volt, mikor elaludt. Fél hatkor meg ébredt. Szóval szerintem is kevés. Azért gondoltam a déli alvás elhagyását, mert azt gondolom, akkor nyolckor elaludna és ha hatig aludna,. az azért csak 10 óra és nem hét vagy nyolc. Hát, majd próbálkozom most hétvégén.
2010. máj. 14. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!