Korai két és fél évesen elhagyni a déli alvást?
Szerintem nagyon korai. Még a 7 éves lányom is alszik az oviban minden délután:)
Én mindhárom gyereket letettem aludni vagy legalábbis pihenni, míg oviba nem kerültek.
A mi fiunk 3 és fél éves. Gyakran nem alszik délután, de akkor is lerakjuk pihenni 1-2 órára, hogy este bírja, mert ő különben nagyon hisztis és álmos. Ettől függetlenül 8-kor megyünk aludni és fél 9 körül már aludni szokott.
Szerintem korai elhagyni, de minden gyerek más. Ha a te gyermeked nem igényli, és tényleg nem álmos, akkor elhagyhatod, baja ettől még senkinek nem lett. Max ha nem jön be a dolog, visszaálltok:)
Szerintem is elég korai, hiszen még 6 éves koráig legalább azt fogják várni tőle, hogy aludjon. Úgy értem, még az oviban is.
Ennyi idős az én fiam is, néha ő sem alszik, ha nem fárad le eléggé délelőtt, vagy csak úgy szimplán nem akar, megesik, de azért általában szokott. A bölcsiben sokszor úgy keltik fél négykor, amikor odaérek :D
Üdv!
Anyum mesélte hogy én soha nem aludtam így délután.
Már másfél éves koromtól kezdve este 7-kor feküdtem és 8-9-kor keltem. Amikor 4 évesen oviba mentem, minden nap 6-kor keltettek és este 9-ig is fent tudtam maradni anélkül hogy igényt mutattam volna a délutáni alvásra. Mondták anyunak is hogy próbáljon altatni de nem ment, semmi értelmét nem láttam a dolognak, hiszen nem voltam álmos. Egyszer ismerősnél voltunk és a velem egykorú gyerekeknek délután aludnia kellett de én nem voltam hajlandó, papírt és tollat kértem és megígértem hogy csendben leszek. Álladóan rajzoltam, 4 évesen olvastam 5 évesen pedig írtam is, ezeket csináltam az oviban is a délutáni alvás helyett.
Szerintem ne erőltesd az alvást, ha látod hogy fárad, ültesd le valami nem kimerítő játék elé vagy nézzetek egy mesét, azalatt a teste kipihenheti magát, a szelleme pedig ébren marad.
_Raven_
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!