Hogyan illeszkedjek be bármely anyuka közösségbe, pl játszotér, szomszédok, ha nem bírom a nevelési ingert?
Két példa:
1 játszotér
Gyermekem nyugis jellem, szeret barátkozni, én játszotéren nyugodtan hagyom szaladni, motorozni, homokozni, mert értelmesmód kikerüli a hintázokat, nem dobálozik homokkal, stb. Én mindig munka után kimerülten a hangom sem tudnám felemelni. De joformán mindenhol(tisztelet a ritka kivételnek)de folyamatosan azt hallom ki hogy neveli kényszeresen, vagy regulázzák a gyerekeket. Annyira kín nekem ez az egész, pláne hogy mindig csak a gyerekek a témájuk, valahogy annyira nem érdekel, hogy csámpázás miatt más ortopedushoz jár, igy általában nekem mindig rossz játszóterezni, a gyermekkel sem tudok igy egy jot játszani.
2.szomszédok
Egyik anya azért utál mert nem veszek tőle gyerekruhákat(gondolom nem megy a szekér nekik mert elég agressziven tukmálja)ezért kibeszél másoknak, más meg kapva rajta, szintén elkezd velem ellenségeskedni, legutobb ok nélkül teremtette le a gyerekem, jo nagy hanggal. Azt sem tudtam, mit mondjak, hogy a gyerekem ne legyen szomorú.
Azért nem tudok jot játszani ilyenkor, mert a fáradtság és tele vagyok frusztráciokkal hogy nem vagyok a közösségben.
Amikor pl voltunk egy szegényesebb játszon(nem volt csuszda mászoka)a gyerekem ugy feltalálta magát, bujt a pad alatt, átmászott rajta, ugrált a homokba, hempergett is, senki nem volt, mi annyit nevettünk :)
Miert fugg a te kozerzeted ennyire masoktol?
Ertem en, hogy tarsas lenyek vagyunk, de azert ez tulzas...
Dolgozol. A gyereked is gyerekek kozott van egesz nap. Akkor miert fontos ez ennyire?
Nem vagyunk egyformák. A gyerekek sem. A te gyereked ilyen (az én fiam is) más gyerek meg másmilyen (mint a lányom). Ha meg nem szól rá és és úgy csúszik hogy fejbe rúgja a tied (nem szándékosan), nem hiszem hogy megdicsérnéd anyukát.
Én egy fárasztó nap után pont nem vágyok társaságra, alig várom hogy a gyerekekkel legyek. Baromira nem érdekel hogy ki miért szól az övére vagy miről beszélget.
Ha társaságra vágysz, ne a játszótéren keresd.
Én rendesen rettegek a játszótértől, viszont a gyerekem imádja. Németországban élünk ,és kb mindennap meghallgatom, hogy a külföldiek takarodjanak haza, ezek biztos nem németek. Hogy mernek ezek ide jönni. Az anyja mondja a gyereknek ,hogy ne barátkozz vele. A gyerekek is úgy néznek ránk mint a véres rongyra. Szval én sem illkeszkedek be. El kell folytanom magamban a szomorúságot amit ez nap mint nap okoz nekem. Sokat is sírtam miatta. Viszont a fiam boldog, őt nem érdekli ki milyen, kacag ,szaladgál ,homokozik, boldog 😊
Ja plussz én nem igazán tudok leülni, mert mindig vigyázni kell rá, maga miatt is, a többi gyerek miatt is. A többi szülő meg ül a padon és szórják az átkokat. Eddig azt hittem vmit baromira elcsesztem, de ez kicsit megnyugtató ,hogy másoknak is van olyan gyermekük aki mellett muszáj ott lenni, hogy ne tegyen kárt semmiben vagy senkiben.
Persze nevelés, természetes.
Csak szerintem túlkapás is van bőven, mintha folyamatos készenlétben lenne mindenki.
De majd megszokom.
Ma pl beszélgettem pár szót egy kedves anyukával, erre mikor hazamentek köszönni se tudott..
Ilyenek is azért, oda nyomják a "bélyeget".
Mindenesetre engem is az vígasztal, hogy a gyerekem pont ellentétem. Vonzza valahogy a többieket. Mennek utána, gyűlnek köré, ő is a közepébe megy, nyitott, barátkozik, ma pl amikor elhívtam a csúszdától, mert láttam, hogy már lépcsőzni is alig van ereje, hiába kacag, sikongat, azzal a lendülettel a többiek is otthagyták a csúszdát. De szinte ahol meglátják, már kiabálják a nevét a gyerekek :) ez is milyen már, hogy én meg nem vagyok képben sem..
Ezért is tartanám fontosnak beilleszkedni, mert már mindenhol ez lesz.szülőiken is anyukák, ovis szülinapok, gyereknapok, stb
Nem érzem magam antiszociálisnak, de engem is zavar egy-egy édesanya viselkedése.
Pl:
-Folyamatosan ordítozik a padról,
- Gardírozza a gyereket: így mássz fel a mászókára, úgy lapátold a homokat, most hintázni fogsz, most a biciklivel mész egy kört.
- Indokolatlanul szekírozza más gyermekét: Kisfiam ment volna hintázni 4 hintás üres! állvány- anyuka meg odajött, hogy ne azt a hintát válassza, mert az a kislánya kedvence és ő is mindjárt jön, és hogy koszos kisfiúk ne üljenek bele a hintába: akkor már a fiamnak is elment a hintától.
- A másik nő az önkéntes óvonő, mindenkire rászól a semmiért. Egyszerűen csak feszült, frusztrált.
Nagyon frusztráltak a mai anyák, mondom ezt anyaként, de a gyerek kedvéért le kell nyugodni, mert nem állapot, ami a játszótereken megy.
Mikor annyira túlféltik a gyereket, hogy az anyuka a 4 éves csemetével ül a csúszda tetején. Vagy minden mozdulatát kontroll alatt tartja...
Nem lesz ez így jó.
Én sem akarok beilleszkedni egy játszós közösségbe sem, mert agyhalálom lesz 5 perc alatt.
Sablonosan hangzik, de engem annyira nem érdekel a többi szülő a mig a mi köreinket nem zavarják.
Nem azért megyek a játszotérre, hogy én szórakozzak. A gyerek jól érzi magát és ez a lényeg. Ha közben pletykálni akar valaki, akkor eleve bandába verődik 3-4 anyuka és úgy hozzák a gyerekeket. Mondjuk engem talán pont ők zavarnak egyedül, mert olyan jól érzik magukat, hogy a gyerek közben azt csinál, amit akar. De ha az ő kis "ártatlan angyalkájuk" bajba keveri magát rögtön másra mutogatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!