Miért jön a védőnő most?
Ha terápiára is jártok emiatt, akkor nyilvánvaló a számodra, hogy nem természetes, hogy állandóan ordít, visít.
Ha terápiára jártok, akkor hivatalból is értesíthette őt az, akihez jártok. Őt is megkérdezheted, nem ő szólt-e neki.
Az is lehetséges, hogy birtokháborítási eljárást kezdeményezett a szomszédod az önkormányzatnál.
Ne találgass, hívd fel a védőnőt, kérdezd meg, miért jön!
Ezeken én is átmentem csecsemő koromban, mégsem ordítottam soha, szóval nem ez lesz az egyetlen ok, és jó, hogy a védőnő is segít majd. De hívd csak fel reggel!
Talán még pont a kétnyelvűség és a rendszeres orvoshoz járás nagyobb stressz lehet egy ilyen pici gyereknek, mint 2 költözés és egy válás.
Nem feltétlenül kell mindenben a rosszat látni, hisz attól te is csak még stresszesebb leszel.
Lányom is nemrég volt 2,5 éves és nálunk pl most azért jött ki, mert nem jár a lányom bölcsibe és így elmondott mindent az ovikezdésről, beiratásról, oviválasztásról, elvárásokról stb.
Pedig egyébként mi is csak a státuszokon találjoztunk, de ez most nekem tök hasznos volt.
Státuszvizsgálat nem lehet, ahhoz eszközök kellenek, az rendelőben zajlik. Viszont ahol van rá kapacitás, ott azért évente egyszer szoktak családlátogatást beiktatni, nincs ebben semmi különös. Nekem mondjuk évente cserélődtek a védőnők, annak tudtam be a látogatást, hogy új, nem ismer, ezért személyesen akar megbizonyosodni az életkörülményeinkről. De lehet, hogy amúgy is jöttek volna, ha nem cserélgetik egymást.
Ha esetleg mégis a szomszéd jelzett, akkor sincs semmi. Elmondod, hogy kezeled a "problémát" és minden rendben lesz. Ettől nem veszik védelembe, nem kerül rá semmilyen kartonra. Nyugodtan elmondhatod, hogy hordod fejlesztésre, meg pszichológushoz, ez nem hátrány, hanem előny: ebből azt látják, hogy nem dugod homokba a fejed. Én ovis korban hordtam a lányom pszichológushoz, az óvónők tudtak róla és örültek neki. Arra a szülőre haragudtak, akik a jelzések ellenére sem foglalkozott a problémákkal.
Köszönöm a megnyugtató szavakat :)
Amúgy nálunk a státuszon csak súly és hossz mérés volt semmi más. Engem kérdezett miket tud már a kicsim ( annyira félt a védőnőtől,hogy nem tudtam letenni a kezemből még a 2 éves státuszon se ) Aztán a végefelé meglátott egy naptárt és lemerészkedett a kezemből majd szépen elsorolta a hónapokat és a napokat ekkor pedig meggyőződött a védőnő,hogy szépen beszél és valószínűleg nincs lemaradva csak félős ( viszont baba korától ilyen kis visszahúzódó volt )
Tényleg köszönöm a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!