A védőnő milyen vizsgálatokat végez pontosan?
Igazából nincs megszabva, lehet férfi is. Hidd el, nem fogsz tudni neki újat mutatni:-D
vizsgálatok: testsúly, vérnyomás, vizelet, mellvizsgálat, sinfisis-fundus vizsgálat, magzati szívhangfigyelés, vércukorszint ellenőrzés(cukorbetegeknél)Leopold féle műfogások.
Valamint szoptatáson és szülésen, terhességen kívül bármi másban lehet saját tapasztalata, ha van gyereke. Ráadásul személyes tapasztalat akkor sincs, ha gyermektelen, fiatal a védőnőd.
(egy fiatal, még gyermektelen védőnő:-D)
Uhh hát ez tényleg fura, még nem is hallottam ilyet.
Amúgy semmi extrát nem csinál. Nekem a súlyom, vérnyomásom, haskörfogatom mérte, meg szívhangot hallgatott, plusz vizeletet nézett. Amikor voltam uh-n vagy valamilyen vizsgálaton, akkor azok eredményeit felírta magának, stb. Szóval nagyon intim dolgokat nem csinál, inkább csak papírmunka. Meg még nálunk szülés után ha valakinek mellgyulladása lesz, akkor ő szokta szép finoman kimasszírozni.
Semmi olyat, amit egy férfi ne tudna.
Az én ~22 éves védőnőmnek sincs "saját" tapasztalata, amit annak a férfinak felrósz, hisz gyerektelen és fiatal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!