Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kellett volna csinálnom?

Mit kellett volna csinálnom?

Figyelt kérdés
Jàtszòhàzban voltunk ma délutàn. Kisfiam 3 éves. Volt ott 2 töle idösebb gyerek akkikkel "verekedtek". Én elöször nem làttam mi történt, m pont akkor nem néztem oda, de àllitolag megütötte a màsik gyereket. Oda hivtam mondtam neki, h nem verekszünk és jàtszon szépen. Ezek utàn màr jobban figyeltem és hàt a 2 kis sràs provokàlta öt meg a baràtjàt. Nem engedték oda öket ahova menni akartak,verekedés stb... Én szòltam az anyukànak, h a fia ugyanazt csinàlja, de ö csak nevetett.... Én elmagyaràztam az enyèmnek, h nem verekszünk és szòljon nekem ha ilyen történik. Ilyen még nem volt. Ö nem verekedös... Làttam rajta h màr szinte mérges... Hogyan kezelitek az ilyen helyzetet? Amikor a màsik anyuka csak nevetgèl rajta a gyereke meg ugyanazt csinàlja tovàbb? ( az kimaradt, h külföldön élünk)
2017. márc. 29. 18:31
 1/2 anonim ***** válasza:
4%
Talán csak visszaadták a te gyerekednek, amit ők csináltak addig, s te már azt láttad.
2017. márc. 29. 18:50
 2/2 anonim ***** válasza:
68%

Ilyen esetben odamehetsz te es szolsz a nagyobb gyerekeknek, hogy mit szeretnel (engedjek oda a masik gyereket is jatszani, ne verekedjenek, stb). Nyilvan ez akkor ervenyes, ha latod, hogy valoban a masik gyerek(ek) bantjak, akaralyozzak a tiedet (vagy akar maset) ok nelkul.

Hatarozottan mondd, a vegen egy legyszivessel, ha nem foglalkoznak vele, akkor meg hatarozotabban mondd. De hallgatni szoktak a felnottekre, sokszor az idegenre meg jobban, legalabbis en igy vettem eszre.

Sajnos ilyen elofordul, ha a masik szulo nem reagal a keresedre sem (esetleg a kornyeken sincs, mert ez is altalanos), akkor elso korben jobb rabizni a helyzet megoldasat a gyerekedre, ha nem sikerul neki, akkor kozbeavatkozhatsz.

Nem kell eroszakosnak lenni mas gyerekevel, sem megnevelni, de normal magatartas fele terelni lehet, abban nincs semmi rossz. Alapesetben a szulonek kellene ezt megtenni.

Voltunk mi mar ilyen szituacioban jatszoteren tobbszor, vidamparkban, jatszohazban, iskolaudvaron, stb. Eloszor en is kellemetlenul ereztem magam es duhos voltam, de ilyenek a gyerekek, elofordul, te vagy a felnott es "terelgetheted" oket jo iranyba, ha latod, hogy egy masik gyerek hatranyba kerul emiatt.

Pl nem olyan regen elofordult, hogy jatszohazban voltunk a sajat es a testvereink gyerekeivel, 7 gyereket vittunk osszesen, 3-9 ev kozottieket. Az egyik alkalmazott nagyobb gyerekei is ott voltak, befoglaltak az emeletes maszokanek a kozepso reszet, elbarikadoztak, igy nem lehetett atjarni egyaltalan, pedig az egesz jatszohazban ez volt a fo jatek, ez tette ki a terem 70%-at es igy elvezhetetlen volt. Elso korben en mondtam a velunk levo gyerekeknek, hogy kerjek meg oket, de miutan tobbszori keresre sem voltak hajlandoak beengedni/atengedni oket, valamint a mindent hallo, de savanyu arccal pultot tamaszto, telefont nyomkodo anyuka sem reagalt, igy felmasztam en es hatarozottan megkertem oket, hogy engedjek a tobbi gyereket is jatszani. Velem nem vitatkoztak, lebontottak a barikadot es atengedtek a kisebbeket.

Anyuka savanyu arccal, szajhuzogatva nezett utana ram, de igazabol addig is azt csinalta, engem nem zavart. Nem szolt egy szot sem.

2017. márc. 29. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!