Mit kellett volna csinálnom?
Ilyen esetben odamehetsz te es szolsz a nagyobb gyerekeknek, hogy mit szeretnel (engedjek oda a masik gyereket is jatszani, ne verekedjenek, stb). Nyilvan ez akkor ervenyes, ha latod, hogy valoban a masik gyerek(ek) bantjak, akaralyozzak a tiedet (vagy akar maset) ok nelkul.
Hatarozottan mondd, a vegen egy legyszivessel, ha nem foglalkoznak vele, akkor meg hatarozotabban mondd. De hallgatni szoktak a felnottekre, sokszor az idegenre meg jobban, legalabbis en igy vettem eszre.
Sajnos ilyen elofordul, ha a masik szulo nem reagal a keresedre sem (esetleg a kornyeken sincs, mert ez is altalanos), akkor elso korben jobb rabizni a helyzet megoldasat a gyerekedre, ha nem sikerul neki, akkor kozbeavatkozhatsz.
Nem kell eroszakosnak lenni mas gyerekevel, sem megnevelni, de normal magatartas fele terelni lehet, abban nincs semmi rossz. Alapesetben a szulonek kellene ezt megtenni.
Voltunk mi mar ilyen szituacioban jatszoteren tobbszor, vidamparkban, jatszohazban, iskolaudvaron, stb. Eloszor en is kellemetlenul ereztem magam es duhos voltam, de ilyenek a gyerekek, elofordul, te vagy a felnott es "terelgetheted" oket jo iranyba, ha latod, hogy egy masik gyerek hatranyba kerul emiatt.
Pl nem olyan regen elofordult, hogy jatszohazban voltunk a sajat es a testvereink gyerekeivel, 7 gyereket vittunk osszesen, 3-9 ev kozottieket. Az egyik alkalmazott nagyobb gyerekei is ott voltak, befoglaltak az emeletes maszokanek a kozepso reszet, elbarikadoztak, igy nem lehetett atjarni egyaltalan, pedig az egesz jatszohazban ez volt a fo jatek, ez tette ki a terem 70%-at es igy elvezhetetlen volt. Elso korben en mondtam a velunk levo gyerekeknek, hogy kerjek meg oket, de miutan tobbszori keresre sem voltak hajlandoak beengedni/atengedni oket, valamint a mindent hallo, de savanyu arccal pultot tamaszto, telefont nyomkodo anyuka sem reagalt, igy felmasztam en es hatarozottan megkertem oket, hogy engedjek a tobbi gyereket is jatszani. Velem nem vitatkoztak, lebontottak a barikadot es atengedtek a kisebbeket.
Anyuka savanyu arccal, szajhuzogatva nezett utana ram, de igazabol addig is azt csinalta, engem nem zavart. Nem szolt egy szot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!