180 ezerből meg lehet élni egy kisgyerekkel normális életszínvonalon?
Figyelt kérdés
Nemrég mondták ki a válást, van egy 4 éves kislányom, akit egyedül fogok nevelni. Szerencsére találtam munkát, így a bevételem a gyerektartással és a családi pótlékkal együtt 180 körül lesz, ahogy számolgatok. Ennyi pénzből meg lehet élni normális életszínvonalon egy kisgyerekkel? Hogy ne szenvedjen hiányt semmiben? Szerencsére a lakás adott, albérletet nem kell fizetni, csak a rezsit.2017. márc. 29. 12:32
1/10 anonim válasza:
Szia. Így, hogy nem kell albérletet fizetned, biztos hogy jól megtudtok majd élni 180-ból de ezt leginkább te tudhatod. Láttad eddig is, hogy mennyi a kiadásod a háztartásra (étel stb..), a rezsit körülbelül ki lehet számolni, tudod az ovi ktg-ét, gyerekruha és egyéb költségeket.
2/10 anonim válasza:
Így h nincs hiteles,albérletet nem kell fizetni így szerintem meg lehet.Bar ugye mi nem tudjuk az egyéb kiadásait és ivenyeid
3/10 A kérdező kommentje:
A rezsi kijön 50-ből, szerintem kettőnknek a kaja is. Eddig ételre jóval többet költöttünk, főleg a férjem miatt. Ő nem csak sokat evett, de mindig különleges igényei voltak ezen a téren. Szerintem is ki kell jönnünk ennyi pénzből, inkább csak a váratlan kiadások miatt aggódom. Legalább 20 ezer forintot félre szeretnék tenni minden hónapban, hogy legyen mihez nyúlni, ha baj van.
2017. márc. 29. 12:44
4/10 anonim válasza:
Ez nem olyan keves ahhoz, hogy ketten normalis szinvinalon eljetek. Mi ennel kevesebbol eltunk normal szinvonalon.
5/10 anonim válasza:
Szerintem simán.
Számolj úgy, hogy a 20ezret eleve elteszed, tehát gazdálkodj 160-ből. Azt mondod 50ből kijön a rezsi, és 50 a kaja, tehát még mindig van 60ezred ruhára, gyógyszerre, különórára, szórakozásra.
Bérlet, autófenntartás esetleg?
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, így tervezem én is. Van egy kis autóm, de nem sokat használom. Bevásárlásra vagy ha valamilyen ügyet kell intézni. Az ovi közel van, oda gyalog járunk és a munkahelyemre is sétálni fogok.
2017. márc. 29. 13:26
7/10 anonim válasza:
simán, csak olyan dolgokat mint a ruha érdemes turiban, adományboltban beszerezni, mert azt ugye úgyis hamar kinövi. Amin nem érdemes spórolni az a cipő, gyógyszer. De más fajta márkájú ételeket simán vehetsz, adományboltokban és vöröskeresztes boltokban sokszor van kibontatlan boltból hozott játék. Érdemes ránézni a leértékelt termékekre a nagyüzletekben(tudod a hibás csomagolású darabok stb.) például karácsony tájékán szokott az lenni hogy játékra költhető utalványt kap az ember, ezt érdemes visszaforgatni az ajándékokba stb. okosan meg lehet oldani.
8/10 babyboom567 válasza:
Mi 3an vagyunk, a férjemmel,kisfiammal,kb230-250 a bevétel,ebből 100 az albi,kocsink is van,megtakarításunk is van,és jól megvagyunk.
Szerintem ha ügyes vagy,simán kijössz belőle.De különben az igényeidtől függ.
9/10 anonim válasza:
Szerintem meg lehet belőle élni, mi 3an élünk 200ból, nem mondom hogy egyszerű mert nekünk hitel is van, meg most télen sokat kellett fűteni, de kijövünk ennyiből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!