Most jött el a pelenka elhagyásának ideje. Praktikák?
Most nem (csak) azokra a praktikákra lennék kíváncsi, ami a gyerkőc meggyőzéséről szól, hanem a higiénia érdekel...
- Az alsónadrágból hogy szedjem ki gyorsan és hatékonyan a kakát? (a teljes adagot... :))) no meg a nadrágból, ha abba is belement...
- A bilit mivel szoktátok letakarítani?
- A szőnyeget?
- ha mentek valahova, hogy oldjátok meg?
- van cserecipőtök is?
- használtok gumilepedőt, vagy nagyon egészségtelen (izzadós...)?
Ilyesmik. Tudom, van sok ilyen kérdés, ezért próbáltam összeszedegetni...
Az én kisfiam tavaly nyáron volt 2 éves és akkor kezdtük a bilizést. Mi is egyből bilire ültünk felkelés után, és kb. félóránként vittem bilire, nehogy becsurogjon. Kakinál van, hogy még most sem szól, így az eleje a gatyiban landol. De én egyből viszem domestosos vizben kiöblítem és utánna rendesen kézzel kimosom, mert ha beleszárad elég nehéz a dolgod. A bilit is kaki után kitörlöm és domestossal kiöblítem. Ennyi. Kezdetben ha sétálni mentünk adtam rá bugyipelust, amit könnyű lehúzni, ha épp pisilni kellett neki, majd pár hónap múlva csak a hosszú sétákhoz adtam rá. Cserecipőnk nem volt, és szerencsére a szőnyeget sem kellett tisztítani.
Gumilepedő meg szerintem nem jó, mivel nem szellőzik, de kezdetben alváskor úgyis pelus van rajta. Én még csak pár hónapja nem adok rá pelust a délutáni alváshoz, mivel több hétig is nem pisilt be. De még éjszaka pelu van rajta.
A szőnyegből a pisi kitakarítása engem is érdekel!
2 éves még éppen nem volt,amikor 2-3 naponta este belepisilt a bilibe,2 perccel később pedig minden hova. Fogtam magam,egy dobozba tettem ropit,csokikat,kekszet... amit szeretett, és megmondtam neki,ha a bilibe pisil,kakál,akkor valamit választhat a dobozból. 2 hétig játszottuk ezt,majd csak az ölelés maradt,végül már az sem. Éjszakára 1 hétig volta rajta a pelenka,de mert mindig tiszta maradt,így azt is elhagytuk:)
A délelőtti boltot kibírta,nem adtam rá pelenkát,csak amikor 1 hétig ment a hasa.
Ha kakis lett a ruci,akkor előbb borítsd ki a wc-be,majd kézzel szépen ki tudod mosni,langyos vízzel is,szappannal.
A bilit ha pisi van,akkor kiöblítem,napi 1x fertőtlenítem. Kaka után mindig fertőtlenítem.
Tavasz volt,amikor tanultuk a szobatisztaságot,de nem kellett csere cipő.Azon szerencsések közzé tartozunk,akiknek a gyermeke igen okosnak -lefizethetőnek-bizonyult (a köstönésre is úgy szokott rá,hogy ah köszönni kellett,és nem köszönt,akkor a fülébe súgtam,hogy ha köszön,akkor kap a perselyébe pénzt-azonnal köszönt:) nem sűrűn volt ez,mert utánna elmagyaráztam,hogy ezt így kell.. )
Sok sikert!! :)
Alsónadrágból/bugyiból a kakit úgy szoktam kiszedni, hogy amit tudok kiszedek belőle wc papírral, langyos vízzel és vanish szappannal kimosom.
Bilit domestosos vagy floraseptes szivaccsal kimosom majd vízzel kiöblítem
Szőnyegnél egy szivacsot nedvesítek azzal áttörlöm, majd kis vanish szappannal átdörzsölöm a foltot, majd megint vizes szivacs. A vanish szappan olcsó és minden foltot kiszed, ráadásul szinkimélő
ha megyünk valahová viszünk magunkkal bilit és abba pisil a kicsi, ha csak kb.30perces útra megyünk akkor előtte bilizik és hazáig kibírja
váltócipőnk nincs, de váltó ruhát mindig viszünk magunkkal
gumis lepedőre szerencsére nincs szükségünk, mert a lányom előbb lett ágytiszta, mint szobatiszta. De amikor még pici baba volt esténként pelus nélkül tornáztattam, ehhez vetten neki gyógyászati segédeszköz boltban olyan lepedőt ami felül puha szövet, de az alján van egy gumiréteg ami nem engedi át a pisit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!