Varga Vanda Viktória szép név lenne?
Jobban hangzana a
V. Emese vagy V. Anita
Elég megosztó véleményem van erről.
Szerintem az az anya, aki maga után nevezi el a lányát, enyhén nárcisztikus. Pasiknál általában rá van fogva a hagyománykövetéshez, mert már egy ideje minden fiú a családban ugyanazt a nevet kapja, ettől függetlenül nekem ugyanúgy agyrém. Nem elég, hogy a vezetéknév ugyanaz?!
Három név szintén csak macera. Szoktak ilyet nagyszülők honorálása képpen vagy ilyesmi, azt megértem, bár én örülök, hogy nekem csak egy keresztnév jutott.
Édesanyám neve soha nem fér ki sehova, ha ki kell töltenem valami hivatalos dokumentumot.
A gyerekek kiszámíthatatlanok, lehet hogy szekálnák miatta, lehet hogy nem.
Én véleményem szerint túlzás és megintcsak lehet én vagyok a bunkó, de ha valakinél ilyen fura nevet látok, mindig azon gondolkodom, hogy a szülei vajon miért ezt adták neki.
Szerintem csak az egyik keresztneved vigye tovább. A Viktória nekem jobban tetszik a vezeték névvel. Egyébként fiam osztály társa is az anyuka nevét vitte tovább plusz egy keresztnév. A kutyát nem érdekli.... Legalább is a negyedikes gyerekeket biztos nem. Én név mániás vagyok....szeretem a különleges párositást is :-)
A mi kislányunk Vivien Orsolya lett.
Nekem hasonló nevem van, mindenki egész életem során dicsérte, hogy milyen szépen alliterál.
Én is szerettem, nekem mindenhova kifért, pedig 10 szótagú a vezetéknévvel együtt.
Viszont nem viselném az anyám nevét. Nekem külön név kellene. Az öcsém az apám nevét kapta, nem szereti. Nekem is zavaró.
Szóval én kicserélném az egyik vs nevet egy másik vsre, és a Viktóriát vagy a Vandát tenném harmadiknak.
A lányomnál is gondolkoztam ezen, de nem találtam szép K betűs nevet neki. Pedig nagyon klassz családi hagyomány lehetne.
Egyáltalán nem szép név. Erőltetett. A Varga Vanda pedig nevetséges hangzású. Mint valami mese szereplő.
A 2 keresztnévvel egyébként nincs baj. Az összes rokonomnak az van és senki nem utálja. Sőt, többnek hasznos is volt. A 2 keresztnevűek csúfolásáról még életemben nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!