Mit tegyek idegesség ellen?
másfél éves a kisfiam, éjjelente sokat fent van ami már iszonyatosan kiborít, úgy kell fel hogy üvölt , sokszor az éjjel de ez már hónapok óta így van és mindent kipróbáltam, de semmi. nincs kedvem semmihez, senkihez a fáradság miatt. Sokat vagyok ideges, és hát kiabálok és én is hisztis vok. persze a lelkiismeret furdalás az erőssen gyötör egy egy kirohanásom miatt ha elórdítom magam vagy fegyelmezni akarom a gyereket hogy hagyja már abba a hisztit.
a kisfiam is olyan hisztis lett hogy az egész napos nyávogásától a falra tudnék mászni. bármiben ellent mondok vagy csak egy percre nem vele foglalkozom üvölt. anyum segít de ......de a megszületése óta nem voltam távol tőle egy éjszaka sem pedig már jó lenne egy 7végét külön lenni, kikapcsolódni és magunkal is foglalkozni a párommal. 24 órában a gyerek arról gondoskodik hogy nincs más csak ő! azt hiszem a depresszió kezd formát ölteni de nem tudom mi a szart is kezdjek hogy segítséget kapjak úgy hogy ne érezzem a lelkifurdalást pl. ha anyumtól kérem. most sokan elitélnek ....
mit csináljak hogy aludjon, és nyugi legyen már itthon.
a nappali alvás is egy gyötrelem.
Nálunk ugyanez vol a helyzet, mint nálad, legalábbis az éjszakai alvás tekinetében. Nappal angyal volt - márha ki volt pihenve és a délutáni alvással sem volt gond.
Mi azt csináltuk, hogy vettünk a szobájába egy matracot és minden este együtt szépen megágyaztunk oda anyának, hogy anya most veled alszik, azóta este lefekszik reggel kel - egy-két kivételtől eltekintve.Lehet a fogai kínozzák(nálunk ezzel is volt gond) v. egyszerűen fél mikor felébred és nem talál téged.
A másik gond - mikor már totál kész voltunk kb. 20 hónapos volt elvittük a szüleimhez hétvégére - kb 2x említett meg engem , elvolt evett, szépen aludt...stb.Mi meg csaptunk egy laza hétvégét, elmentem végre boltozni, elmentünk fürdeni, szexeltünk jókat, buliztunk a haverokkal...Ne szégyellj segítséget kérni, nem kell mártírkodni. A férjemmel mi is csak egymásra számíthatunk szülők 50 km-re laknak, én például január óta eljárok spinningre heti 1x 2x ez is jót tesz, tök jó a kedvem utána, vannak barátnőid kisgyerekesek?Velük is gyorsan telik az idő. Lényeg, hogy ne idegeskedj, a gyerek a te tükörképed, tudom nehéz, de uralkodj magadon aludj pl délután mikor ő is alszik, nem kell mindig csinálni vmit.
Ha van kérdésed írj!Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!