Mi a véleményetek arról, hogy a kisgyereket már születésétől kezdve angolul tanítják?
Jezusom de ostobak vagytok.....a nyelvtanar tanulta hogyan kell nyelvet tanitani! Nem lesz mindenki lesz jo tanar attol hogy valaha isiben tanult angolul es fokent valakinek azert NEM kene a tanitassal probalkozni, mert ronda kiejtessel es hibasan beszel! Nyilvan egy angol nyelvtanarra ez nem igaz.
De latom 1-2 kivetellel osszegyultek a mensa tagok es ontjak a baromsagot.
Azoknál lehet hasznos, ahol nincs pénz nyelvtanárra vagy hasonlo, mert ugy is kell mindenhova, ha akcentus hibás, ha nem, a nyelvvizsga központok nagyon profitorientáltak, legalább ezen is kevésbé kell majd izzadnia a gyereknek
De azért több nyelvet felsőfokon beszélő diplomás vezetőket ismereke, egyik sem oktatja igy anyanyelvi szinten a gyermekét idegen nyelvre.azt mondják, ők is tanulták, a gyerek is megtudja majd
Attól eltekintve, hogy az össze-vissza beszélést felesleges hülyeségnek tartom, azért ne tegyetek már úgy, mintha pár angol nyelvű mondóka végighallgatása akkora kárt okozna a gyereknek! Ennyitől nyilván nem fog megtanulni angolul, de akinek ez a heppje, ám tegye, kizárt, hogy ártana vele.
A "hibás akcentus" dolgon meg mostanában elég jókat szoktam mosolyogni. Skóciában élek, Glasgow-bam, ahol a helyi akcentus olyan durva, hogy a született angolok sem értik. Fogadni mernék, hogy az ide írók többségének az angol kiejtése közelebb áll az Oxford Englishez, mint egy glasgow-i munkásé. Mégsem mondaná rá senki, hogy az akcentusuk "hibás". De valószínűleg számtalan példát fel lehetne hozni, mert a vegytiszta oxfordi angolt senki nem beszéli.
Inkább azért nem javasolt olyan nyelven szólni a gyerekhez, ami nem az anyanyelvünk, mert így mindenképp szegényesebb lesz vele a kommunikációnk, aminek könnyen a kapcsolat minősége láthatja a kárát.
Szerintem, ha az angol mondókák és gyerekdalok tanítási céllal mennek, butaság. De a gyerek szórakozik közben, nevetgél, ritmusra mutogat, azzal csak jót tesznek.
Én be szoktam kapcsolni a gyerekdalokat angolul, magyarul egyaránt. Persze énekeljük és mutogatjuk is.
Egy katalinka szállj elt sokkal rosszabb érzés énekelni, és szerintem a mindjárt agyonlőnek végét pont annyira nemérti a gyerek, mint mondjuk a humpty dumptyt.
És mi is tanultunk egy csomó olyan dalt, aminek nem értettük a szövegét. Mondjuk az ántánténuszt, vagy az ántákátészót. De nekem felnőtt fejjel esett csak le, hogy a Pálkat a péter valójában Pál, Kata, Péter. Korábban azt hittem, hogy egy régi kifejezés valami cselekvésre az hogy "Pálkat".
Egyébként én direkt rákérdeztem 2 gyógypednél és egy neurológusnál, mivel nem folyton hallja a gyerek, kevés az inger, nem fogja nyelvként értelmezni, és nem is hátráltatja a beszédfejlődést sem.
Egyszerű halandzsának veszi, max egy két szót vagy kifejezést megjegyez, de mivel senki nem használja körülötte, azt is el fogja hagyni idővel.
Ártani nem árt a gyereknek, jó szórakozás, a szülő angolja pedig fejlődik,nekem berögzült pár új kifejezés. Aki akarja csinálja.
Ezerszer inkább ez, mint a sírnihagyós altatás, vagy a 6hónap alatti hozzátáplálás..
Aki azt mondja h ne tanítsa az akinek nem az anyanyelve akkor kérem szépen látogassanak el Londonba és megtudjak hány fele nem anyanyelvű ember tanítja a gyermekét angolul, és hányféle nem amyanyelvű ember beszél a gyerekhez angolul, és magyarországon hány anyanyelvű tanár tanítja az angolt.
Emellett látogasson el Londonból Skóciába és meghallja h az angol anyamyelvű és angol anyanyelvű között mekkora a külömbség kiejtésileg.
Sok angol anyanyelvű nem érti az angol anyanyelvűt mert annyira más az akcentus.
Aki tud angolul helyesen az tanithatja, szerintem csak okosabb lesz a gyerek és könnyebben rááll az agya a nyelvek tanulására. Aki pedig csak kicsit tid angolul az meg csak azt tanitsa amit tutira tud, például sit down, stand up, go there, how are you?
Szóval az alapokat, mellette angol mesék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!