Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan írassam be a bölcsibe...

Hogyan írassam be a bölcsibe a lányomat?

Figyelt kérdés
E-mailt írjak nekik? Szeretnék dolgozni menni, de nem is voltam és nem is lennék továbbra sem bejelentve. Ilyenkor hátrányosabb a helyzetünk a felvételniél? Magán bölcsi Bp.-en mindenhol kb. havi 80 ezer? Nézegettem őket a neten, de csak 1-nél volt ár és hát ennyi... Akkor meg nem éri meg elmennem dolgozni. :( Ha valaki tud a 11-22-12 kerben ennél olcsóbb magánbölcsit vagy bébiszitter szolgálatot, az kérem, írja meg.
2010. máj. 10. 08:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A bölcsödei beiratkozáson május elején túlestünk.Ezt megelőzendő hogy már tavaly szeptemberben jelentkeztünk az idén szeptemberben való kezdéshez.Nagyjából minden bölcsiben jóval előbb kell jelentkezni és természetesen személyesen.Minden bölcsibe kell munkáltatói igazolás, amit ha te nem vagy bejelentve nem hiszem hogy adnak.Annélkül kizárt a felvétel.
2010. máj. 10. 10:12
 2/11 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem a normál állami bölcsiről lekéstetek. Mi tavaly áprilisban voltunk először előjelentkezni a 16. kerületben, aztán idén januárban ismét és pénteken volt egy hete, hogy beiratkoztunk. És még így is azt mondták, hogy nem tudnak mit mondani, mert rengeteg a jelentkező. Szerintem az általad favorizált kerületekben is vannak magánbölcsik és ezek gondolnám, hogy fenn vannak a neten. Lehet, hogy árat nem írnak, de hívd fel őket, ha nem találsz árat. Gondolnám, hogy körülbelül hasonlóak az árak, talán a XII. kerület drágább lehet, az eléggé favorizált kerület Bp-en. Sok sikert!
2010. máj. 10. 12:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem is azonnal szeretném, hogy állami bölcsibe járjon (illetve tudom, hogy sokat kell várni), csak szeretném elindítani a dolgot, aztán majd utána megyek dolgozni. Csak kérdés, hogy felveszik-e úgy, hogy nincs és nem is volt bejelentett munkám.
2010. máj. 10. 13:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Az hogy nem volt bejelentett munkád az nem érdekes.Viszont akkor első körben a munkáltatót hivd fel, hogy ad e neked munkáltatóit.Ha igen akkor mehetsz tovább, ha nem akkor ki kell találni valamit mert annélkül nem veszik fel az tuti.
2010. máj. 10. 17:02
 5/11 A kérdező kommentje:
A munkáltatóm adna igazolást, de ez nem szabályellenes így, hogy nem vagyok bejelentve, nem lehet belőle bajunk? Nem veszíteném el azt az amúgy is kevéske gyesem?
2010. máj. 10. 17:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Az állami bölcsőde miért nem jó? Az, hogy felvegyék a gyermeket,ahhoz kell, hogy mind a két szülő rendelkezzen állandó, bejelentett munkaviszonnyal.Helyi lakos legyél. A gyes mellett ma Magyarországon a nők hivatalosan 4 órában dolgozhatnak.Nagyon hosszú a várólista a bölcsődékben.Ezt időben kell eldönteni, mit akarsz.

tanuló gondozónő.

2010. máj. 10. 19:56
 7/11 anonim ***** válasza:

Már eleve az szabályellenes ha feketén dolgozol.

A bölcsödét meg az érdekli hogy te dolgozol e, vagy otthon lógatod a lábad amig a gyerek bölcsiben van.

De ha betelefonálnak hogy te ott dolgozol e, vagyis leellenőriznek(bár azt nemtudom hogy konkrétan a cég irataiba betekintenek e, sztem nem) akkor ott igazolják hogy te dolgozol igen.Ennyire van jelentősége annak hogy munkáltatóit kérnek.Ja és az is számit hogy a férjed dolgozik e vagy sem.

2010. máj. 10. 21:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Azt javitanám, hogy gyes mellett elméletileg választható a 4,6 vagy 8 órás munkaidő.
2010. máj. 10. 21:10
 9/11 anonim ***** válasza:
igen, erősítem, hogy gyes mellett nem csak 4 órát lehet hivatalosan dolgozni. Én jövő héten kezdek ismét dolgozni 6 órában.
2010. máj. 11. 07:59
 10/11 A kérdező kommentje:

Leigazolnánnak, ha felhívnának, az tuti, mert 10 éve ott dolgozom. Párom is dolgozik, és ő be is van jelentve. Csak épp azért kell visszamennem dolgozni, mert kevés a megrendelés és lehet, hogy befuccsol a cég, és amíg neki nincs munkája, kénytelen vagyok én visszamenni, 36 ezerből nem élünk meg 3-an, és nem várhatom meg a melóhelye megszűnését, mert nekem két hónap múlva fizetnek.

Dehogy ragaszkodom én a magánbölcsihez, csak valahova tennem kell a gyereket akkor is, ha nem veszik fel a rendesbe, ha fel is veszik, tuti, nem fogják egyből. Már beszéltem egy csajjal, elvállal 15 napot 45 ezerért... :-/

Jobb, mint a semmi. Mennyi idős korától lehet a gyes mellett dolgozni? Az enyém még csak 8 hós, de mire felveszik, biztos eléri azt a kort. :)

2010. máj. 11. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!