Mi a megoldás, ha egy kisgyerek rendszeresen túlenné magát?

Én többször elmagyaráztam már a 7 éves kisfiamnak, hogy a jóllakottság érzése már csak akkor jön meg, amikor túlette magát. Ne egyen annyit hogy jól lakjon. Addig egyen csak, míg már nem farkas éhes.
De teljesen hiába magyaráztam, hogy a kapcsoló a gyomrunk tetején van, és amikor a gyomor már teljesen tele van, akkor érzi úgy hogy jól van lakva. Általában pocakfájás lett a vége.
Mostanában egyrészt kiporciózom neki az ételt. Másrészt, próbálom lassítani az étkezést beszélgetéssel, hogy legyen elég idő a teltségérzetnek kialakulni.
De más praktikákat is bevetek.
Például a főtt tésztát korábban puhára főztem. Mostanában csak "al dente" főzöm, hogy ne lehessen nyelni mint kacsa a nokedlit...
Vagy a katonákat kisebbre készítem, nagyobb tányért borítok be ugyanannyi mennyiséggel, hogy többnek lássa vizuálisan.
Mostanában sokkal kevesebbszer eszi magát túl... pocakfájásig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!