Hogy lehet kezelni, ha . Meg akarják "venni"a gyereket?
Most van az a pont nàlam hogy más kategorikusan azt akarja elerni hogy a szeretet valamiert van csak cserebe.
ÉN vagyok az anyja ha segito pénzbol is ugyan de ÉN veszem a jatekot a gyereknek, ÉN nyitottam neki szàmlàt, én gyűjtök neki és mindezt ugy akarják tálalni hogy pl adnak bele egy ezrest de nem segiteni hanem hogy Elmondhassàk hogy ez tőlük van!
Màr ott tartok hogy el sem fogadok semmit csak ugye igy a gyermek
ellen teszek ezzel mert tőle vonom meg.
De ugy utàlom ha kap valamit hogy kulon pirossal ki kell emelni hogy marpedig ez mamatol van.
Most nem a szulinapi stb ajandekokra ertem akkor termeszetes hogy mondjuk, hanem a többire amikor SZÁMÍTÁSBÓL adnának.
Ma is azt kappm hogy tennének a gyerek takarékjába AZÉRT hogyelmondhassák hogy ŐK adtàk!!!nem azért hogy segitsek a gyerek fiatalkoràt vagy majdan kirepulni a fészekből hanem csupán hálát v szeretetet elvárni cserébe.
Én nem ugy nevelem a gyermekem hogy szeress mert akkor kapsz valamit..
Hanem önmagában elvàrások nélkül, ÉN vagyok olyan hogy gondolok a gyermekemre, nem elismerésre vagy hátbaveregetésre vágyva, hátso szándékbol
Köszi 18!!
Ezt fogom tenni.
Nem értem a problémát. Érettségi után kaptam egy nagyobb összeget a szüleimtől és mondták, hogy időnként a nagyszüleim is tettek bele. Megköszöntem nekik is, ennyi. Nem változott meg a kapcsolatom sem velük sem a szüleimmel.
Viszont egyik papám már nem élt, jó érzés volt hogy gondolt a jövőmre... olyan igazi meleg, jó érzés, amit nem lehet megfogalmazni.
Fogalmam sincs ki mennyit tett bele, nem is érdekel, nem fontos.
De értek mindenkit
A kérdés arrol szolt, hogy lehet ilyen önző modon adni. De valo igaz ha a halálomon lennék én is ugy adnék hogy emlék rolam vagy hasonlo. Csak épp erre nem gondoltam mivel nem a halálomon agyalok.
Köszi a válaszokat.
1. a gyereked nagyszülei buták, nem tudják magukat kifejezni, amin te itt siránkozol, az mindössze annyi, hogy ők is akarják segíteni elindulni az unokát, pont mint te és fontosnak érzik, hogy majd mikor valamikor hozzájut a gyerek, akkor az tőlük is lesz neki benne valami
2. Még az is lehet, hogy kivagyiság helyett inkább csak túlkompenzálnak és kínosan ügyelni akarnak rá, hogy ne maradjanak le, ne felejtse el senki, hogy azért tőlük is kap ezt-azt a gyerek, nehogy aztán bárki azt higgye, hogy ők szartak rá
3. és te mit csinálsz? Ki akarod őket zárni, nehogy te kevésbé tudj tündökölni, mint a nagy adakozó? Miért kell itt is vadidegeneknek bizonygatni, hogy TE nyitottad, TE adod, a TE ötleted, csak TE TE TE és TE... Nem gondolod, hogy ez is ugyanolyan gáz, ha nem rosszabb, mint az, hogy ha ők hozzátesznek a te ötletedhez, akkor úgy érzik, azért említtessék már meg az is, hogy ők is tettek abba, amit te nyitottál
4. időseknél, bizonyos helyeken kifejezetten jellemző, hogy fontosnak tartják, hogy a gyereknek, unokának adjanak, segítsék és fontosnak tartják ezt kiemelni, vagy maradandó dolgokat adni, mert úgy érzik, hogy akkor ha esetleg ők feldobják a pacskert, a gyereknek akkor is lesz mire ránézni és emlékezni rá, hogy igen, ezt még a mama/papa szánta nekem/rám, ők is gondoltak rám
5. Amennyiben a fentiek nem igazak, hanem tényleg meg akarják venni a gyereket, akkor meg gondolj arra, hogy úgy se fog menni, mert a gyerekek nem hülyék, és csak a szemüket fogják forgatni a mamára, aki ad nekik valamit, azátn folyton azt kell hallgatni, hogy ő bezzeg mit adott.
Akárhogy is,
Te nagyon bu@ta vagy
A valaszolo nem azt irt,hogy halalan volt a papa,hanem addigra-mire megkapta,meghalt-a papa sem emleknek adta,hanem mert szerette a gyereket...
Az en anyosom,vett ket zoknit tegnap a gyereknek,mert szerinte nincs eleg csuyzasgatlos zoknija (8 par nem eleg ezek szerint) mert pont minor itt voltak,nem volt rajta.
Lendulettel kitette face-re is,hogy segit hogy feltudjon állni az unoka...
Tettem ala 10 sirva rohogo fejet...mindenki ugy erti ahogy akarja.. a gyerekeim nem ezert fogjak szeretni
Félreértetted: papa nem volt a halálán. Adtak néha pénzt anyuéknak hogy tegyék félre nekem. Aztán sajnos elhunyt mielőtt megkaptam volna.
De mindegy, úgy érzem mintha külön nyelvet beszélnénk.
Javítsatok ki ha tévednék, de pici gyerekről van szó, amikor 18 éves lesz lehet nagyi már alulról szagolja az ibolyát. Akkor hogyan venné meg a gyereket. Amikor ez valóságossá válik a gyerek számára, hogy ott az x Ft, addigra mami már lehet sehol nincs és akkor csak egy kellemes emlék, hogy a nagyi gondolt az ő jövőjére. amúgy meg ha tényleg ő adja a pénzt, akkor miért baj, hogy mondva van, hogy az tőle van. Hogy nézhet ki az ő szemszögükből, hogy adnak és te meg úgy állítanád be mintha te spóroltad volna azt. az sem fair sztem.
Szerintem a szeretet megvásárlása inkább olyan, hogy adok neked egy csokit, ha megölelsz vagy mamánál alszol vagy mit tudom én, ha valóban várna valamit cserébe, de az, hogy csupán tudatni akarja a gyerekkel, hogy az tőle van az még nálam nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!