Hogy lehet kezelni, ha . Meg akarják "venni"a gyereket?
Most van az a pont nàlam hogy más kategorikusan azt akarja elerni hogy a szeretet valamiert van csak cserebe.
ÉN vagyok az anyja ha segito pénzbol is ugyan de ÉN veszem a jatekot a gyereknek, ÉN nyitottam neki szàmlàt, én gyűjtök neki és mindezt ugy akarják tálalni hogy pl adnak bele egy ezrest de nem segiteni hanem hogy Elmondhassàk hogy ez tőlük van!
Màr ott tartok hogy el sem fogadok semmit csak ugye igy a gyermek
ellen teszek ezzel mert tőle vonom meg.
De ugy utàlom ha kap valamit hogy kulon pirossal ki kell emelni hogy marpedig ez mamatol van.
Most nem a szulinapi stb ajandekokra ertem akkor termeszetes hogy mondjuk, hanem a többire amikor SZÁMÍTÁSBÓL adnának.
Ma is azt kappm hogy tennének a gyerek takarékjába AZÉRT hogyelmondhassák hogy ŐK adtàk!!!nem azért hogy segitsek a gyerek fiatalkoràt vagy majdan kirepulni a fészekből hanem csupán hálát v szeretetet elvárni cserébe.
Én nem ugy nevelem a gyermekem hogy szeress mert akkor kapsz valamit..
Hanem önmagában elvàrások nélkül, ÉN vagyok olyan hogy gondolok a gyermekemre, nem elismerésre vagy hátbaveregetésre vágyva, hátso szándékbol
Szóval most az a felállás, ha számításbol akarnak adni, akkor nem engedem hogy a gyermek takarékkönyvéhez nyúljanak.
Jol gondolom?
Ne foglalkozz vele, ha jol van nevelve, nem fog valakit azert szeretni mert barmit vesznek neki.
Szoval en most nem allok le szidni a mamat, lesznek mas valaszolok akik majd ezt ugyis megteszik, en inkabb azt mondom legy felnott inkabb es ne hisztizz ezen, nem er ennyit az egesz. Vihar egy pohar vizben :)
Hogy neked minden napra jut valami egetrengeto problemad...
Szerintem mas csaladban is van ilyen.
Pl.;ragaszkodik a nagyszulo bizonyos targy megvetelehez, mintegy emlek, hogy lehessen kotni hozza.
"ÉN veszem a jatekot a gyereknek"
Nálunk még a szomszédasszony is vesz néha játékot a gyereknek. Csak mert meglátja, és úgy gondolja, örülni fog neki.
Ok, értem én, amit írsz. De szerintem egy gyerek nem azért szereti a nagyit, mert játékot kap tőle, azért meg végképp nem, mert tesz a számlájára pénzt.
Nálunk még születésnapkor sem tudja gyerek, hogy melyik ajándékot kitől kapta, nem is igazán érdekli.
Az öregek néha idegesítőek tudnak lenni, de azért nálad is túl sok az "ÉN".
Úgy értették, ha a gyermek nagy lesz hogy AZT lássa, hogy ez tőlük van
Nem azt mondják, hogy segíteni akarnak neki elindulni, vagy bármi, ami a gyermekért lenne.
Igen, en sem nyitok ezen vitát csak épp igy nem fogadom el. Csak igy meg furdal a lelkiismeret mert a majdan felnőtt gyerekemtől vontam meg.
Raadasul ez a gyerek nincs 3 eves;)
A jatszma felnottek kozott zajlik, a gyerek karara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!