Nem eszi a kiflit kenyeret, mivel helyettesíthetném?
2.5 évea lányom ujjaban csak a feltétet eszi le, a kenyeret kiflit ott hagyjam prpbaltam mar sutni kenyeret, zsomlet rozsos kenyeret magvasat srb de minddel ez a helyzet pedig regen szerette... a peksutiket persze megenné de azt tiszta cukor. zabot se szereti.
tudom hogy ez harminc evesen aldasos tulajdonsag lesz, es nincs szuksege kenyerre de oszinten nem tudok mit kitalalni neki reggelore vacsorara....mindig is kenyerevo voltam, reggelre estere mindig azt kaptam. a vacsi még hagyjan mert arra hagy az ebedbol de reggel total meg vagyok lőve..
Én leginkább a tojást tudom ajánlani, olyan formában, amit szeret. Süthetsz belőle sokféle lepényt, rántottát, a főtt tojás is jó. A répát adhatod neki egészben megfőzve. Ha találsz még sütőtököt, az is nagyon finom, sütve vagy pürének. Utóbbi nagyon finom úgy, ha fele alma-fele sütőtökből készíted, még édesíteni sem kell.
Nem biztos, hogy bármit is elrontottál. Mindkét gyerekem 2 éves kora után lett egyre válogatósabb, ez elég gyakori, amennyire baráti körömben látom. Pici korukban az enyémek sem nagyon ették a kenyeret, a bolti péksüti pedig szerintem sem jó alternatíva. A kenyéren én nem aggódtam, valami oka biztosan volt, hogy nem kívánták. Annyi hasznosabb étel van, sokkal fontosabb, hogy elég fehérjét, zsiradékot és vitamint tartalmazzon az étrend. Ezek a legfontosabbak a megfelelő fejlődéshez, a szénhidrátok csak ráadás, plusz energia, amit sokféle ételből be lehet vinni, lassabban felszívódó formában is.
Az nagyon elavult nézet, hogy a tojás emeli a koleszterinszintet!!!!
Emellett ha a gyerek valamit nem akar enni, akkor ha "rá akarod beszéli", azzal csak megerösíted benne az ellenérzést.
A gyerek pontosan érzi, mire van szüksége az adott fejlödési fokozatban, és mi az, ami fölösleges esetleg ártamas neki. Add azt, amit meg akar enni.
Egyébként a zöldségek ilyenkor semmivel sem rosszabbak, mint nyáron, nyugodtan adhatod neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!