Nem eszi a kiflit kenyeret, mivel helyettesíthetném?
2.5 évea lányom ujjaban csak a feltétet eszi le, a kenyeret kiflit ott hagyjam prpbaltam mar sutni kenyeret, zsomlet rozsos kenyeret magvasat srb de minddel ez a helyzet pedig regen szerette... a peksutiket persze megenné de azt tiszta cukor. zabot se szereti.
tudom hogy ez harminc evesen aldasos tulajdonsag lesz, es nincs szuksege kenyerre de oszinten nem tudok mit kitalalni neki reggelore vacsorara....mindig is kenyerevo voltam, reggelre estere mindig azt kaptam. a vacsi még hagyjan mert arra hagy az ebedbol de reggel total meg vagyok lőve..
Az én kisfiam sem eszi meg max. Két falatot. A feltétet viszont ő is. Viszont ő pl uborka függő. Bármikor, bármennyit, bármilyen formában falja. Reggelire kakaót szokott kapni, de 10 óraira van hogy megeszik egy jó 10 cm kígyóuborkát.
Én néha csinálok palacsintát, bundás kenyeret, melegszendvicset, azokból azért szokott falatozni.
A kenyérre pedig érdemes valami szendvicskrémet kenni, azt nem tudja úgy leenni mint a felvágottat, és finomabb sokkal, mint a margarin.
ördögi technikája van ha a krémet kell leenni a kenyér tetejéről!! először 6szor átbyalja a tetejét majd óvatosan a maradékot lereszeli a fogával, nehogy egy morzsát is meg kelljen enni. az ubit ő is szereti de most minden masodik amit veszek borzasztó ízű...olivabogyo fuggo, csemege ubi fuggò, de ha ezeket kiteszema tányérr akkor ezeken túl mast meg nem eszik.
ma olivabogyos pulykafelvahottat kapott a kenyerhez, hát kiszedegette a felvágottbol az olivabogyo darabokat, minden mást a tányérján hagyozt szerinted?😆
Miért akarod neki eröltetni, ha nem szereti, nincs rá étvágya?!?!?!?
Hagyd, hogy azt egye, amit kíván, ö jobban érzi, mire van szüksége!
De eleve semmit sem szabad eröltetni, mivel ennyire nem ízlik neki, ezért jobb, ha nem is akarod erre kényszeríteni, mert akármilyen módszerel veszed rá, hogy egye, attól még az neki kényszer!
Attól, hogy te sok kenyeret szeretsz enni, a gyereknek még nem kötelezö ugyanez!
HA ez igaz, akkor nagyon elrontottad már korábban -vagy nem éhes egyáltalán. OLyan gyerek nincs, aki éhes/szomjas és nem nem eszik/iszik semmit.
Mellesleg szó sem volt rengeteg féle másról, két-háromféle böven elég.
Amiket meg írsz, hogy most nem eszi, azok mind szénhidrátdús ételek, és éppen ezek azok, amiket most nem kíván. A zöldségekböl meg vedd az idénynek meglelöeket, azok nem rosszabbak, mint nyáron a többiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!