Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem eszi a kiflit kenyeret,...

Nem eszi a kiflit kenyeret, mivel helyettesíthetném?

Figyelt kérdés

2.5 évea lányom ujjaban csak a feltétet eszi le, a kenyeret kiflit ott hagyjam prpbaltam mar sutni kenyeret, zsomlet rozsos kenyeret magvasat srb de minddel ez a helyzet pedig regen szerette... a peksutiket persze megenné de azt tiszta cukor. zabot se szereti.

tudom hogy ez harminc evesen aldasos tulajdonsag lesz, es nincs szuksege kenyerre de oszinten nem tudok mit kitalalni neki reggelore vacsorara....mindig is kenyerevo voltam, reggelre estere mindig azt kaptam. a vacsi még hagyjan mert arra hagy az ebedbol de reggel total meg vagyok lőve..

2017. febr. 12. 18:00
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
az a baj hogy most nem tudok neki megfelelő minőségű zöldséget biztosítani, télen...főleg hogy azokból sem eszi meg mind...pl mandarint, narancsot, körtét és újabban a banánt se szereti. Szerinted? :D Ellenben imádja a meggyet, egrest, ribizlit, mindent ami fanyar vagy savanyú de ilyenek ugye télen nincsenek...a kenyér nekem volna egy kis segítség...
2017. febr. 13. 18:31
 12/28 anonim ***** válasza:
Az enyémek a sós pufirizst szeretik, a kenyeret leginkább vajas pirítós formájában eszik meg. Én annyira nem bánom, amilyen vacak bolti kenyerek vannak. Szoktam nekik csinálni köleskását, chia pudingot (az új kedvencük), banános turmixokat, ezek elég egyszerű, de finom és laktató ételek.
2017. febr. 15. 00:12
 13/28 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam sem eszi meg max. Két falatot. A feltétet viszont ő is. Viszont ő pl uborka függő. Bármikor, bármennyit, bármilyen formában falja. Reggelire kakaót szokott kapni, de 10 óraira van hogy megeszik egy jó 10 cm kígyóuborkát.

Én néha csinálok palacsintát, bundás kenyeret, melegszendvicset, azokból azért szokott falatozni.

A kenyérre pedig érdemes valami szendvicskrémet kenni, azt nem tudja úgy leenni mint a felvágottat, és finomabb sokkal, mint a margarin.

2017. febr. 16. 00:34
 14/28 A kérdező kommentje:

ördögi technikája van ha a krémet kell leenni a kenyér tetejéről!! először 6szor átbyalja a tetejét majd óvatosan a maradékot lereszeli a fogával, nehogy egy morzsát is meg kelljen enni. az ubit ő is szereti de most minden masodik amit veszek borzasztó ízű...olivabogyo fuggo, csemege ubi fuggò, de ha ezeket kiteszema tányérr akkor ezeken túl mast meg nem eszik.

ma olivabogyos pulykafelvahottat kapott a kenyerhez, hát kiszedegette a felvágottbol az olivabogyo darabokat, minden mást a tányérján hagyozt szerinted?😆

2017. febr. 16. 02:51
 15/28 anonim ***** válasza:

Miért akarod neki eröltetni, ha nem szereti, nincs rá étvágya?!?!?!?

Hagyd, hogy azt egye, amit kíván, ö jobban érzi, mire van szüksége!

De eleve semmit sem szabad eröltetni, mivel ennyire nem ízlik neki, ezért jobb, ha nem is akarod erre kényszeríteni, mert akármilyen módszerel veszed rá, hogy egye, attól még az neki kényszer!

Attól, hogy te sok kenyeret szeretsz enni, a gyereknek még nem kötelezö ugyanez!

2017. febr. 16. 09:45
 16/28 A kérdező kommentje:
mert nincs lehetőségem naponta 12 féle kenyérmentes dolgot előállítani, főleg úgy hogy minden második dolgot nem szereti (válogat) és főleg télvíz idején, amikor még friss zöldség sincs
2017. febr. 16. 13:52
 17/28 A kérdező kommentje:
de persze ha tudsz kedves utolsó konkrét ötletet adni, azt nagyon szívesen veszem....zab alapú dolgok kizárva, mert nem eszi a zabot!
2017. febr. 16. 13:53
 18/28 A kérdező kommentje:
egyébként itt inkább válogatásról van szó, pl nem eszi a sültkrumplit, ma épp a milánói makarónit, a húst, amiről meg azt gondolnád épp a kedvence, azt tuti nem eszi meg aznap. Hagyjam rá? Hogy akkor nem eszi nem kap mást? Jó oké. Ezt is megpróbáltam....inkább nem evett egész nap. Ami azért kiváltképp jó mert inni sem iszik.
2017. febr. 16. 13:54
 19/28 anonim ***** válasza:

HA ez igaz, akkor nagyon elrontottad már korábban -vagy nem éhes egyáltalán. OLyan gyerek nincs, aki éhes/szomjas és nem nem eszik/iszik semmit.

Mellesleg szó sem volt rengeteg féle másról, két-háromféle böven elég.

Amiket meg írsz, hogy most nem eszi, azok mind szénhidrátdús ételek, és éppen ezek azok, amiket most nem kíván. A zöldségekböl meg vedd az idénynek meglelöeket, azok nem rosszabbak, mint nyáron a többiek.

2017. febr. 16. 14:15
 20/28 A kérdező kommentje:
de tudnál konkrét példát írni? hogy mit adhatnék neki mondjuk céklából, répából, amit megehet uzsonárra? Ezek vannak most zöldségek, egyiket sem ajánlják nyersen nekem meg nem nagyon van arra kapacitásom pici baba mellett hogy egy nap 6 féle főtt ételt készítsek...olyan kéne, ami egészséges, száraz ú, tehát bármikor és bárhol megeheti, mint a kenyeret
2017. febr. 16. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!