Kb mennyi a megfelelő korkülömség a 2 gyerek közt?
Gyerekeim között 22 hónap van és nagyon jól elvannak együtt. Jókat játszanak, nagyon megértik egymást. Már nagyobbak 6 és 8 évesek, de visszatekintva az első év volt csak nehezebb. Az is főleg az éjszakai kelések miatt, amíg szoptattam.
Ha megszületik a pici próbáld a nagyot mindenbe bevonni, hogy ne legyen féltékeny. Pl. pelusozás, fürdetés stb. Szoptatás közben én pl. mindig meséltem a nagynak.
Több ismerősömnél 3-4 év van a gyerekek között, ami először talán könnyebb, de most már ott is sulis a nagy és nem tudnak rendesen tanulni a kicsitől délutánonként. Nálunk ilyen gond pl. nincsen mert amíg a 2. osztályos lányommal tanulok, addig a nagycsoportos fiam nagyon jól leköti már magát mellettünk, vagy egyedül a szobájában, udvaron.
Szia!
Szinte mindig azt olvasom hogy azért jó a kis korkülönbség, mert eljátszanak majd együtt. Én a bátyámmal soha nem játszottam, főleg hogy ő fiú volt én meg lány. Szóval ez szerintem nem mindig jön be,legalábbis talán ha egyneműek. Akkor jó ha jön a tesó, ha te úgy érzed hogy elbírnál még egyel. Szerintem nálunk 4 év lesz,mert én nem akarok újból kínlódni,főleg hogy az egyik kicsi lenne a másik pici.
De nálatok már tényleg mindegy...
utolsónak cáfolnám a hozzászólását annyiban, hogy köztem és a bátyám közt 1 év van, és nagyon jól eljátszottunk egymással! sokat gyepáltuk is egymást, de szerintem ezt majdnem minden tesópáros megteszi... :)
30/L
Nalunk 14 honap a korkulonbseg, mindketto fiu. Eddig hatranyat nem tapasztaltam a gyerekek szempontjabol. Se feltekenyseg, se hiszti, se semmi nincs, elso pillanattol szerettek egymast. A pici meg egy honapos sem volt, a nagy alig 15, de estenkent mar ugy kellett oket altatni, hogy kozben megfogjak egymas kezet. Pontosabban a nagy fogta a pici kezet. Az volt az erdekes, hogyha mi fogtuk meg a piciet, akkor elhuzta, ha a testvere, akkor hagyta.
Viszont ilyen kis korkulonbseg bevallalasahoz kell egyeb dolog: egy nagy strapabirasu, fitt anyuka, kotel idegekkel. Ha az apuka munkaideje rovid, az sem baj, sot. Nalunk az utobbi nem valosul meg, rengeteget dolgozik, viszont van idegzete ahhoz, hogy kemenyebb napokon meghallgassa a nyavogasomat es vigasztaljon, biztasson. :-D
Ez is jol jon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!