Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Estére szoktatok programokat...

Estére szoktatok programokat szervezni, vagy csak én vagyok fáradt?

Figyelt kérdés

Vendégségbe vàrnak 16-17 körül kisgyermekkel.hiába a hétvége(a héten dolgozom) én ilyenkor már csak kutfőből játszom otthon a kicsivel, készülök a vacsihoz, stb. Főleg energia híjján.

Nem tudom csak én lehetek ilyen passzív es amugy más családoknál jellemző, hogy esténként vannak vendégek, vagy mentek vendégségbe ilyenkor? Barátok, rokonok, neked normalisan kell megjelenni, gyereknek ugy ahogy viselkedni, stb.

Szoval nem "punnyadhatsz"

2017. febr. 11. 07:36
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

előfordult már, hogy délután megyünk barátnőmhöz. de akkor már az elején mondom, aki még nem tudja hogy legkésőbb fél 8ra otthon leszünk, a fiam addig bírja. ha hozzánk jönnek, szintén tudatom hogy maradhatnak, másik szobába, de én leteszem aludni a gyereket, azt utána jövök.

meg hogy hogy kell megjelenni? kényelmesen, nem ünnepi meghívásról van szó. volt már hogy melegítőben mentem, a fiam is, mivel játszik mindenhol így nem túl kényelmes farmerban szaladgálni. és mivel barátokról van szó, így nem "szóltak" meg érte.

2017. febr. 11. 08:03
 2/26 anonim ***** válasza:

Mi minden hetveget ugy csinaljuk, hogy pihenes is legyen es aktiv program is. Pl. ha szombat program akkor vasarnap pihi, de volt hogy mindket nap mentunk (most is :)) 16 korul vendegsegbe, de ilyenkor szombat delelott fozok es takaritunk ferjemmel, ebed utan tobb ora pihi. Vasarnap meg egeszen 15.30-ig (indulasig) pihi, elvegre szombat delelott megfoztem es kitakaritottunk. Szombatra (vagy pentek este) meg a nagybevasarlas is siman fer.

Ha ennyire kivagy, valamit nem jol osztasz be vagy osztasz el a ferjedddel hazimunkat..Ket teljes nap van a hetvegebol, eleg felet (3-4 orat) a takaritasra es hetvegi fozesre aldozni. Ha rendszresen takaritva van ennel tobb ido nem kell hogy ketten megcsinaljatok..

2017. febr. 11. 08:20
 3/26 A kérdező kommentje:

Me. A takarítas a baj, hanem hogy nekem este màr semmi kedvem pattogni.

Kora reggel indul a nap, reggeli, mosakodas, oltozés, levegőzes, bevasarlas v rokonok, főzes v nem

, ebédeltetés, kinlodo altatàs, mosás, net mig alszik, felébred kb du 15-16.

Es innenstől nekem már nincs kedvem "ugrálni".lightosan jatszunk es számomra lecsengett már a nap, nemhogy még valahova készülődni

2017. febr. 11. 09:17
 4/26 A kérdező kommentje:
*nem a takaritás a baj
2017. febr. 11. 09:18
 5/26 anonim ***** válasza:

Szoktunk programokat szervezni.

Múlt hétvégénk pl.:

Szombat délelőtt fiunk a szüleimnél voltak, mert építőanyag kereskedésbe mentünk egy hosszabb megbeszélésre. Utána ebédeltünk egyet egy étteremben. Hazajöttünk, hazahoztuk a fiunkat. Férjem befűtött, hordott be egy hétre való fát (mert elutazott a héten a határra), én pedig kitakarítottam. 5-re jöttek a barátaink. 10 órakor mentek el. Mi még marasztaltuk őket, de ápolják a beteg nagymamát, és addig tudtak szervezni helyettesítést. Vasárnap délelőtt pihentünk, elmentünk ebédelni étterembe, utána pedig mentünk játszóházba.

Ezen a hétvégén nincs itthon a férjem, így csajos hétvége lesz.

Most megyek ki befűteni, utána takarítok és ebédet főzök. 2-re jön egy barátnőm, itt is alszik. Holnap mi megyünk egy barátnőnkhöz.

Jövő hétvégére két terv van. Ha pénteken sikerül megműteniük, akkor végig pihenünk, itthon leszünk. Ha nem műtenek, akkor szombaton légvár játszóházba megyünk, este pedig barátainkat látogatjuk meg. Vasárnap pedig pihenünk, főzünk, takarítunk.

Mondjuk ha hozzánk vendégek jönnek, vagy mi megyünk látogatóba, akkor is játszhat a fiunk, nem csendben, kekszet majszolva kell ülnie.

2017. febr. 11. 09:28
 6/26 A kérdező kommentje:
A "megjelenest"ugy ertem, hogy fitten toppon lenni.
2017. febr. 11. 09:28
 7/26 anonim ***** válasza:

Van ilyen, egyszeruen igy erzed jobban magad. Nem vagyunk egyformak. Emlekszem mikor gyerek voltam szuleim se szerettek hetvegen menni sehova, mindig itthon voltunk. Arra figyelj azert hogy a gyerekeket ha nagyobbak lesznek azert erje impulzus, mi hugommal sokszor mentunk volna ide-oda, es sosem ertettik hogy anyuek mert vannak 4 fal kozott minden hetvegen.

2. vagyok egyebkent, en ugye felnott anyukakent eleg maszkalos lettem, marmint ugye irtam hogy minden hervegen van legalabb egy felnapos programunk.

2017. febr. 11. 09:30
 8/26 A kérdező kommentje:

Akkor lehet csak nekem fogynak el a készleteim estére.

De màr most le vagyok fáradva a gondolattol is, hogy este is üdének kell lennem.mintha tuloraznom kéne

Ezert már most elment a kedvem a naptol is.nincs kedvem már most semmihez igy

2017. febr. 11. 09:37
 9/26 anonim ***** válasza:
Mondjuk nekem akkor a legkönnyebb, ha vendégségben vagyunk. Kiszolgálnak minket, és oda se engednek szinte a gyerekhez, mert játszanak vele. De ha vendégek vannak, akkor sem kell túl sokat a gyerekkel foglalkozni, mert eljátszik a vendégekkel. Múlt hétvégén pl biliárd party volt. Biliárdoztunk egy kis finom bor mellett. Nem kellett topon lennem, előkészítettem mindent. Nekem pihentetők ezek a találkozások. Olyan vendég, akivel az együtt töltött idő fárasztó, szerencsére ritkán van nálunk. Egyszerűen nem hívjuk meg őket, és mi se megyünk hozzájuk. :-)
2017. febr. 11. 09:46
 10/26 A kérdező kommentje:

Talán itt a kulcsmondat utolso nálad.

Nekem nem pihentető a vendégeskedés.megfelelni mások szokásainak, bájcsevegni, stb.engem fáraszt.

2017. febr. 11. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!