Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekvállalás dilemma?

Gyerekvállalás dilemma?

Figyelt kérdés

A kérdésem arra irányul,hogy szerinted milyen anyagi feltételek kellenek ma ahhoz,hogy 2. gyereket is viszonylagos anyagi biztonsággal vállalni lehessen?

Magamról-

Van egy 2.5 éves kislányunk,saját lakásunk 65nm,a havi keresetem nettó 160-170,a feleségemé 135 és van egy 10 éves autónk.

Kijövünk de nem sok extra fér bele ennyibe,ettől függetlenül boldogok vagyunk,csak engem aggaszt,hogy merjünk-e vállalni 2. gyereket.

Az első vállalása életem legjobb döntése volt,nagyon szeretem,de aggaszt,hogy nem-e felelőtlenség ilyen anyagi viszonyok mellett 2.at is vállalni.

Köszönöm ha válaszolsz,minden nézőpont érdekel ezzel kapcsolatban.

2017. febr. 6. 18:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mind a két féle véleményt jol lepontozták,erre varrjál gombot :)

Nekem egy ismerösöm azt mondta egyszer, ha gyereket szeretnék az anyagi részét képzeljem el ugy hogy fel tudnék venni egy 50-80 ezres hitelt 25-30évre nem fix kamatozással?

2017. febr. 7. 08:21
 12/14 anonim ***** válasza:

Mi bevállaltuk és nem bántuk meg. De bevallom nagyon nehéz. Szlovákiában élunk, a férjemmel ketten 900 € a jovedelmunk. 500 korul vannak a kiadások (rezsi, házkocson, csekkek). Es a tobbirol még nem is beszélve: étel, ovi fizetése, benzin, ruha stb. Mindendbol egyszerre ketto kell: téli cipo, kabát, a tobbi ruhárol nem is beszélve. Nekunk szerncsénk van, mert 2 lányunk van, ugyhogy a kicsi fel tudja használni a nagy ruháit is. Pl. mult héten betegek voltak, 40 € hagytam a gyógyszertárban a 2 gyerekre (persze vitamin is volt benne) és a héten megint egy 10-est, mert nem javultak. Tulajdonképpen mindent meg lehet oldani egy kis szervezéssel.

Arrol meg nem beszélve, hogy felbecsulhetetlen érték, ahogy a két kicsi szereti egymást, eljátszanak, elszórakoznak. Más egyke gyereknél ilyet nem látni.

3 és 6 éves gyerekek anyukája

2017. febr. 9. 11:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Na azert azt ne mondjuk egyke gyereknel nem latni szeretetet ...oke nincs tesoja de ne essunk tulpartra at.
2017. febr. 9. 13:10
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha a szívetek azt súgja, vállaljátok be! Testvérnek lenni a legjobb a világon, ne maradjon ki belőle a gyermeketek. Az anyagi oldalt nézve: mivel a feleségednek van munkája így csed -re, gyed -re tud menni, magyarul nem csökken a bevétel, ill ha már még sem elég a pénz, vissza is tud menni dolgozni gyed mellett is. Ilyenkor gyed +fizu is jár. Valamint két gyerekre már magasabb csp + adókedvezmény jár. A kistestvér jó esetben tud a nagyobbtól ruhát, játékot, kiságyat, babakocsit stb. örökölni, ezekre nem nagyon kell költeni.
2017. febr. 16. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!