1,5 éves gyerkőcöm házi tehéntejet iszik. Mi a véleményetek erről? Nem baj szerintetek?
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert a kisfiam 13 hós koráig szopizott, majd ezután egy gyógyszerész megsúgta, hogy a tápszert felejtsem el. Azóta én tehéntejet adok neki, házi, pasztörizálás nélkülit. Nincs tőle semmi baja. Viszont olvastam egy cikket a tények-tévhitekben a tejről és maj elájultam. Az emberi szervezet egyik legnagyobb ellenségének tartják.
Szerintetek?
Az én gyermekeim is házi tejet isznak de csak is szigorúan forralás után nem merném a nyers tejet adni nekik!
Olyat még nem hallottam hogy forralás nélkül adják a gyermeknek régen a piciknek kamillával is hígították.
Bármennyire is mossák és fertőtlenítik a bocikat fejés előtt
azért csak kaki is volt rajta.
14 éves vagyok és szeretnék mesélni egy kicsit:
Anyukámék ritkán adtak nekem FORRALVA házi tejet,mikor tatáméknál voltam sokat,akkor tatám:
"NA igyad kincsem énis ezen nőttem fel és még élek"
Én ittam,sikeresen 2 évesen tejallergiám lett és a mai napig kórházba járok.
És csak szenvedek. :'(
Nagyon rossz ha valaki nem ihat tejet.
Így én a gyerekemnek biztos nem adok forralás nélkül házitejet..
Szia!
Én is 13 hónapig szoptattam, és azóta iszik a kicsim házitejet! Még mindig forraljuk, pedig már 3 éves!!!!! S ráadásul saját bocitól van, mert itt van a mamáéknak bocikájuk! Nagyon egészséges a kilányom,és imádja a tejet. Én nem erőltetem, ő kéri minden reggel és este :-)))
Szerintem forrald fel!!!
A kisebbik lányom 1 éves lesz pár nap múlva, Ő már tápszeres volt eddig, mert kevés tejcsim volt és muszáj volt pótolni, de lassan már neki is bevezetjük a házi tejet!
Nem tudom, kövezzetek meg , de én a babatejeket és társait csak a tejérzékeny gyerkőcöknek tekintem fontosnak. Persze a tápszergyártók jól meggazdagodnak, mert sokan 3 éves korukig ezeket adják ha kell, ha nem a gyermeküknek.
Olvastam egy cikket a pasztörizált tejről, melyben azt írják, hogy a pasztörizálás közben a tejben lévő fehérje és tejcukor arány megbomlik, sok marad a tejcukor és kevés a fehérje. A sok tejcukor a bélben ammóniát kezd el termelni ami bejut a vérbe és szinte mérgezést okoz. Nem tud kiürülni a szervezetből, kábaságot és és tudat vesztést is okoz. Emiatt látunk olyan sok lelassult, csak a távolba merengő gyereket, mert a tej bántja őket. Mit jelent a pasztörizálás? Amikor felmelegítik, majd hirtelen lehűtik a tejet? Mert az akkor minket házi tejet fogyasztókat nem érint ugye? Gondolom a forralás nem = a pasztörizálással?!
Forralni fogom még egy darabig akkor a kicsimnek, de ma megvitatom ezt a kérdést a tejes csajszival is, mármint aki hozza nekünk és ha valakit is érdekel, szívesen megírom, hogy mit mondott. Köszi mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!