Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves gyerkőcöm házi...

1,5 éves gyerkőcöm házi tehéntejet iszik. Mi a véleményetek erről? Nem baj szerintetek?

Figyelt kérdés

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert a kisfiam 13 hós koráig szopizott, majd ezután egy gyógyszerész megsúgta, hogy a tápszert felejtsem el. Azóta én tehéntejet adok neki, házi, pasztörizálás nélkülit. Nincs tőle semmi baja. Viszont olvastam egy cikket a tények-tévhitekben a tejről és maj elájultam. Az emberi szervezet egyik legnagyobb ellenségének tartják.

Szerintetek?

2010. máj. 6. 15:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az én gyermekeim is házi tejet isznak de csak is szigorúan forralás után nem merném a nyers tejet adni nekik!

Olyat még nem hallottam hogy forralás nélkül adják a gyermeknek régen a piciknek kamillával is hígították.

Bármennyire is mossák és fertőtlenítik a bocikat fejés előtt

azért csak kaki is volt rajta.

2010. máj. 6. 19:46
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

14 éves vagyok és szeretnék mesélni egy kicsit:

Anyukámék ritkán adtak nekem FORRALVA házi tejet,mikor tatáméknál voltam sokat,akkor tatám:

"NA igyad kincsem énis ezen nőttem fel és még élek"

Én ittam,sikeresen 2 évesen tejallergiám lett és a mai napig kórházba járok.

És csak szenvedek. :'(

Nagyon rossz ha valaki nem ihat tejet.

Így én a gyerekemnek biztos nem adok forralás nélkül házitejet..

2010. máj. 6. 22:06
 13/22 anonim ***** válasza:
Az én 2 évesem is házitejet iszik, de forralom neki. Babát várok, most én se merem nyersen meginni, pedig évek óta úgy ittam, de orvosi javaslatra inkább forralom magamnak is.
2010. máj. 6. 22:38
 14/22 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Nehezen tudnám elképzelni, hogy a tejallergia kialakulásának lenne köze ahhoz, hogy forralt vagy forralatlan a tej. Ha a gazda ad le tejet nagyfelvásárlónak is, akkor biztos jó minőségű, hisz bármikor bevizsgálhatják kórokozóra és vegyszerre is. és a bolti tejben is csak azt kapnád, ha netán van is benne vegyszer... a baciktól meg nem kell olyan mániákusan félni, könyörgöm! csak azon akadtam ki, hogy biztos nem tisztítják le a tőgyet meg így meg úgy. Én vagyok, aki írta, hogy kihalt volna az emberiség, hát akkor is kihalt volna, ha annyira bele lehetne halni, hogy nem súrolják át a tehéntőgyet domesztosszal... de normális házaknál régen is lemosták a tehén tőgyét, igaz, más nem volt akkor, csak tiszta vizes rongy.
2010. máj. 6. 23:03
 15/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is 13 hónapig szoptattam, és azóta iszik a kicsim házitejet! Még mindig forraljuk, pedig már 3 éves!!!!! S ráadásul saját bocitól van, mert itt van a mamáéknak bocikájuk! Nagyon egészséges a kilányom,és imádja a tejet. Én nem erőltetem, ő kéri minden reggel és este :-)))

Szerintem forrald fel!!!

A kisebbik lányom 1 éves lesz pár nap múlva, Ő már tápszeres volt eddig, mert kevés tejcsim volt és muszáj volt pótolni, de lassan már neki is bevezetjük a házi tejet!

Nem tudom, kövezzetek meg , de én a babatejeket és társait csak a tejérzékeny gyerkőcöknek tekintem fontosnak. Persze a tápszergyártók jól meggazdagodnak, mert sokan 3 éves korukig ezeket adják ha kell, ha nem a gyermeküknek.

2010. máj. 7. 07:59
 16/22 anonim ***** válasza:
Mostantól forrald fel mindenképp. És úgy tök!!
2010. máj. 7. 12:26
 17/22 anonim ***** válasza:
Mármint tök jó:-)))
2010. máj. 7. 12:27
 18/22 A kérdező kommentje:

Olvastam egy cikket a pasztörizált tejről, melyben azt írják, hogy a pasztörizálás közben a tejben lévő fehérje és tejcukor arány megbomlik, sok marad a tejcukor és kevés a fehérje. A sok tejcukor a bélben ammóniát kezd el termelni ami bejut a vérbe és szinte mérgezést okoz. Nem tud kiürülni a szervezetből, kábaságot és és tudat vesztést is okoz. Emiatt látunk olyan sok lelassult, csak a távolba merengő gyereket, mert a tej bántja őket. Mit jelent a pasztörizálás? Amikor felmelegítik, majd hirtelen lehűtik a tejet? Mert az akkor minket házi tejet fogyasztókat nem érint ugye? Gondolom a forralás nem = a pasztörizálással?!

Forralni fogom még egy darabig akkor a kicsimnek, de ma megvitatom ezt a kérdést a tejes csajszival is, mármint aki hozza nekünk és ha valakit is érdekel, szívesen megírom, hogy mit mondott. Köszi mindenkinek!!!

2010. máj. 7. 12:43
 19/22 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 19:46 vagyok én olyan helyről veszem a tejet, ahol a gyerekek is nézhetik a fejést a tehenek tisztítását is, itt nagy üzembe megy a fejés, nekem itt azt mondták hogy fel kell forralni mindenképpen, pedig nagy tisztaság van és nagyon figyelnek a higiéniára.
2010. máj. 8. 15:14
 20/22 anonim ***** válasza:
A tejes ismerősöd kérdező doktor? Szerintem azért nem írnak már nagyon a kérdésedre semmit, mert forralatlan nyers tejet felnőtt embernek sem igazán szabad inni, nemhogy pici gyereknek. A forralás során semmi rossz nem fog történni, elöli a káros bacikat, vírusokat. Az ásványianyag és vitaminok fele "szétesik", de ez még mindig jobb mintha összeszed a gyerek vmi jó kis szalmonellát vagy lisztériát. Ezt orvosi diploma nélkül, látatlanban megírom neked.
2010. máj. 9. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!