Nagy hoban milyen cipo csizma ami nem ázik át kb egy órám át sem és nem fagy le benne a gyerek lába?
Eddig mindenével befürödtem.gumicsizma orrát szétmotorozta ősszel csupa víz lett mindene, már télre magas àrkategoriás bakancsféleséget vettem, csuromra átázik egy fél órás úton.
Úgy vinném szánkozni, hoemberezni, hogolyozni, hoban fetrengeni es erre sos cipő kell mert most havazott jól, mire mindene kuka lett..
Kapható impregnálóspray, azzal kezeld a cipőt/bakancsot/csizmát.
Vagy, WD-40-nel is befújhatod, esetleg szilikonspray. Vagy a régi zsírozós módszerrel :-)
Amúgy a Gore-tex béléssel gyártott lábbelik a valóban vízállók (persze, az ellen ezek sem védenek, ha felülről, a zokni felől jut be a nedvesség, vagy ha sérült a felsőrész/talp). Viszont ezek a cipők-bakancsok nem olcsók. Az utóbbi kb. 15 évben ilyeneket hordok, abszolút vízállók (főleg, ha rendszeresen ápoljuk őket), csak akkor áztam be, ha a zokni felől érkezett a víz - pl. bringázáskor.
Van több ilyen "-tex" találmány, a Gore-tex-ről tuti biztosan tudom, hogy vízálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!