Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a megoldas erre a beteg...

Mi a megoldas erre a beteg világra, amiben idegenek nevelik fel szuleik helyett a gyereket?

Figyelt kérdés

Magyarorszagon meg csak oke, ott 3 eves kortól intezmenyben,gyerektarsak es tobb nevelono tarsasagaban tolti a gyerek az idejet,mikor nem a szüleivel van azok munkája miatt.

Nyugaton viszont az dívik, hogy a szulok amig dolgoznak, bebiszitter, nevelono van a gyerekkel. Azaz az anyat helyettesiti egy idegen no, akik par havonta, evente valtjak egymást. Es akkor meg gyerektarsasag sincs. Mindezt azert, hogy az anya fizetesebol is maradjon. Minek vallalnak gyereket, ha pont a legertekesebbet, az idot es figyelmet nem adjak meg neki, csak toljak a tokes szekeret. A sirhelye mindenkinek egyforma!

2017. jan. 11. 22:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
27%
Most ez bicskanyitogató lesz, de én a megoldást abban látom, h apának elég pénzt kéne tudnia egyedül is keresni, így anya otthon tudna lenne a gyerekekkel! Nyugaton is errefelé probálják terelni az embereket, ezért adnak nagyobb adókedvezményt, ha csak apa tartja el a családot!
2017. febr. 5. 13:47
 12/16 anonim ***** válasza:
48%

Én is egyet értek az előttem szólóval. Ha bár tudom fura, meg stb.

De a mai modern világban igenis le kéne vonni a tanulságokat a sok-sok évszázadból, valamint újra fel kéne értékelni az anyaságot. Mert nem mindegy szerintem sem.

Apuka keressen annyit nyolc órában hogy anyuka otthon tudjon nyugodt szívvel maradni én azt mondom legalább míg kijárja az alsót! Hiszen itt alapozódik meg minden! Ha akkor van segítsége a gyereknek, anyuka nem ideges, nem győz egyensúlyozni a munkahelyi munka, az otthon házimunka, a gyereknevelés, a feleség stb szerepek között akkor én úgy gondolom több idő jutna a gyerekre. Hiszen délelőtt elvégezné a házimunkát, főzést stb, mire hazamegy a gyerek már ő is nyugodt mert elvégzett mindent. Tudnak tanulni, játszani, játszva tanulni, főzni, kertészkedni stb. Amiből talán még többet tanul mint bármi másból.

Ez lenne a normális.

Persze apuka sem legyen teljesen leszedálva a sok-sok munkától mert akkor megint mit ér a család. De azért ha lenne nyolc órába, ami valóban nyolc óra, egy jól fizető állása hogy anyuka otthon tud maradni több évig, akkor szerintem ideálisabb lenne minden a gyereknek.

Későbbiekben pedig anyuka pár évig még részmunkaidőben tudna dolgozni tisztességes fizuért, majd még később ráérne rendes állásban.

Tudom most jön a kérdés mi lesz az egyedülálló anyákkal.

Nekik tudom nagyon nehéz. Ha a fent leírtakat bevezetnék (amit ugye soha nem fognak) akkor az egyedülálló anyukáknál nem lenne férj aki termelné a pénzt, így ők nem tudnának megint csak otthon maradni, pedig az ő gyerekük is ugyanolyan gyerek.

Náluk azt tudnám elképzelni, hogy ők kapjanak olyan támogatást amiből el tudják tartani a gyereküket, hogy otthon tudjanak maradni ők is ugyanaddig. Vagy nagymama, rokon valaki kapjon olyan támogatást a fizuja mellé, aki úgymond "pótolja" az apukát anyagilag. Így akkor ők sem lennének kivételek és igazságos lenne részükre is a rendszer.

De tudom ezek soha nem fognak bevezetődni, de azért jó volt kicsit elkalandozni a normális emberi világ felé, ahol ember nem ellensége embernek, hanem a normális kapcsolatokat megengedik hagyni kialakulni, átélni stb.

Hát majd egyszer talán eljön az a világ is valamikor az emberi társadalomban.

Addig pedig kitartás nőtársaim! Egy örök probléma, és napi tervezés, újratervezés hova tegyük a gyereket ha beteg? Ha nem tudjuk kire bízni akkor rettegjünk attól hogy éppen mikor rúgnak ki a munkahelyünkről?

Ha bébiszittert fogadunk akkor állandó gazdasági számításokat végezni arról, hogy akkor most azért menjek el dolgozni hogy amit keresek kifizessem a bébiszitternek? Akkor mi értelme is?

És még lehetne számtalan okot, élethelyzetet írni, ami nagyon nehéz egy anyukának. Pláne ahol kevés a segítség, vagy nehezebbek az anyagi körülmények és van számtalan verzió és helyzet.

Kitartást kívánok minden anyukának és apukának és családnak! Nagyszülőnek!

Egy valamit tehetünk addig is! Fogjunk össze anyukák, nagyszülők, szomszédok és segítsük egymást! Ha mást nem abban hogy elmegyünk ingyen a gyermekért az oviba,suliba, vagy ha egyedül jár haza kifigyeljük és vigyázunk rá míg anyuka haza nem ér. Szólunk egymásnak hogy nyugodtan szóljon ha problémája van és segítsük ki egymást. Oda és vissza!

Ezzel tudjuk talán kivédeni ezt az embertelen világot! Hogy emberibbé tesszük másképp! De ehhez sokkal nyitottabbak kell lennünk egymás iránt és sokkal önzetlenebb! Talán a világ is más lenne akkor ha mindenki erre jobban odafigyelne!

2017. febr. 6. 11:54
 13/16 anonim ***** válasza:
43%

11.54.

Az utolsó bekezdésben van a lényeg.

Pont ez az, amiért a többgenerációs családok hatékonyak voltak, mindenkinek megvolt a feladata, és mindenkire szükség volt.

Ma pedig az öregek, akikre szükség lenne akár a saját családjukban, akár másokéban, ebből a szempontból el vannak pocsékolva, mindenféle mondvacsinált tevékenységekkel foglalkoztatják őket, hogy ne unatkozzanak. Pedig lenne feladatuk bőven, átadni a tudásukat a gyerekeknek, és segíteni a munkaképes felnőtteket.

2017. febr. 6. 15:00
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

"Apuka keressen annyit nyolc órában hogy anyuka otthon tudjon nyugodt szívvel maradni én azt mondom legalább míg kijárja az alsót!"

Akkor keressen annyit, ki akadályozza meg benne? Mindenki annyi fizetést kap, amennyit a munkája ér, a kapitalizmus már csak ilyen (amúgy a szocializmusban sem lehetett egy fizetésből megélni, és a konzervatívok által idealizált "bezzeg régen" korban is csak egy nagyon szűk réteg tehette meg).

2017. febr. 7. 00:02
 15/16 A kérdező kommentje:

A kapitalizmusbol,azon belul is a munkaeropiacbol,mint versenybol adodik, hogy az 1 atlag ferfi nem fog annyit keresni,hogy egy tobb tagu családot egyedul eltartson 8 ora munkaval (Magyarországon).

A TOBBSEG pedig nem atlag FELETTI,hiszen akkor az lesz uj atlag,es be is allt az uj egyensuly. Tehat amit irtal (h jobb munkaval legyen jobb fizuja)az csak kb az emberek 20% -ra igaz.... (pareto elv),azaz akinek penze van,annak legyen gyereke? Ezzel lehet igy csökkenteni az emberek szamat (a fejlett vilagban),de hiaba leszunk kevesebben,az aranyok akkor is megmaradnak majd.

Itt az elosztassal van baj,mert a penz csinal penzt,azaz a tokeseket, cegtulajdonosokat jobban,az alkalmazottakat kevesbe kellene adoztatni.

De ki a legkiszolgaltatottabb? Akinek csak a munkaereje es ideje van,azt lehet szipolyozni,hiszen kenytelen aruba adni eletet olyan feltetellel,amit a tokes diktál (a matrix c filmnek is ez a mogottes tarsadalom es rendszerkritikaja)

Es rossz hirem van,a vilagon az osszes politikus a tokeseknek van a hatterben alarendelve,max egy kis (nagy) korrupciot megegengednek nekik.

Tehat amig vilagszintu osszefogas nem lesz az igazsagosabb elosztasert,addig marad a lavirozas,es az elnyomas turese. De ha meg igy is tulszaporodunk (azaz a tokesek nem generalnak annyi munkat,ami mindenkinek eleg lenne a megelhetesre,mert hogy a szipolyozason nehez lazitaniuk a haracsolasuk miatt), akkor majd jol egymasnak ugrasztanak minket....

Ezeket az osszefuggeseket kevesen latjak at,es inkabb reszesei a politika megoszto jatekat. (Oszd meg es uralkodj elv)

Tehat ilyen szempontbol a legjobb megoldas az egyszeri alkalmazott szamara,hogy jobb legyen mint a mindenkori atlag. Es a tobbi 80%?

2017. febr. 21. 07:37
 16/16 anonim válasza:

Egyaltalan nem uj keletu dolog.

a 40 es 50es evekben Magyarorszagon is a pesti szulok leadtak a gyereket videkre es itt neveltek fel paraszt csaladok. Aztan egyszer csak beallitottak az igazi szulok es haza vittek a gyereket (evek mulva)

persze ezert a nevelo csaladoknak fizettek is valamennyit.

2017. máj. 7. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!