Érzékeny a kukija, vagy mi?
Lassan 2,5 éves kisfiamnak hetek (hónapok?) óta nem tudunk a kukijához nyúlni, kiabál, nem akarja hagyni hogy megmossam, pelenkázásnál megtöröljem. Amikor kérdezzük hogy fáj-e azt mondja nem. A fenekére is érzékeny de arra talán kevésbé. Pár hete szorulásos gondjai voltak, laevolac hozta helyre, akkoriban fájt neki a feneke, lehet még mindig benne van a rossz élmény, de a kukiját nem értem miért nem engedi. Mondjuk neki hogy akkor mossa meg ő de azt sem akarja.
Látta a gyerekorvos, neonatológus (koraszülött volt, járunk utánkövetésre, akkor mutattam meg), nem találtak semmilyen eltérést nála.
Lehet ez pszichés? Mitől? Vagy hova vigyem, urológushoz?
Nem biztos hogy okoz egyéb tünetet a gyulladàs. Nálunk pl simàn azért nem jött a kistesó,mert egy teljesen tünetmentes petefészekgyulladàsom volt :-S,van ilyen is sajnos.
Az jutott eszembe,hogy esetleg meghúzhatta,màrmint szó szerint fogta és túl erősen megcibálta. A kisfiam is csinàlt ilyet egyszer,akkor pàr napig ő sem akarta hogy fogdossam. Pedig mindig ràszóltam amikor fürdés közben húzta mint a rétestésztàt, nézni is rossz volt.
Vagy a gyulladàs ami olyan szervi baj, hogy nem làtszik.
Esetleg a letapadt rész alatt felgyűlt egy kis szmegma ami irritàlja.
Màs nem jut eszembe.
Jajj, mint ha pár hónappal ezelőtt az én fiamról írtál volna. Ő akkor volt 2 éves és egyáltalán nem érhettünk hozzá, az meg, hogy felhúzzam a bőrt...áh... még csak gondolni sem tudtam rá... ordított, lökte el a kezünk, összeszorította a lábát, stb, stb. Komolyan mondom, borzasztó volt.
Elvittem gyerekorvoshoz, néztek neki vizeletet (ezt kérj te is feltétlenül), szervi elváltozás, letapadás, ilyesmi nem volt, igazából nekünk is annyit tudott javasolni az orvos, hogy próbálkozni kell...
Aztán elkezdtünk neki mesélni, hogy anya lány, neki mije van, apa fiú, neki mije van, ő is fiú, mint apa, milyen nagy dolog ez, stbstb...
Aztán kövezzetek meg, gáz, vagy nem gáz, de engedtük, hogy bejöjjön ha pisiltünk, akkor is mindig elmondtuk neki, hogy látod, anya lány, apa fiú, te is fiú vagy, a lányoknak p*nija van, a fiúknak kukaca, stb, aztán amikor fürdött az apja, akkor is bemehetett hozzá, akkor is csak azt magyarázta neki a férjem, jól meg kell mosni az egész testünket, arcunkat, kezünket, hasunkat, kukacunkat, lábunkat, stb, stb. Aztán amikor ő ment fürdeni, ott ültünk a kádnál, mondtuk neki, hogy na te olyan nagy és erős fiú vagy mint apa, neked is úgy meg kell fürdeni, mosd meg szépen és felsoroltuk az összes testrészt, hagytuk, hogy magának mossa, és nagyon dicsértük, hogy milyen ügyes volt. Persze aztán átmostam, de a kukihoz nem nyúltam tudatosan egy pár napig, csak lelögyböltem vízzel. Aztán ahogy egyre büszkébb lett, hogy olyan, mint apa, először csak egy picit nyúltam hozzá, ez is ment egy pár napig és szépen fokozatosan megengedte, hogy rendesen megmossam ott is. És így elmúlt hála ég minden probléma, de azóta is mindig mondom/mondjuk neki, hogy milyen ügyes, olyan mint apa, stb,stb.
De hogy mitől alakult ez ki neki kb egyik napról a másikra, hogy nem tisztíthattam meg, fogalmam sincs, nem volt felfázva, nem ütötte meg. Bár több anyukával is beszéltem, és ők is tapasztaltak hasonlót, ez szerintem ilyen "fiús dolog" lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!