Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te mennyire sajnálod eladni a...

Te mennyire sajnálod eladni a gyermeked pici ruháit amikor még kisbaba volt? Úgy hogy nem tudod lesz e tesó vagy sem.

Figyelt kérdés
De ha lesz is akkor pár év múlva csak. És a most 1,5-2 éve használt baba ruhácskák már kezdenek besárgulni, hiába tisztán lettek eltéve. te mennyire kötődsz érzelmileg ezekhez a kisruhákhoz? vagy csak én vagyok ilyen hogy sajnálom eladni őket, még akkor is ha nembiztos hogy lesznek hazsnálva?
2017. jan. 8. 12:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
én nem sajnálom sajnáltam őket,amit tudtam eladtam vagy elajándékozom .
2017. jan. 8. 14:38
 12/18 Betu ***** válasza:
Na ez egy jó kérdés!😀 Szóval én eladtam két óriási ruhacsomagot is. Ezek voltak azok amiket születésétől hordott. Na most már nagyon sajnálom főleg egy tigrises rugit na de van kép róla. Azóta a szupi ruhákat összegyűjtöttem amik pedig nem voltak a kedvenceim de még bőven használhatók eladom.
2017. jan. 8. 14:41
 13/18 anonim ***** válasza:

A fiam 7 éves, az összes ruhája el volt téve. Nyáron válogattuk át őket, mikor megtudtuk, hogy lányunk lesz. 6 zsák ruhát vittünk a védőnőnek.

A bébiruhák még mindig a franciaágy ágyneműtartójában vannak, vákuumos zsákokban.

Az egyik kolléganőm a napokban szült, neki is lánya született, így még december elején a lányom kinőtt ruháit átválogattam, és elküldtem neki. Napra pontosan 5 hónap van a két lány között. De így is maradt a lányomról is pár ruha, amit sajnáltam odaadni, így az is az ágyneműtartóba került. :D

2017. jan. 8. 14:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
amik kedvencek, azokat elrakom, elviszem majd szüleimhez a padlásra :) amik nem olyan nagy kedvencek, azokat eladom.
2017. jan. 8. 18:13
 15/18 anonim ***** válasza:
Öblítő nélkül kimosva tegyétek el, úgy nem sárgul be. A zsíros, lanolinos öblítő egyszerűen beleavasodik a textilbe, ez okozza a besárgulást. Vagy olyan szintén zsíros ételfoltok (tej, tápszer, stb) amit nem sikerült maradéktalanul kimosni.
2017. jan. 8. 18:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Én megtartok mindent. Valószínűleg lesz tesó, de csak majd a lányom kb. 6 éves korában (most másfél). Ha lány lesz, király, szinte semmit nem kell venni, ha fiú, akkor majdnem mindent mondjuk, de van húgom, a férjemnek is, nekik is jól jöhetnek még a lányos cuccok.
2017. jan. 9. 11:17
 17/18 anonim ***** válasza:

20 éves vagyok pár kisruhám elvolt téve amit Németországból kaptam.

12 éves voltam mikor kislány született a családban és oda adtuk, de úgy, hogy vissza is kapjuk, hát azóta sem jött vissza. Most hogy a 3 éves tervben van nálam is a baba, nagyon fáj, hogy nem kaptuk vissza :(

Ha vannak kedvencek tartsd meg :(

2017. jan. 9. 12:15
 18/18 anonim ***** válasza:

A nagy ruháit eleinte őrizgettem, pedig születésétől egyedül neveltem, azt sem tudtam, hogy lesz-e egyáltalán valaha testvére. De úgy voltam vele, hogy hátha igen, és olyan kis édes ruhákat vettem neki, hogy sajnáltam volna eladni. Kb. másfél-két évig gyűjtögettem, aztán győzött a józan ész, meg a költözködés, és inkább eladogattam a cuccait. Öt évig voltunk csak kettesben, ez alatt kétszer is költöztünk, úgyhogy a jobb darabokat eladtam, a nem annyira menőket, de vállalhatóakat meg odaadtam a Máltásoknak. Csak azok maradtak meg, amiket úgy elpakoltam, hogy nem voltak szem előtt sose. 8 éves volt, amikor az öccse megszületett, hát most már sajnálom, hogy nem maradt szinte semmi a tesó cuccai közül, leginkább csak azok, amiket nem tudtam eladni, de annyira jó minőségűek és állapotúak voltak, hogy sajnáltam volna megválni tőle, és még bíztam benne, hogy egyszer valaki megveszi (pl. összesen kétszer használt, Brendonban vásárolt, hófehér bundazsák, meg hasonló cuccok). De rugdalózó, body egy se, sapkák, hasonlók se, ezeket mind újonnan kellett megvennem az öcsinek, pedig nagyon jó kis ruhák voltak. De nyilván akkor egyrészt a pénz is jól jött, és helyem sem volt ennyi holmit tárolni. Ami megmaradt kb. kétéves korig hordható ruhákból, azok főleg anyámnál maradtak meg, ilyen ottani váltóruhák, ha ott alszik, akkor ne kelljen mindig akkora csomaggal menni.

Két-hároméves kora után már nehezebben adtam el a cuccait, meg időm sem volt vele annyit foglalkozni, onnantól több maradt, ötéves korától meg már következetesen eltettem azt, amit kinőtt, mert akkor már úgy voltam vele, hogy egyszer csak lesz tesó, és jó lesz az még.

A kisebbik fiam most egy éves, neki mindenét elteszem, csak azt az ominózus bundazsákot adtam el, mert vele is kb. egyszer használtam, rá kellett jönnöm, hogy nem nekünk való, mi nem tudjuk kihasználni, és most meg is vették végre normális áron :D

Szóval most dobozolom mindig a kinőtt ruhákat, minden dobozt címkézek, hogy mekkora méretek vannak benne, és viszem ki egy rokonom garázsába, ott nincs útban senkinek. Jövő ilyenkorra már remélem a legkisebb tesó is a pocakban lesz, úgyhogy hamar elő fognak kerülni a rucik :)

Mondjuk a mi ruháink még 7-8 év után sem sárgulnak szerencsére, mondom, az anno hófehéren vett bundazsák 8 év után is olyan volt, mint az új.

Nejlonzsákban+dobozban teszem el mindig őket, így semmi bajuk.

2017. jan. 10. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!