Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha gyerekem nem...

Mit tegyek ha gyerekem nem óvoda érett?

Figyelt kérdés
Ma volt a beiratkozás és az óvoda vezető megállapította,hogy a kisfiam inkább kisbaba mint kis gyerek kategóriába tartozik.Ezt abból következtette,hogy nem beszél folyékonyan/szavakat mond,de inkább a maga nyelvén halandzsál/nem tud egy helyben megülni és nem köti le egy játék sem 1 percnél tovább a figyelmét!!!Megjegyzem egyet értek vele de ilyenkor mi teendő??Nekem dolgoznom kell mert lejár 6 nap múlva a gyesem.Menjen akkor 3 évesen bölcsibe?Egyáltalán beveszik??Van valakinek hasonló tapasztalata,az kérem segítsen!köszi.
2010. máj. 4. 14:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Elviszem egy szakemberhez és felhívom a védőnőt!Az viszont tényleg érdekes,hogy ha nem vittem volna oda a gyereket csak a papírokat akkor nincs ez!!!Ja utolsóként megjegyezném a számok meg a betűk érdekli a gyereket,nem én erőltettem!!!
2010. máj. 5. 07:21
 12/18 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincs a kisfiaddal. Értelmes, okos, érdeklődő, kíváncsi. A beszéd fejlődni fog még a 4 hó alatt, a szobatisztaság pedig a nyári időben kialakulhat nála is.

Azt nálunk sem szeretik az óvónők, ha egy gyerek számol, "olvas" és mozgékony. Rámondják, hogy hiperaktív. Ennek megállapításához azért szakértői vélemény kell.

Jól teszed, ha mástól is kérsz véleményt. Én azt is meggondolnám, azt az óvódát válasszam-e, ahol csak minden szempontból kész 3 éves gyerekeket hajlandóak felvenni.

2010. máj. 5. 14:04
 13/18 anonim ***** válasza:
51%

Nem akarok kötözköni

" inkább a maga nyelvén halandzsál"

vagyis nem tud beszélni

Akkor honnan tudod hogy ismeri az összes betűt meg számol angolul?

nem te erölteted - egy 2,5-3 éves kisgyerek nem kérdezgeti( főleg ha nem tud bedszélni)hogy hogy mondják angolul az hogy hat

2010. máj. 5. 14:09
 14/18 A kérdező kommentje:
Minden szót tud és utánam ismétel ha kedve van,halandzsál de úgy,hogy az adott mondatban azért érthető szavakat is belefűz.A betűket egy micimackós laptopból tanulta,ez érdekli és köti le, miért ellenezem!??.Ha lát valami kiírást tv-n bármin magától betűzi!!Nem szeretnék magyarázkodni de így van.Egy a lényeg megyünk jövő héten a nevelési tanácsadóba és ott majd egy szakember eldönti óvoda érett vagy sem.Mindenkinek köszönöm a segítséget!
2010. máj. 5. 15:21
 15/18 anonim ***** válasza:

Sok sikert Nektek!!!

Szerintem nem lesz semmi gond!

2010. máj. 5. 17:15
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást!!
2010. máj. 6. 07:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia!

van valami fejlemény?

2010. máj. 9. 17:56
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát sajna csak idő pontot tudtam egyeztetni a nevelési tanácsadóban.Magyarországon tudod semmi sem megy olyan gyorsan mint szeretnénk!Május 28.-ra kaptam időpontot,addig meg kénytelen vagyok várni.Amúgy lehet,hogy elviszem egy maszek psziholgúshoz,persze ha nem kerül hororr összegbe!!!
2010. máj. 10. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!