Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsi kérdés, leírnátok a ti...

Bölcsi kérdés, leírnátok a ti bölcsitekben mennyire jeleznek vissza a szülőnek arról, miket csinál a gyermek? És ha az apa viszi-hozza akkor is beszámolnak?

Figyelt kérdés

"Friss" bölcsisek vagyunk,első gyerekünk,szóval nem jártunk még így közösségbe vele. Egy pár mondatot mondanak csak róla (már az első héten is így volt) azt is csak kérdésekre. Én úgy érzem,hogy azért mégiscsak kicsi gyerekről van szó aki eddig " a szoknyám mellett" ült és minden percéről tudtam, kicsit nagy váltásnak érzem h hirtelen semmit se tudok az egész napjáról. Én aggódom túl? Ez így normális, és törödjek bele hogy ez van? Sajnos nem maradhattam tovább itthon vele. Apja hozza viszi, mert neki útba esik (mivel egy másik településen volt csak bölcsis hely neki nem ott ahol én dolgozom).És az apja meg számomra tök lényeges dolgokat meg se kérdez, sőt semmit se kérdez mikor elhozza délután.

Így én telefonálgatok az egyik gondozónőnek, az meg tök hülyének néz, hogy mit hívogatom,hiszen a gyerek egészséges, eszik, alszik, (szerinte)és ez a dolgog rendje.

Máshol úgy hallottam van ilyen üzenőfüzet szerűség.

2010. máj. 3. 08:53
 1/4 anonim válasza:
70%
Napi szinten nálunk sem mondanak sok mindent, csak hogy jól aludt, jól evett. Nálunk van üzenő füzet, ahová a gondozónő időnként ír 1-2 oldalas jellemzést a gyerek fejlődéséről, beilleszkedéséről, félévente van orvosi vizsgálat (magasság, súlymérés, stb.), és "szülői értekezlet" is szokott lenni, de elég ritkán, évente kb. 3-4 alkalommal. (Budapest, XI. ker. bölcsőde)
2010. máj. 3. 10:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. máj. 3. 10:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is friss bölcsisek vagyunk, februárban jöttem vissza dolgozni. Ez gondolom a gondozónőtől függ, hogy mennyire közlékeny. Nálunk kérdezés nélkül mindig elmondják, ha én, ha a párom megy a kisfiúnkért, hogy hogy viselkedett, mennyit és mit evett, mennyit aludt, mivel játszott...stb. (Van ugyan üzenőfüzet, amibe írnunk kellett egy rövid jellemzést a kisgyerekről és majd abba ők is írnak negyedévente valamilyen véleményt, de azt még én sem láttam.) Nálunk még azoknak a szülőknek is beszámolnak minden nap a gondozónők, akiknek már régóta odajár a gyermekük. Szerintem meg ez a természetes, hogy igenis néhány szóban mondják el, hogy mi volt aznap... hiszen a te gyermekedről van szó és jogod van tudni, mi történt vele. Ez nem hinném, hogy túlaggódás... én is szeretem tudni, hogy hogyan telt a napja nélkülem. Meg ha esetleg délután épp nyügibb, akkor tudom, hogy semmi gond, csak épp kevesebbet aludt ma, mert a gondozónéni mondta...vagy keveset evett az ebédből,uzsonnából, akkor hazafelé veszünk a kisboltban egy pogit... Ezek apróságok és igazán nem kéne, hogy teher legyen, ha legalább ennyit elmondanak nektek. Beszéd meg a pároddal, hogy ha maguktól nem mondják, akkor kérdezzen rá azokra a dolgokra, amit tudni szeretnél. Én volt már, hogy felhívtam a páromat, mikor ment a kisgyerekért, hogy ezt és ezt feltétlenül kérdezze meg... Minden jót nektek!

2010. máj. 3. 10:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, így lesz bár sokszor elmondom neki mit kérdezzen meg , és annak ellenére elfelejti a felét...://

Mi március vége óta járunk.

2010. máj. 3. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!