Csak a Lego, ami számít?
"Úgy gondolom, a gyerekeknek fontos tudniuk az értékrendet már óvodás koruktól legalább."
Ugye nincs gyereked?
hihetetlen, hogy az ötöst lenullázzátok,
annyira értelmetlen ez az egész gyakori!
Kedves kérdező!
Az, hogy te kisgyerekként nem tudtál róla, egyáltalán nem jelenti azt, hogy anyudékat nem kérdezték meg a rokonok, hogy kirakót vegyenek-e a gyereknek, vagy mondjuk inkább fröccsöntött állatkertet.
Hidd el, hogy egyeztettek a nagyok akkor is, amikor te még szentül hitted, hogy a Jézuska hozza a fa alá a cuccot.
Azt meg gyerekként sem értettem soha, hogy az, hogy kovácspisti megelégszik legó helyett a maxibloks-szal, milyen összefügésben van a kis kolompárgandalf nélkülözésével és azzal, hogy nekik fára sem telik. (kb mint az evés: "mi kidobjuk, mások meg éheznek." Miért? ha nem dobjuk ki, akkor nem fognak éhezni?)
"Az egyik: más gyerekek annak is örülnek, ha néha ritkán kapnak bármilyen ajándékot. Sok szülőnek arra sem telik, hogy karácsonyfájuk legyen."
Fiam kiscsoportos ovis. Az oviban lehetett "örökbe fogadni" egy ajándékozás erejéig szegény gyereket.
Gondoltam akkor összekötöm a kellemeset a hasznossal, megajándékozunk egy fiammal hasonló korú kisfiút, és a fiam is látja, hogy nemcsak kapni, hanem adni is jó. AMikor jeleztem a szervezőnek, mekkora gyereket szeretnénk megajándékozni, a válaszában leírta a fiú nevét, életkorát, és hogy mit szeretne kapni.
Ennyit a "szegények örüljenek bármilyen ajándéknak" elvedről...
De tényleg nem értem, ha szeretnek legózni, minek viszel nem lego építőjátékot???
Akkor már vittél volna valami totál mást.
Nem értem, mi olyan nehéz abban, hogy a gyereknek teljesítve legyen a kívánsága, miért jó, hogy "nesze, örülj neki, akármi is az, nem baj, hogy nem szeretted volna".
Attól, hogy építő játék, még lehet totál más. ;) Az is volt.
Teljesült a kívánság, hiszen kaptak legót a szülőktől. A lényeg az volt, hogy semmi más nem okozott örömöt, csak az. Az pedig elég széles skálán mozog, hogy mennyire fejlett érzelmileg egy óvodás korú gyerek. Az a gyerek, akivel sokat beszélgetnek és játszanak, az jobban megérti azt is, hogy mit jelent az, ha valaki megkapja a kívánságát. És hogy nem szabad bedurcizni, ha nem azt kapja, amit ő kigondolt magának. Főleg, ha már egy olyat kapott. Igenis, ezt egy öt évessel már nagyon jól meg lehet beszélni. Persze ha folyamatos a kommunikáció vele, nem csak rászólunk, hogy köszönje meg.
#16-os válaszoló!
Egy szegényebb kisgyereknek is ugyanúgy van kívánság, nem erről van szó. Csak lehet, hogy ha mást kap, akkor annak is örül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!