Külföldin született gyereknek hogyan, mikor kezdték a 2. nyelvet is tanítani? Mennyire viselte meg őket az óvoda?
17 hónapos a gyerekem, idáig magyarul beszéltem hozzá, néha az alap dolgokat angolul, a férjem most már eleg sokat beszel hozzá angolul.
Nagyon nem járunk el sehova...
Szóval a kérdésem az lenne hogy mennyire beszéltetek ti hozzá 2 nyelven?
Mennyi angol/német/stb nyelv tudással kezdte az óvodát?
Mennyire tudott beilleszkedni?
Mennyire viselte meg az h ott csak másik nyeven beszélnek hozzá?
Mennyi idő alatt értette meg az óvonénijét?
Ti melyik nyelven tanítottátok számolni, meg a betűket? (mert mi ezeket magyarul mondjuk beszéd közben de tanítani angolul tanítjuk. Ez mennyire zavarhatja meg?)
Megtanítottátok írni olvasni magyar nyelven?
Mikor kezdtétek melyik nyelvet tanítani neki pl játékos puzzle-val stb?
Bocsi a sok kérdésért...
De az ovi alapból nehéz a kisgyerekeknek és félnek...anyuval voltak otthon, most meg berakták egy csomó vadidegenhez, akik ráadásul úgy beszélnek hozzá, h nem érti. Ezt nem akarom, szegénykém értse meg ha az óvonő azt mondja neki: semmi baj anyu visszajön nem bánt itt senki...
Első, utána nézek, nem tudtam ilyen lehetőségről köszönöm :)
1. vagyok
A health visitor biztos beszélt a child centre-ekről, hogy ha bármi van (valami kérdésed, szoptatási, etetési stb tanács) akkor oda lehet menni, és kb havonta el is kell vinni a babát, hogy lássák, hogy minden ok, megmérjék, ott adják a vitamint is. Mindent beírnak a piros könyvbe. Elvileg kellett, hogy menjetek oda, én egyszer 1,5 hónapig nem voltam, és kijöttek házhoz, hogy minden rendben van-e.
1- es, ez valtozo, nekem a health visitor azt mondta, hogy nem kell oda surun jarni, 3-4 havonta eleg.
Aztan mikor havonta mentem a 7-8 honapossal, megint mondta, hogy bem szukseges surun jonni ...
Kerdezo, ne beszeljetek hozza angolul mert a hibas angolt tanulja meg.
Nalunk 1 hetes babaval mar jarnak a playgroupba, meg a kwgkiswbb falvakban is van, keress valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!