Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves "elromlott" gyerek...

3,5 éves "elromlott" gyerek nevelése?

Figyelt kérdés

Fiam eddig nagyon jó gyerek volt. A hisztikorszakot sem nagyon észleltük. Bölcsis is volt, akkor nem volt problémám vele.

De most, amióta ovis, egyre rosszabb. Nem fogad szót, visszabeszél, csúnyán beszél, ha unatkozik, engem bokszol. Tegnap büntetésből be lett küldve a szobájába, majd 15 perc sírás után kijött félmeztelenül, hogy "anya, bepisiltem a szobába".

Mit tudok tenni? Látszólag amit mondok neki, egyik fülén be, másikon ki. Verni nem szeretném. A csokimegvonás sem büntetés, mert nem igazán eszik csokit, így nem is hiányolja, ha nem kap. Milyen módszerek válnak be nálatok? Tudom, hogy minden gyerek más, de ötleteket várok, milyen büntetés lenne hatásos.

2016. dec. 13. 14:38
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy a kommunikációmmal van baj, komolyan.

Nem értem, hogy miért nem értitek.

Nem ütöm verem a fiam, és nem büntetésből áll az élete. Sőt. Eddig olyan kevés szankció volt, hogy most amikor hirtelen ennyi rosszaságot csinál, nem is tudom, mit kellene tennem. Eddig nem volt szükség komoly fegyelmezésre. ÜTNI NEM SZERETNÉM, büntetni meg mivel? (annyival szoktuk, hogy a szobájába küldjük)

Csak megkérdeztem, hogy ha mindenki azt mondja, ezek nélkül kell, akkor mivel? HOgy?

Amit javasolt itt valaki, a büntiszék. Az is büntetés. Mégsem rossz. Most akkor mi a baj a büntetéssel?

2016. dec. 15. 14:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!