3,5 éves "elromlott" gyerek nevelése?
Fiam eddig nagyon jó gyerek volt. A hisztikorszakot sem nagyon észleltük. Bölcsis is volt, akkor nem volt problémám vele.
De most, amióta ovis, egyre rosszabb. Nem fogad szót, visszabeszél, csúnyán beszél, ha unatkozik, engem bokszol. Tegnap büntetésből be lett küldve a szobájába, majd 15 perc sírás után kijött félmeztelenül, hogy "anya, bepisiltem a szobába".
Mit tudok tenni? Látszólag amit mondok neki, egyik fülén be, másikon ki. Verni nem szeretném. A csokimegvonás sem büntetés, mert nem igazán eszik csokit, így nem is hiányolja, ha nem kap. Milyen módszerek válnak be nálatok? Tudom, hogy minden gyerek más, de ötleteket várok, milyen büntetés lenne hatásos.
Én ELÖSZÖR nem büntetnék, hanem az okot próbálnám megkeresni. Ugyanis ha EDDIG nem volt vele semmi baj, amióta meg ovis, AZÓTA igen, akkor annak oka van, méghozzá az ovival kapcsolatos.
MÁSODSZOR, ha unatkozik, akkor valami értelmes elfoglaltságra van szüksége, nem büntetésre.
HArmadszor, ha bezárod a szobájában, akkor érthetö, ha bepisil, mert egyrészt ideges, másrészt nem mer kijönni.
(Arról nem is beszélek, hogy egy ilyen kis gyreket hagysz negyedóráig sírni - ez igencsak kegyetlenség részedröl!)
Gondolod ha megbunteted akkor majd az segiteni fog?
Foglalkozni kellene vele inkabb, kideriteni mi a problemaja, miert unatkozik egyaltalan, ilyesmi. Bar tudom ez ido es energia...
Egy 3 éves gyereket 15 PERCRE bezártál a szobába?! Aki annyira félt, hogy nem mert szólni, hanem bepisilt?
Jézusom.
1, Egy gyerek annyi perc büntetést kaphat, ahány éves, mert az még kezelhető intervallum a számára.
2, Leülteted a egy székre (büntiszék), mindig ugyanoda (fontos(!) és elmondod, hogy azért ül ott, mert megütötte anyát.
3, Három perc után odamész hozzá, legugolsz, azonos szemmagasságot tartva és megkérdezed halkan, hogy szeretnél bocsánatot kérni? Mondja, bocsi, akkor azt mondod: megbocsátok, megöleld és mehet játszani.
Ha ezerszer megy el a helyről az elején, akkor ezerszer viszed vissza, erőszak és szó nélkül. Ott fog maradni.
Milyen büntetés lenne hatásos?
Ezúton tájékoztatlak, hogy a szeretet, a pozitív megerősítés a hatásos, nem a büntetés. A jót kell megerősíteni és nem a rossz viselkedést tiltani.
4-es vagyok:
MINDIG a viselkedés OKÁT kell kideríteni, nem pedig büntetéssel letörni az OKOZATOT, azaz a viselkedés megváltozását. Lehet, hogy be tudod így is törni, de kettő db eredménye lesz összese, tutira:
1, A gyerek soha többé nem fog bízni benned és hamarabb fogad bizalmába lázadó kamaszokat, drogosokat stb., mint téged.
2,Megtanulja, hogy a világ szar hely, de nem baj, mert büntetéssel, azaz erőfölénnyel, terrorral, agresszióval bárkiből kiszoríthat bármit, csak eléggé meg kell hozzá alázni.
Mérei: Gyermeklélektan
Jo Frost: Szuperdada
Olvass.
SZóval: amikor hisztizik, akkor beküldöm a szobájába, rácsukom az ajtót, és megmondom, ha befejezte, kijöhet. Általában 2-3 percen belül kijön sírás nélkül. És vége is a produkciónak.
Tegnap pont, hogy nem lett rácsukva az ajtó, tehát látott minket, csak a puff lett odatéve, hogy ne jöjjön ki. Miután bepisilt, magától jött ki. Tehát pisi előtt is ugyanúgy ki tudott volna jönni.
Tesó nem született, férjemmel jól megvagyunk, nincs problémánk.
A bokszolás meg pl akkor történt, amikor hazaértünk, és kipakoltam a szárítógépet. Mondtam neki, hogy ez pár perc, utána mehetünk a szobájába. De ő ezalatt is "unatkozott".
Azért non-stop nem állhatok a rendelkezésére. Valamikor a házimunkát is meg kell csinálni.
Akkor az óvónénivel fogok beszélni, mi történik az oviban. Mert azóta van ez.
Ja, a negyed óra sírás hiszti volt. Nem hiszem, hogy még nekem kellett volna vigasztalgatni, miután odament az apjához, és kétszer hátbaverte. Ezért megszidtuk, majd amikor jött a hiszti, beküldtük a szobába, hogy erre nem vagyunk kíváncsiak.
DE NEM CSUKTUK RÁ AZ AJTÓT!
HÁROM ÉVES, az isten szerelmére! Olvasd már el a négyes választ a módszerről!
Nem érted, hogy a "megszidtuk" az nem áll neki össze, mert az agya erre még nem elég fejlett?!
Komoly arc, halk hang, büntiszék: most itt fogsz ülni 3 percen át, amiért megütötted apát. Pont.
ÉS amikor letelt a 3 perc, akkor azonos magasság, szemkontaktus, bocsánatkérés, ölelés (!!!!) és mehet játszani. MÁSKÉPPEN NEM ÉRTI. Mert három éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!